Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Start coalitiebespreking gemeente Veere

Start coalitiebespreking gemeente Veere

DOMBURG - De eerste stap richting de nieuwe coalitie is gezet. De heer Jan te Veldhuis, die ruime politieke en bestuurlijke ervaring heeft, verkent de komende periode de mogelijkheden voor de vorming van een stevig college dat kan steunen op een duurzame samenwerking met de gemeenteraad van Veere.

Onder leiding van de SGP is dit besluit genomen na een eerste bespreking op donderdagavond met de vertegenwoordigers van alle politieke partijen. De voorkeur van alle partijen gaat uit naar een breed gedragen coalitie. De verkenner/informateur krijgt de opdracht om een breed draagvlak te zoeken en dit proces op een voortvarende en zorgvuldige wijze uit te voeren. Openheid en transparantie zijn hierin van cruciaal belang.

Samenwerking
De belemmeringen in de samenwerking van de afgelopen raadsperiode zijn besproken. De eerste stap in het herstel van vertrouwen is donderdagavond gezet. In het algemeen belang van Veere dienen we samen de schouders er onder te zetten. Het vertrouwen van de inwoners in de politiek gaan we de komende periode terug winnen.

Meer uit Middelburg

Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

9 uur geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

9 uur geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

12 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

2 dagen geleden