Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Steeds meer buren doen mee met versieren’

‘Steeds meer buren doen mee met versieren’

OOST-SOUBURG - Hun tuinen en huizen versieren voor de feestdagen doen buren Corrie en Wim Hollestelle en Anneke en Wim Koole al vele jaren. “Dit keer zijn we wat vroeger begonnen, tegen de somberheid van deze coronatijd”, vertellen Corrie en Wim. Anneke en Wim, die naast hen wonen in de Kromme Nieuwstraat in Oost-Souburg, vinden het ook gezellig met de verlichting. “En het leuke is dat steeds meer buren meedoen met versieren”, zeggen Anneke en Wim. Zo zijn de leibomen van de overburen ook al enkele jaren verlicht.De twee echtparen wonen al tientallen jaren naast elkaar en zijn ook bevriend geraakt. Ze wonen met veel plezier in de Kromme Nieuwstraat. “Het is hier heel gezellig. Er doen bijvoorbeeld ook veel buren mee met de Rommelroute. Dan sluiten we af met een gezamenlijke barbecue”, vertellen Wim en Wim.Eerder

De twee stellen zijn altijd zeker een dag zoet met de versieringen in en om de woning. Ook hun achtertuinen zijn gehuld in lichtjes. “Toen ik in de voortuin bezig was met de lampjes ophangen, kreeg ik al meteen positieve reacties”, vertelt Wim Hollestelle. “Normaal gesproken beginnen we na Sinterklaas, maar nu hebben we het een week of twee eerder gedaan.”

Draaiorgelman

Bij Anneke en Wim Koole staat de kerstboom ook al te schitteren in de woonkamer. Het dressoir toont een schouwspel met kerstdorp en kerstmarkt. “Kijk, de draaiorgelman maakt ook muziek”, demonstreert Wim. “Zes, zeven liedjes speelt ‘ie. Geweldig vinden de kleinkinderen dat.” Samen met hen, en hun kinderen - beide echtparen hebben een zoon en dochter - Kerstmis vieren, gaat door de coronaregels minder soepel. Wim en Anneke vieren de ene dag met hun dochter en de andere met hun zoon, maar Corrie en Wim zijn er nog niet uit. “Wij vieren het altijd met de hele familie tegelijk. Gezellig de hele dag eten, drinken, spelletjes. We houden moed dat er nog wat meer mogelijk wordt. Anders spreken we om de beurt af.”

Meer uit Vlissingen

Tien jaar Project Postmaatje: 'De goeie zijn met meer'

VLISSINGEN - Een leuke kaart sturen naar iemand die eenzaam is, ziek is, iemand die jarig is of iemand die gewoon wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Dat is in het kort wat het Project Postmaatje behelst. Het project begon tien jaar geleden in Vlissingen en tegenwoordig zijn de postmaatjes in heel Nederland en ook in België actief.

1 uur geleden
Sira Kamermans nieuwe directeur-bestuurder l'escaut

VLISSINGEN - Sira Kamermans wordt per 1 juli 2024 aangesteld als directeur-bestuurder van l'escaut. De huidige directeur-bestuurder, Jan Leo van Deemter, neemt met ingang van 1 juli 2024 afscheid. Sira Kamermans is op dit moment werkzaam als manager wonen bij zorgorganisatie Allevo.

1 dag geleden
Auto met meetboot geschaard A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Op de A58 bij Oost-Souburg is bij een ongeval een meetboot van een trailer gevallen. De snelweg is vanwege het ongeval tijdelijk afgesloten.Een bedrijfsauto reed richting Bergen op Zoom toen het rond 09.30 uur misging in de buurt van het viaduct bij de Ritthemsestraat. Door onbekende oorzaak schaarde de trailer en belandde de boot, die is uitgerust voor het uitvoeren van stromingsmetingen op binnenwateren, op het wegdek.Bij het ongeluk raakte gelukkig niemand gewond. Bergingsbedrijf Kuzee is ter plaatse. Vanwege het ongeluk is de snelweg ter plekke afgesloten maar verkeer kan passeren via de af- en oprit en heeft zodoende geen grote hinder van het incident.

1 dag geleden
Jarige Watergeuzen zoeken oud-leden voor reünie

VLISSINGEN - Scoutinggroep de Watergeuzen bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere dat van 31 mei tot en met 2 juni wordt gehouden. Tijdens het kamp wordt er een receptie gehouden voor oud-leden van de scoutinggroep, de Watergeuzen kunnen niet alle oud-leden bereiken en doen daarom een oproep.

2 dagen geleden
Auto over de kop op A58: 18-jarige bestuurder mogelijk onder invloed van drugs

RITTHEM - Vanochtend heeft op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Zeker twee personen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie.

3 dagen geleden
Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

3 dagen geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied worden sinds zaterdag extra politiecontroles gehouden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad vorige week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

3 dagen geleden