Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds minder coronapatiënten belanden om klachten in ziekenhuis

Steeds minder coronapatiënten belanden om klachten in ziekenhuis

BILTHOVEN (ANP) - Na het aantal positieve coronatests daalt nu ook het aantal ziekenhuisopnames wegens corona steeds sneller. In de afgelopen week waren bij 431 mensen de klachten zo erg dat ze in een ziekenhuis werden opgenomen, tegen 647 in de week ervoor. Dat betekent dat de instroom vanwege corona in een week tijd met 33,4 procent is gedaald.

Nog een week eerder belandden 742 mensen vanwege hun coronaklachten in een ziekenhuis. Het aantal van 431 vanwege corona opgenomen mensen is het laagste aantal sinds half juni, zes weken geleden.

De mensen die eerder in de zomergolf zijn opgenomen, beginnen nu de ziekenhuizen te verlaten, en daardoor lopen de intensive cares en verpleegafdelingen langzaamaan leeg.

Zomergolf zwakt af

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen week 21.680 positieve tests. Dat is bijna een kwart minder dan in de week ervoor. Voor de derde week op rij daalt het aantal bevestigde besmettingen. De zomergolf zwakt af en is terug op het niveau van half juni.

De cijfers zijn niet volledig. Het RIVM registreert alleen tests die bij de GGD-locaties zijn uitgevoerd. Zelftests worden niet meegerekend. Maar het aantal mensen dat naar een teststraat gaat om bevestiging van een zelftest te krijgen, daalt ook al weken. Vorige week hebben iets meer dan 28.000 mensen een test laten doen, tegen bijna 34.000 de week ervoor en bijna 50.000 nog een week eerder. Die tests brengen bovendien minder vaak een besmetting aan het licht. Vorige week vielen twee op de drie testen positief uit. Dat is het laagste percentage sinds half juni, zeven weken geleden.

Metingen rioolwater

Het RIVM houdt het coronavirus ook op andere manieren in de gaten, bijvoorbeeld door de hoeveelheid virusdeeltjes in het rioolwater te meten. Ook daar zijn steeds minder sporen van het virus te vinden. In verpleeghuizen daalt het aantal positieve tests eveneens. De bewoners daarvan gaan doorgaans niet op vakantie, en die cijfers kunnen dus niet beïnvloed zijn door de zomervakantie.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend registreerde het RIVM bijna 3300 bevestigde besmettingen. In Amsterdam waren er 133 positieve tests en in Rotterdam 95. Daarna volgt Nijmegen met 82 nieuwe gevallen. Die stad en de gemeenten eromheen zijn naar verhouding de grootste brandhaard van het land sinds de Vierdaagse en de bijbehorende feesten.

Meer uit Binnenland

Doden ongeluk Lekkerkerk en woning Zoetermeer waren gezin

DEN HAAG (ANP) - De overleden personen die zaterdag zijn gevonden in een woning in Zoetermeer, zijn een 34-jarige man en een 70-jarige vrouw. De 72-jarige man die bij een aanrijding eveneens zaterdag in Lekkerkerk om het leven kwam, was de echtgenoot van de vrouw en de vader van de man. Dat meldt de politie dinsdag.

20 minuten geleden
Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in de biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen. "Met een jaarclub, alles erop en eraan."

1 uur geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

1 uur geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

1 uur geleden
'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

ROTTERDAM (ANP) - Vaccinatie- en testlocaties van de GGD sluiten de komende dagen soms eerder vanwege de verwachte hittegolf. Onder meer Rotterdam-Rijnmond laat dinsdag weten dat alle locaties tussen 10 en 13 augustus slechts tot 13.00 uur geopend zijn.

2 uur geleden
Nog geen problemen voor levensmiddelenindustrie door droogte

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse levensmiddelenindustrie ondervindt nog geen problemen door de droogte. Dat laat een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) weten. "We hebben het op de radar, maar we hebben hier nog geen signalen over ontvangen", aldus de zegsman.

2 uur geleden
Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

LELYSTAD (ANP) - De afvoer van rivierwater in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

3 uur geleden