Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stakingen slagerijen lijken van de baan met nieuw cao-loonbod

Stakingen slagerijen lijken van de baan met nieuw cao-loonbod

UTRECHT (ANP) - Werkgevers in de slagerijbranche hebben een nieuw loonbod gedaan, meldt de FNV. Daarmee schort de vakbond opnieuw de acties op waarmee eerder werd gedreigd. De FNV denkt dat dit loonbod het hoogst haalbare is. "Gezien de afgenomen actiebereidheid bij een aantal grote bedrijven lijkt een verdere verbetering op dit moment niet reëel", aldus de vakbond.

Leden kunnen tot 5 juni stemmen voor het nieuwe loonbod, dat onder meer een loonsverhoging van 10 procent in drie stappen betreft. De FNV waarschuwt dat het CNV "naar alle waarschijnlijkheid" wel akkoord gaat. De bond stelt dat leden zich daarbij niet hoeven neer te leggen, al lijken mogelijke vervolgacties niet aan de orde door de afgenomen actiebereidheid.

De cao waar het om gaat, geldt voor slagerijmedewerkers en voor mensen die werken bij industriële slagers, die bijvoorbeeld vlees leveren aan supermarkten. In totaal gaat het om zo'n 16.000 werknemers. FNV riep eerder nog op tot stakingen, toen de onderhandelingen in een impasse waren geraakt. Die moesten plaatsvinden in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Holland.

Verbeterd loonbod

Eind vorige maand werden de acties echter opgeschort na een verbeterd loonbod. Dat werd echter weggestemd door vakbondsleden, waarna de stakingsdreiging opnieuw de kop op stak. Maar nieuwe acties bleven sindsdien uit.

Het CNV kant zich in het loonbod vinden. Als de FNV ook instemt, ligt er volgens die bond "eindelijk - met terugwerkende kracht vanaf 1 maart - een breed gedragen cao voor werknemers in het Slagersbedrijf". CNV heeft FNV de afgelopen tijd meerdere keren meer tijd gegeven. "Maar dit kan niet eeuwig blijven duren. Werknemers wachten al enige tijd op de loonsverhoging met terugwerkende kracht."

Meer uit Financieel

Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

1 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

2 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geëindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

3 uur geleden
Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

4 uur geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

6 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

6 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

7 uur geleden