Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staking Forbo Flooring lijkt bijna ten einde na cao-akkoord

Staking Forbo Flooring lijkt bijna ten einde na cao-akkoord

ASSENDELFT (ANP) - De slepende staking bij vloerenfabriek Forbo Flooring in Assendelft lijkt na zes weken eindelijk ten einde te komen. De directie van het bedrijf en vakbonden CNV en FNV hebben vrijdagavond een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Dit weekend gaan de stakers nog niet aan het werk. Maar als ze hebben ingestemd met de bereikte deal dan zullen ze mogelijk dinsdag hun werkzaamheden hervatten.

Eerder kondigden de stakers van het bedrijf nog aan niet meer aan het werk te gaan tot er een sterk verbeterd eindbod van de werkgever zou komen. Daardoor werd de productie volgens de bonden behoorlijk geraakt. CNV-bestuurder Hank Oomkes heeft de indruk dat die strategie nu eindelijk heeft gewerkt. Afgesproken is dat de lonen in een eenjarige cao met 9 procent omhoog gaan. Ook kunnen alle ongeveer 550 werknemers in mei een eenmalige uitkering van 1000 euro tegemoet zien.

"Ik denk dat we nu een mooi resultaat hebben bereikt", zegt Oomkes, die het akkoord met een positief stemadvies voorlegt aan zijn leden. "Wat voor de mensen misschien wel belangrijker is dan het geld, is dat de directie harde toezeggingen heeft gedaan in het aanpakken van problemen waar de werknemers al lang mee kampen. Dan heb ik het niet alleen over achterstallig onderhoud, maar ook over de samenstelling van de ploegendiensten en het verlagen van de werkdruk."

Meer uit Financieel

Animatiestudio Pixar schrapt veel banen om kosten te besparen

EMERYVILLE (ANP/BLOOMBERG) - Pixar Animation Studios, bekend van succesvolle animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo, gaat ongeveer 175 banen schrappen, ofwel circa 14 procent van het totale personeelsbestand. Moederbedrijf Walt Disney is bezig met forse kostenbesparingen en ook Pixar ontkomt daar niet aan.

1 uur geleden
Kleine min voor AEX, laadpalenmaker Alfen keldert na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine min de handel uitgegaan. Bij de bedrijven op het Damrak was de producent van laadpalen en systemen voor het elektriciteitsnet Alfen een opvallende daler na bekendmaking van cijfers die negatief werden ontvangen door beleggers.

1 uur geleden
Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Stellantis verwijdert de Italiaanse vlag van de achterbumpers van in Polen in elkaar gezette Fiat 600's. De Italiaanse autoriteiten hebben de autofabrikant herhaaldelijk beschuldigd van misleiding over de herkomst van de in het buitenland geproduceerde auto's.

2 uur geleden
Alliander en Saxion maken robothond die gaslekken kan opsporen

APELDOORN (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, en Hogeschool Saxion hebben een robothond ontwikkeld die gaslekken onder de grond kan opsporen. Bedrijven als Alliander moeten van de EU vaker gasleidingen gaan inspecteren, maar kampen met een steeds groter personeelstekort.

3 uur geleden
Activistische aandeelhouder teleurgesteld in grote Shell-beleggers

LONDEN (ANP) - Mark van Baal, oprichter van de klimaatactivistische beleggersclub Follow This, is teleurgesteld in grote beleggers die niet voor zijn voorstel op de aandeelhoudersvergadering van Shell hebben gestemd. Enkele van 's werelds grootste beleggers, zoals het Noorse staatsinvesteringsfonds en BlackRock, zeggen daarmee volgens hem ten onrechte achter het klimaatakkoord van Parijs te staan.

3 uur geleden
Eerste nieuwe Europese AI-regels over halfjaar van kracht

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe EU-regels voor kunstmatige intelligentie (AI) gaan dit jaar niet meer in. De verboden op de gevaarlijkste toepassingen worden begin 2025 van kracht, denkt een woordvoerder van de raad van EU-ministers, die de regels dinsdag definitief bekrachtigde.

3 uur geleden
Cybersecuritybedrijf Palo Alto zakt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Palo Alto Networks behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht, maar gaf een teleurstellende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Dat wakkerde de zorgen aan dat klanten van het bedrijf voorzichtig blijven met hun uitgaven. Het aandeel werd daarop bijna 6 procent lager gezet. Concurrenten Fortinet, Zscaler en CrowdStrike zakten tot 2,5 procent.

3 uur geleden