Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

STBB en Thoolse detailhandel slaan handen ineen

STBB en Thoolse detailhandel slaan handen ineen

THOLEN - Stichting Tholen Beter Bekend en drie Thoolse ondernemersverenigingen gaan intensief samenwerken. De voormalige winkeliersverenigingen van Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland en Tholen zijn als lid toegetreden tot de stichting. “Dit eerste jaar dient als pilot en heeft als doel om de Thoolse detailhandel gemeente breed te profileren”, zo laat men weten.

“Onder de vleugels van de stichting is het de bedoeling toe te werken naar een algehele versterking van deze sector. De stap om ook de overkoepelende detailhandel te bedienen past heel goed in de totaal aanpakvan de stichting en haar doelstelling om in 2027 te bereiken dat er 5% meer toeristen naar Tholen komen, 5% meer inwoners wonen en 5% meer werkgelegenheid is.”, aldus het bestuur. Bij de oprichting van Stichting Tholen Beter Bekend lag de focus volledig op de toeristische-recreatieve sector maar daar is verandering in gekomen.

Streekproducten

“We hebben de wind mee gehad in 2020 en door de vele activiteiten van ons marketingteam is het een ander in een stroomversnelling terecht gekomen”, aldus stichtingsvoorzitter Emile Hirdes. Ook voor dit jaar liggen er mooie plannen. “Zomaar een greep: de verkooppunten van Thoolse streekproducten helpen om hun vindbaarheid te vergroten en het stimuleren van meer samenwerking en gemeentebrede promotie van de Thoolse detailhandel. Het promoten van bouwkavels en hulp bieden bij het promoten van de woningvoorraad. Vooral woningzoekenden buitende gemeente zijn de doelgroep. Hierdoor blijft de gemeente Tholen groeien. Een ander actiepunt is tezorgen voor meer rustpunten langs de fiets- en wandelroutes. Door het wegvallen van VVV Zeeland gaat het marketingteam die rol gedeeltelijk invullen.” 

Meer uit Tholen

Tholen opgenomen in herdenkingslijst voor meerdaagse Vrijheidsboulevards

THOLEN - Tholen staat op de lijst voor de Vrijheidsboulevards die vanaf volgend jaar mogelijk door Zeeland trekken. In 2024 en 2025 vieren we in Nederland dat het 80 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van de Duitsers. De Vrijheidsboulevards, die meerdere dagen zullen duren en langs verschillende regio’s gaan, herdenken en vieren het einde van de Tweede Wereldoorlog.

56 minuten geleden
Eerste 66 flexwoningen op Tholen zijn voor Oekraïense vluchtelingen

THOLEN - De gemeente wil op korte termijn 158 flexwoningen bouwen op Tholen voor bijvoorbeeld buitenlandse vluchtelingen en internationale werknemers. Dat heeft het college aan de raad voorgelegd. Meer dan zestig van deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor Oekraïeners die zijn gevlucht voor de oorlog met Rusland.

3 uur geleden
Ab (64) lag bijna in de wieg met vogels: 'Ik ben ermee opgegroeid'

OUD-VOSSEMEER - Ab Ketting is een bevlogen vogelliefhebber van 64 jaar en de voorzitter van vogelvereniging De Vogelvrienden in Oud-Vossemeer. Hij doet dit vrijwilligerswerk al bijna veertig jaar lang. En de flabberende vogels vervelen hem nog steeds niet. “Het is gewoon leuk om ermee bezig te zijn. Ik heb bijna alle soorten gekweekt. Alleen geen papegaaien. Dat is niets voor mij.”

5 uur geleden
Nieuwe groene wijk naast de Nieuwe Postweg (N286) ervaart geluidsoverlast

THOLEN - Direct naast de N286 wil de gemeente 86 nieuwe woningen bouwen aan de Koningin Julianstraat in Tholen. Deze groene buurt komt achter een brede geluidswal, maar het geluid van de provinciale weg zal toch hoorbaar zijn in de wijk. Als verschillende maatregelen niet werken, overweegt de gemeente om een iets hoger geluidsniveau langs de weg toe te staan om toch de bouw van de huizen te kunnen realiseren.

8 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor gevallen persoon van paard aan Lange Kruisweg

SINT PHILIPSLAND - Bij een ongeval dinsdagavond is een persoon van een paard gevallen aan de Lange Kruisweg in Sint Philipsland. Dat bevestigen getuigen. Vanwege de ernst van de situatie is een traumahelikopter ingeschakeld.

16 uur geleden
Molenvliet voelt zich buitengesloten: 'Moet Tholen nou zo idioot groot worden?'

THOLEN - Bewoners van de buurtschap Molenvliet maken zich zorgen over de gevolgen van aangrenzende nieuwbouwprojecten voor hun leefomgeving. Ze zijn bang dat de rust wordt verstoord met de komst van nieuwe woonwijken tegen hun buurtschap. Ook zijn ze gefrustreerd omdat ze niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze plannen, zo vertellen de bewoners in de gemeenteraad.

20 uur geleden
'Sekteleider' Carine Bolijn uit Sint Philipsland op 83-jarige leeftijd overleden

SINT PHILIPSLAND - Carine Bolijn uit Sint Philipsland is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt het Financieele Dagblad. Zij was de leider van Maerloo, een stichting op Tholen waar mensen kwamen voor goddelijke genezing van bijvoorbeeld kanker. De strafrechtelijke vervolging van de vrouw komt tot een einde, zegt het Openbaar Ministerie.

22 uur geleden