Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Station Krabbendijke krijgt glasplateau

Station Krabbendijke krijgt glasplateau

KRABBENDIJKE - Op het treinstation van Krabbendijke vinden sinds kort creatieve activiteiten plaats en nu komt er buiten ook kunstzinnige aankleding bij. Het stationsgebied wordt binnenkort opgefleurd met een glazen plateau met tekst en beeld. Inwoners zijn welkom om hiervoor suggesties aan te dragen.

Na vijf jaar het treinstation van Deurne te hebben verfraaid met onder meer een watertappunt, fietspomp, moestuin, wilde bloemen en ook een glasplateau, gaat Michel Lintermans van Lintermans Projecten nu aan de slag met het verfraaien van het Zeeuwse station. Als eerste wil hij in Krabbendijke ook een glazen plateau realiseren. “Hiervoor zoek ik een tekst die op het lijf van Krabbendijke is geschreven”, vertelt Lintermans. Iedereen die een idee heeft, kan dit aandragen. Het liefst ontvangt hij als tekst (een deel van) een liedje of gedicht over Krabbendijke, de gemeente Reimerswaal in het algemeen of over heel Zeeland. De tekst mag niet discriminerend zijn.

Creatieve activiteiten
Bijna 15 jaar stond de wachtruimte van het treinstation leeg. Nu biedt amateurkunstenares Marieke Lobbezoo-Derks er sinds kort met haar atelier 'Zeeklei' ruimte aan mensen die creatieve workshops willen volgen. Zelf maakt Lobbezoo twee middagen per week beelden van klei in het stationsatelier. Dat is binnenkort elke woensdag- en vrijdagmiddag open.
Lobbezoo wil nog meer activiteiten ontplooien en werkt nu ook samen met Lintermans aan het verlevendigen van het station. Belangstellenden kunnen - al dan niet wachtend op de trein - een kijkje nemen bij de creatieve activiteiten in de wachtruimte en vanaf januari op woensdag ook zelf schilderen. De Zeeuwse Volks Universiteit verzorgt vanaf februari drie maanden lang op donderdagmiddag schilderlessen. Verder maakt Carolien Boone om de week op donderdagochtend kaartjes en Natasja Mulders en Cynthia Verton geven eens in de maand op zaterdagochtend workshops sieraden maken van zilverklei en aluminium.

Meer
Lobbezoo hoopt dat het aantal activiteiten verder uitbreidt, ook met andere kunstvormen, en dat de wachtruimte zich ontwikkelt tot cultureel centrum. Om de activiteiten mogelijk te maken, heeft de Nederlandse Spoorwegen (NS) de ruimte geschilderd en een wastafel en inbouwkasten geplaatst. Ook is er een openbaar toilet gebouwd.

Meer informatie
Suggesties voor de tekst mailen kan naar [email protected]. Meer informatie over de activiteiten bij het treinstation staan op www.facebook.com/stationkrabbendijke.

Meer uit Reimerswaal

Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

10 uur geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

12 uur geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

14 uur geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

1 dag geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

4 dagen geleden