Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stadswild in hartje Vlissingen

Stadswild in hartje Vlissingen

VLISSINGEN - Festival Onderstroom, dat van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli plaatsvindt in Vlissingen, presenteert haar eerste special. Het dansgezelschap Vloeistof voert Stadswild op. Dit is een dansexpeditie met een rauw randje in het hart van Vlissingen.

Stadswild is alle dagen van Festival Onderstroom te zien. ‘Als toeschouwer krijg je een koptelefoon op en word je door de dansers van Vloeistof op sleeptouw genomen’, aldus de organisatie van Onderstroom, de Cultuurwerf Vlissingen. ‘Je ziet Vlissingen zoals je de stad nooit eerder zag. Een uitdagende belevenis voor iedereen, behalve watjes.’

Gestoord?

Met dans, muziek en gesproken woord maakt Vloeistof van de expeditie een belevenis waardoor het publiek aan alles gaat twijfelen. ‘Is dit nu zo’n danser of gewoon een passant met moeilijkheden? Is die vent gestoord of ben ik het? Stadswild zet je waarneming over alles en iedereen op z’n kop. Van voorgebakken ideeën blijft niet veel over. Je gaat anders over je omgeving en je eigen positie nadenken.’ Kijk voor tickets op festivalonderstroom.nl.

Festivalhart

Festival Onderstroom brengt theater op straat en muziek aan zee. Het gratis toegankelijke festivalhart bevindt zich op het Bellamypark. Daar staat het drie dagen lang bol van de activiteiten, kolder en spektakel.
De openingstijden zijn op vrijdag 5 juli van 16.00 tot 0.00 uur, zaterdag 6 juli van 13.00 tot 0.00 uur en zondag 7 juli van 13.00 tot 22.00 uur.

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

13 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

16 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

2 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

3 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden