Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Start bouw tijdelijke woonunits voor vluchtelingen Koudekerke

Start bouw tijdelijke woonunits voor vluchtelingen Koudekerke

KOUDEKERKE - De gemeente Veere zal binnenkort beginnen met de werkzaamheden voor de bouw van 19 tijdelijke woonunits voor vluchtelingen aan de Keiweg in Koudekerke. Deze beslissing volgt op de recente afwijzing van de voorlopige voorziening door de rechtbank te Breda. De Oekraïense vluchtelingen worden nu nog opgevangen in andere woningen, onder andere van wooncorporatie Zeeuwland. Deze woningen worden op korte termijn gesloopt.

Uitspraak rechter
De rechter oordeelde dat het college de belangen van de opvangvoorziening heeft afgewogen tegen de belangen van omwonenden. De vergunning is voor 5 jaar verleend. De voorzieningenrechter verwacht dat de vergunning in bezwaar, indien nodig met een aanvulling van de motivering, in stand zal blijven. Er is dus geen aanleiding de vergunning te schorsen.

Wethouder Bert Tuk is blij met de uitspraak van de rechtbank: “We hadden in afwachting van de uitspraak van de rechter de bouw in Koudekerke stilgelegd. We hebben afgelopen vrijdag al een goed gesprek gehad met de kerngroep Keiweg en zijn, voorsorterend op een positieve uitspraak voor de gemeente, al grotendeels overeengekomen hoe we tot een goeie invulling op de locatie kunnen komen. Gelukkig kunnen we nu verder en de Oekraïners tijdig een nieuwe woning bieden. Het is belangrijk dat we als gemeenschap klaar staan voor de mensen die hun land zijn ontvlucht vanwege conflicten. Het is onze plicht om hen te ondersteunen in hun streven naar een veilig en beter leven. We willen dat een ieder zich welkom voelt in onze gemeente!” 

“Ook de kerngroep Keiweg kan zich vinden in de uitspraak”, aldus een woordvoerder van de kerngroep.” De inwoners van de Keiweg zijn nooit tegen de opvang van Oekraïners op het veld geweest. Maar we waren wel verrast toen we voor het eerst hoorden dat het zou gebeuren. En er waren veel vragen waar we geen duidelijk antwoord op kregen. Inmiddels zijn er positieve gesprekken tot stand gekomen tussen de kerngroep en de gemeente waarin de meeste vragen zijn beantwoord. De kerngroep verwacht dat het terrein, volgens de gemaakte afspraken met de gemeente, nu op een goede manier wordt ingericht. We heten de nieuwe bewoners dan ook van harte welkom in de wijk en hopen dat ze een aangename tijd zullen beleven tijdens het verblijf hier.”

Werkzaamheden
De bouw van de woonunits begint in week 26. Het streven is dat de woonunits eind juli/begin augustus geplaatst gaan worden. Ook in Domburg worden tijdelijke woonunits geplaatst voor nog eens 19 gezinnen. Deze ontwikkeling verloopt voorspoedig. De units in Domburg zullen naar verwachting in september worden geplaatst.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

21 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

22 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden