Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Steeds minder coronapatiënten belanden om klachten in ziekenhuis

Steeds minder coronapatiënten belanden om klachten in ziekenhuis

BILTHOVEN (ANP) - Na het aantal positieve coronatests daalt nu ook het aantal ziekenhuisopnames wegens corona steeds sneller. In de afgelopen week waren bij 431 mensen de klachten zo erg dat ze in een ziekenhuis werden opgenomen, tegen 647 in de week ervoor. Dat betekent dat de instroom vanwege corona in een week tijd met 33,4 procent is gedaald.

Nog een week eerder belandden 742 mensen vanwege hun coronaklachten in een ziekenhuis. Het aantal van 431 vanwege corona opgenomen mensen is het laagste aantal sinds half juni, zes weken geleden.

De mensen die eerder in de zomergolf zijn opgenomen, beginnen nu de ziekenhuizen te verlaten, en daardoor lopen de intensive cares en verpleegafdelingen langzaamaan leeg.

Zomergolf zwakt af

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen week 21.680 positieve tests. Dat is bijna een kwart minder dan in de week ervoor. Voor de derde week op rij daalt het aantal bevestigde besmettingen. De zomergolf zwakt af en is terug op het niveau van half juni.

De cijfers zijn niet volledig. Het RIVM registreert alleen tests die bij de GGD-locaties zijn uitgevoerd. Zelftests worden niet meegerekend. Maar het aantal mensen dat naar een teststraat gaat om bevestiging van een zelftest te krijgen, daalt ook al weken. Vorige week hebben iets meer dan 28.000 mensen een test laten doen, tegen bijna 34.000 de week ervoor en bijna 50.000 nog een week eerder. Die tests brengen bovendien minder vaak een besmetting aan het licht. Vorige week vielen twee op de drie testen positief uit. Dat is het laagste percentage sinds half juni, zeven weken geleden.

Metingen rioolwater

Het RIVM houdt het coronavirus ook op andere manieren in de gaten, bijvoorbeeld door de hoeveelheid virusdeeltjes in het rioolwater te meten. Ook daar zijn steeds minder sporen van het virus te vinden. In verpleeghuizen daalt het aantal positieve tests eveneens. De bewoners daarvan gaan doorgaans niet op vakantie, en die cijfers kunnen dus niet beïnvloed zijn door de zomervakantie.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend registreerde het RIVM bijna 3300 bevestigde besmettingen. In Amsterdam waren er 133 positieve tests en in Rotterdam 95. Daarna volgt Nijmegen met 82 nieuwe gevallen. Die stad en de gemeenten eromheen zijn naar verhouding de grootste brandhaard van het land sinds de Vierdaagse en de bijbehorende feesten.

Meer uit Binnenland

Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

51 minuten geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

1 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

1 uur geleden
Belastingdienst besprak risico's verfoeid antifraudesysteem niet

DEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.

2 uur geleden
Rechter: ING mag rekening Stichting Najiba niet opzeggen

AMSTERDAM (ANP) - ING mag de rekening van de Stichting Najiba niet opzeggen, heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam dinsdag besloten. De stichting was de afgelopen tijd bezig met het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ING zou de rekening van de stichting eind oktober willen opzeggen, omdat die niet voldoet aan regels tegen witwassen en de financiering van terrorisme. Daarop stapte de stichting naar de rechter.

3 uur geleden
Europees Parlement touwtrekt over Hoekstra én zijn superieur

STRAATSBURG (ANP) - De keuring van kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra door het Europees Parlement is verstrengeld geraakt met die van zijn superieur in de Europese Commissie. Ook die heeft moeite voldoende Europarlementariërs achter zich te krijgen.

4 uur geleden
XR: waterkanon lijkt gericht op mishandeling en vernedering

DEN HAAG (ANP) - De inzet van waterkanonnen tegen betogers van Extinction Rebellion (XR) lijkt vooral gericht op "mishandeling en vernedering" en dient "geen enkel legitiem doel". Dat betogen de advocaten die opkomen voor XR dinsdag voor de rechtbank in Den Haag. Volgens hen is ook totaal onduidelijk op grond van welke regels de politie de waterkanonnen eigenlijk inzet. Daarom moet die inzet volgens de eisers ophouden.

4 uur geleden