Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

DOMBURG - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is de seizoenmarkt terecht gekomen op het parkeerterrein bij de molen. Een mooie plaats met voldoende ruimte en met de molen op de achtergrond een sfeervolle plek.

Bovendien een plaats waar de marktkooplieden, inwoners en ondernemers geen last van elkaar hebben. Niet dat dit in het centrum op grote schaal voorkwam, maar er was af en toe sprake van enige frictie. De besluitvorming door de gemeente was moeizaam. Het is de grote verdienste van de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland (SMAZ), de OBD en de Stadsraad Domburg, dat uiteindelijk deze keuze gemaakt is. Zij hebben in goede samenwerking elkaar ondersteund en vanaf het begin gepleit voor deze locatie. 

Bij de Molen
Wel wil de Stadsraad Domburg er voor pleiten om gedurende het gehele marktseizoen te zorgen voor continuering van deze locatie tot het eind van het marktseizoen. Dit zal duren tot 1 of 8 november. Zolang de 1,5 meter-regels van kracht blijven zal de seizoenmarkt op het parkeerterrein bij de molen blijven. Mocht gedurende deze periode de 1,5 meter regel toch vervallen, dan heeft het volgens de Stadsraad Domburg geen enkele zin per direct de markt weer terug te brengen naar het centrum.

Evaluatie
De Stadsraad Domburg wil zoals gebruikelijk in het najaar met alle partijen, te weten gemeente Veere, SMAZ, OBD en Stadsraad Domburg het proces rondom de seizoensmarkt evalueren om zo voor de komende jaren voor de beste oplossing te kiezen. Wij zien dit overleg met vertrouwen tegemoet.

‘De jeugd
geniet volop’

Pump track
Na vele jaren inzet vanuit de Stadsraad Domburg is het eindelijk gelukt: de pump track aan de Roosjesweg ligt er, vlak naast het al eerder aangelegde trapveldje. De baan slaat aan is daarmee meteen een groot succes. Elke dag is er veel jeugd te vinden. Het is een prachtige ontmoetingsplek voor de jeugd uit Domburg en Aagtekerke, maar zeker ook uit andere kernen. Ook de jongere jeugd geniet er met volle teugen van, net als hun ouders en verzorgers die vaak met hen meekomen. De afronding (onder meer de plaatsing van bankjes) en de officiële opening komen er nog aan. Maar de jeugd geniet nu al volop.

Voetpaden
De voetpaden in Domburg zijn op verschillende plekken smal. Wanneer eigenaren van percelen langs de voetpaden hun heg dan ook nog over het voetpad laten groeien, dan wordt de ruimte voor de voetganger wel erg beperkt. De gemeente voert geen actief beleid om de overlast van uitdijende heggen over het voetpad aan te pakken. Maar bij klachten van inwoners treedt de gemeente wel op.

Heb je klachten als inwoner? Meld deze dan bij de gemeente. Dat kan onder meer via https://www.veere.nl/melden-klachten.

Meer uit Middelburg

Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

12 uur geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

1 dag geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

1 dag geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

1 dag geleden
Santa Fun Run Middelburg 2023

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 16 december organiseren de drie Walcherse Rotaryclubs de Santa Run in Middelburg. De deelnemers aan deze fun run rennen of wandelen in kerstmanpak 3 kilometer door het centrum. De start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Op zaterdag 16 december is er alweer de derde kerstmannenloop in Middelburg. De Santa Run is een fun run in kerstmanpak voor iedereen die mee wil doen. Deelnemers kunnen de Santa Run alleen lopen of met hun gezin, familie, collega's, klas, team, elftal of vriendengroep. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in hun kerstmanpak het parcours door de binnenstad. Start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Kerst-dj en erwtensoep met worstMeedoen aan de Santa Run is dé manier om alvast in kerststemming te komen. Daar zorgt de kerst - dj Bert van Leerdam wel voor met een ware X-mas party op de Markt. Na afloop van de Santa Run kun je voor €9,50 erwtensoep, een broodje worst en wat te drinken krijgen bij de ijsbaan.Lopen voor het goede doelMeedoen doe je voor de fun, maar zeker niet alleen voor jezelf. Er wordt gelopen voor het goede doel, een mooie kerstgedachte. Dit jaar is het goede doel de Stichting Leergeld. De kosten voor de organisatie van het evenement Deze Stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen mee kunnen doen met onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zo nemen zij bijvoorbeeld de kosten voor schoolspullen, contributie, sportkleren of -materiaal, muziek- of dansles of het vieren van een verjaardag voor hun rekening.Deelname en inschrijvingIedereen, jong en oud, getraind of ongetraind kan meedoen aan de Santa Run. Het parcours is niet lang en mag rennend of wandelend afgelegd worden. Alle deelnemers gaan tegelijk, in kerstmanpak, om 16.00 uur van start op de Markt in Middelburg. Het totale parcours loopt door de binnenstad en is 3 kilometer lang. Inschrijven kan via www.middelburg.rotarysantarun.nl. Deelname voor kinderen bedraagt €10 en voor volwassenen €15. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak. Inschrijven kan tot 16 december.Ophalen kerstmanpakkenAlle deelnemers kunnen hun kerstmanpak ophalen bij Koole Sport (Armeniaans Schuitvlot 20 in Middelburg) of op de dag van de Santa Run (zaterdag 16 december tussen 14:00 uur en 16:00 uur) bij de ijsbaan. De pakken passen iedereen en voor kinderen is er een speciaal kinderkerstmanpak. Iedereen krijgt na de Santa Run een medaille.Santa Runs in de rest van Nederland en de wereldMiddelburg is niet de enige stad in Nederland waar een Rotary Run is. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Gorinchem. Dit initiatief is ondertussen door veel Rotaryclubs in het land overgenomen. De eerste Santa Run in Middelburg was in 2019, de tweede, na de coronaperiode, in 2022.

2 dagen geleden
Peetman bezingt de Kerstnacht van 1914

MIDDELBURG - “Het Kerstbestand van 1914 toont ons het mooie van Kerst en de waanzin van oorlog", aldus de Middelburgse singer songwriter Peetman. Het inspireerde hem tot het schrijven van zijn nieuwe single 'Kerstnacht 1914'. Het is een Kerstnummer met een boodschap, waarvoor een bijzondere gebeurtenis uit de Eerste Wereldoorlog als inspiratie diende.

2 dagen geleden
Haalbaarheidsonderzoek Woningbouw Koningshof II Koudekerke gestart

KOUDEKERKE - AM Zeeland en Bouwgroep Peters gaan samen onderzoeken of het mogelijk is om huizen te bouwen naast de Koningshof woonwijk in Koudekerke. Vandaag, op 6 december, hebben ze met de gemeente Veere de overeenkomst getekend. Het idee is om ongeveer 150 huizen te bouwen die goed passen bij de bestaande buurt. Participatie van omwonenden en mogelijke bewoners is een belangrijk onderwerp gedurende het hele proces.

3 dagen geleden