Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Start baggerwerkzaamheden gemeente Veere

Start baggerwerkzaamheden gemeente Veere

DOMBURG - Vanaf maandag 10 januari start het Waterschap Scheldestromen met baggeren van waterlopen in de bebouwde kom van de gemeente Veere. Het gaat om Zoutelande, Meliskerke, Grijpskerke en een deel van Westkapelle. 

Op de bodem van iedere sloot of waterpartij verzamelt zich na verloop van tijd een laag bagger. Bagger bestaat onder andere uit gevallen blad, plantenresten en inwaaiend zand en stof. Deze laag wordt steeds dikker met als gevolg dat de sloot ondieper wordt. In natte perioden voeren sloten en andere wateren het overtollige water af. Een teveel aan bagger, riet en waterplanten belemmert de doorstroming van het water. Een ondiepe sloot kan minder water afvoeren en bergen. Dit kan leiden tot wateroverlast. Uiteindelijk levert baggerwerk dus veel op. Het risico op natte voeten in de vorm van wateroverlast wordt een stuk kleiner. U krijgt er schoner oppervlaktewater voor terug. Stankoverlast komt niet of nauwelijks meer voor en het (onder)waterleven voor plant en dier verbetert.

Hoe worden de werkzaamheden uitgevoerd en wat betekent dit voor u?
Voordat er gebaggerd kan worden, maait de aannemer de oevers van de waterloop. Daarna wordt vanaf de oever of vanaf het water met een kraan of schuifboot de baggerspecie opgegraven. Het in te zetten materieel wordt afgestemd op de waterlo(o)p(en) en omgeving. In uw omgeving wordt de baggerspecie op twee verschillende manieren verwerkt. Waar mogelijk wordt de baggerspecie op de oever verspreid. Omdat dit in uw omgeving niet overal kan, wordt ook een deel van de baggerspecie afgevoerd.

Meer informatie en kaart
Meer informatie over het baggeren is te vinden op de website van het waterschap. Hier kunt u ook een interactieve kaart vinden, zodat u kunt zien in welke gebieden er exact gebaggerd wordt.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunstop zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

3 uur geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

4 uur geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

5 uur geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

1 dag geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

1 dag geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

2 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

2 dagen geleden