Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

DOMBURG - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is de seizoenmarkt terecht gekomen op het parkeerterrein bij de molen. Een mooie plaats met voldoende ruimte en met de molen op de achtergrond een sfeervolle plek.

Bovendien een plaats waar de marktkooplieden, inwoners en ondernemers geen last van elkaar hebben. Niet dat dit in het centrum op grote schaal voorkwam, maar er was af en toe sprake van enige frictie. De besluitvorming door de gemeente was moeizaam. Het is de grote verdienste van de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland (SMAZ), de OBD en de Stadsraad Domburg, dat uiteindelijk deze keuze gemaakt is. Zij hebben in goede samenwerking elkaar ondersteund en vanaf het begin gepleit voor deze locatie. 

Bij de Molen
Wel wil de Stadsraad Domburg er voor pleiten om gedurende het gehele marktseizoen te zorgen voor continuering van deze locatie tot het eind van het marktseizoen. Dit zal duren tot 1 of 8 november. Zolang de 1,5 meter-regels van kracht blijven zal de seizoenmarkt op het parkeerterrein bij de molen blijven. Mocht gedurende deze periode de 1,5 meter regel toch vervallen, dan heeft het volgens de Stadsraad Domburg geen enkele zin per direct de markt weer terug te brengen naar het centrum.

Evaluatie
De Stadsraad Domburg wil zoals gebruikelijk in het najaar met alle partijen, te weten gemeente Veere, SMAZ, OBD en Stadsraad Domburg het proces rondom de seizoensmarkt evalueren om zo voor de komende jaren voor de beste oplossing te kiezen. Wij zien dit overleg met vertrouwen tegemoet.

‘De jeugd
geniet volop’

Pump track
Na vele jaren inzet vanuit de Stadsraad Domburg is het eindelijk gelukt: de pump track aan de Roosjesweg ligt er, vlak naast het al eerder aangelegde trapveldje. De baan slaat aan is daarmee meteen een groot succes. Elke dag is er veel jeugd te vinden. Het is een prachtige ontmoetingsplek voor de jeugd uit Domburg en Aagtekerke, maar zeker ook uit andere kernen. Ook de jongere jeugd geniet er met volle teugen van, net als hun ouders en verzorgers die vaak met hen meekomen. De afronding (onder meer de plaatsing van bankjes) en de officiële opening komen er nog aan. Maar de jeugd geniet nu al volop.

Voetpaden
De voetpaden in Domburg zijn op verschillende plekken smal. Wanneer eigenaren van percelen langs de voetpaden hun heg dan ook nog over het voetpad laten groeien, dan wordt de ruimte voor de voetganger wel erg beperkt. De gemeente voert geen actief beleid om de overlast van uitdijende heggen over het voetpad aan te pakken. Maar bij klachten van inwoners treedt de gemeente wel op.

Heb je klachten als inwoner? Meld deze dan bij de gemeente. Dat kan onder meer via https://www.veere.nl/melden-klachten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Voormalig PZEM-gebouw in Middelburg in de schijnwerpers

MIDDELBURG - Na onder meer het stadhuis, de Lange Jan, Kloveniersdoelen, de Koepoort en de watertoren in Middelburg is nu ook het voormalige PZEM-gebouw aan de Poelendaelesingel in de schijnwerpers gezet.

4 uur geleden
Gewonde bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Middelburg.

9 uur geleden
Veerse waarderingsonderscheiding voor Veerenaar Loeff

VEERE - Veerenaar Loeff heeft een Veerse waarderingsonderscheiding in ontvangst genomen voor zijn verdiensten als voorzitter van de stadsraad Veere. Wethouder Wisse heeft afgelopen maandag 20 september de waarderingsonderscheiding aan hem uitgereikt.

1 dag geleden
Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

1 dag geleden
Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie Wise van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. ‘We willen de komende periode alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen’, laat Wise weten. ‘Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in.’ 

1 dag geleden
Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

2 dagen geleden
‘Gelukkig ligt ons bedrijf in een hagelarm gebied’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland is op het fruitteeltbedrijf van Petra en Jos Mesu begonnen met de oogst van de Conférence-peren. Daarna zijn de Elstar en Sprank-appels aan de beurt.

3 dagen geleden