
‘Steeds meer consumenten kiezen hun stukje vlees bewust’
VLISSINGEN - Na een aantal jaren van dalingen, eet de Nederlander de laatste jaren weer steeds iets meer vlees. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Wageningen Universiteit in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Steeds meer mensen weten het Zeeuwse scharrelvarkensvlees en antibiotica-vrije gildehoentje van Dennis Gillissen te vinden, merkt de Vlissinger in zijn slagerij. “De groep mensen die zijn vlees bewust uitkiest, wordt steeds groter en daardoor verkoop ik meer kilo’s.”“De hype is dat er steeds meer vleesvervangers op de markt komen, maar wij merken dat mensen ook goed vlees lekker vinden. Ze zijn meer bezig met de herkomst van het vlees en bereid een stukje te rijden voor kwaliteit.”
Lokaal
Gillissen verkoopt onder meer specialiteiten van varkens uit Schouwen-Duiveland, die hij zelf uitbeent. “Lokale producten zijn minder lang onderweg en dat lijkt me ook goed voor de stikstofuitstoot.” Als dieren een beter leven hebben gehad, is het vlees volgens de Vlissinger rustiger. “Het krimpt minder in de pan en heeft minder bijsmaak.”
De keurslager merkt dat de consument meer verstand heeft van goed vlees. “Waar koken vroeger een verplichting was, is het nu meer een way of life, met al die mooie keukens en vele kookprogramma’s die je tegenwoordig hebt.”
Hybride-burger
Slagerij Gillissen heeft ook vleesvervangers in het assortiment. “Maar echte vegetariërs stappen hier niet binnen. Hybride producten staan nog in de kinderschoenen, maar onze hybride burger, van vijftig procent vlees en vijftig procent vleesvervanger is hartelijk ontvangen.”
Meer uit Vlissingen
VLISSINGEN - Aan de Nicolaes Honighstraat in Vlissingen is woensdagavond een camper uitgebrand.
9 uur geledenVLISSINGEN - Waterschap Scheldestromen waarschuwt voor blauwalg in stilstaand water in Zeeland. 'Als gevolg van aanhoudende droogte en hoge temperaturen kunnen algen en bacteriën, zoals blauwalg, de waterkwaliteit negatief beïnvloeden', schrijft het waterschap woensdag in een persbericht. 'Omdat de bacterie giftige stoffen kan produceren voor mens en dier, is het advies om contact met dit water te vermijden.'
14 uur geledenOOST-SOUBURG - Een man is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat hij bij een fietspaaltje in de Bermweg in Oost-Souburg ten val was gekomen. De man heeft medische zorg gekregen.
1 dag geledenVLISSINGEN - Bezoekers van Rescue Zeeland kunnen zich opmaken voor een spectaculaire 13e editie. De iconische CH-47F Chinook-transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht maakt op donderdag 14 augustus opnieuw zijn opwachting in Vlissingen. 'Tijdens een zinderende demonstratie laat de zware transporthelikopter zien hoe er met een zogenoemde bambi-bucket maar liefst 7.600 liter water wordt gedropt', laat de organisatie van Rescue Zeeland weten. 'Dit wordt een indrukwekkend schouwspel dat in 2018 op Rescue ook al eens te zien was.'
1 dag geledenOOST-SOUBURG - Alpinist Ricardo Kaljouw (39) uit Oost-Souburg heeft een boek uitgebracht over zijn vulkaanavonturen. 'Een miljoen stappen op lava' gaat over zijn wereldreizen om zeven vulkaantoppen te bedwingen.
2 dagen geledenIn de tweewekelijkse rubriek 'Maurits tekent Vlissingen' is dit keer herinneringsgebied Uncle Beach bij de Oranjemolen Maurits Schoenmakers onderwerp.
3 dagen geledenVLISSINGEN - Op donderdag 14 augustus kleuren vier propellervliegtuigen van het Britse aerobatic display team The Global Stars de lucht boven de Westerschelde. De internationaal gelauwerde formatie is opnieuw te gast tijdens Rescue Zeeland - het grootste hulpverleningsevenement van Nederland bij de Vlissingse boulevard - en belooft wederom een vliegshow van wereldklasse te verzorgen.
5 dagen geleden