Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

DOMBURG - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is de seizoenmarkt terecht gekomen op het parkeerterrein bij de molen. Een mooie plaats met voldoende ruimte en met de molen op de achtergrond een sfeervolle plek.

Bovendien een plaats waar de marktkooplieden, inwoners en ondernemers geen last van elkaar hebben. Niet dat dit in het centrum op grote schaal voorkwam, maar er was af en toe sprake van enige frictie. De besluitvorming door de gemeente was moeizaam. Het is de grote verdienste van de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland (SMAZ), de OBD en de Stadsraad Domburg, dat uiteindelijk deze keuze gemaakt is. Zij hebben in goede samenwerking elkaar ondersteund en vanaf het begin gepleit voor deze locatie. 

Bij de Molen
Wel wil de Stadsraad Domburg er voor pleiten om gedurende het gehele marktseizoen te zorgen voor continuering van deze locatie tot het eind van het marktseizoen. Dit zal duren tot 1 of 8 november. Zolang de 1,5 meter-regels van kracht blijven zal de seizoenmarkt op het parkeerterrein bij de molen blijven. Mocht gedurende deze periode de 1,5 meter regel toch vervallen, dan heeft het volgens de Stadsraad Domburg geen enkele zin per direct de markt weer terug te brengen naar het centrum.

Evaluatie
De Stadsraad Domburg wil zoals gebruikelijk in het najaar met alle partijen, te weten gemeente Veere, SMAZ, OBD en Stadsraad Domburg het proces rondom de seizoensmarkt evalueren om zo voor de komende jaren voor de beste oplossing te kiezen. Wij zien dit overleg met vertrouwen tegemoet.

‘De jeugd
geniet volop’

Pump track
Na vele jaren inzet vanuit de Stadsraad Domburg is het eindelijk gelukt: de pump track aan de Roosjesweg ligt er, vlak naast het al eerder aangelegde trapveldje. De baan slaat aan is daarmee meteen een groot succes. Elke dag is er veel jeugd te vinden. Het is een prachtige ontmoetingsplek voor de jeugd uit Domburg en Aagtekerke, maar zeker ook uit andere kernen. Ook de jongere jeugd geniet er met volle teugen van, net als hun ouders en verzorgers die vaak met hen meekomen. De afronding (onder meer de plaatsing van bankjes) en de officiële opening komen er nog aan. Maar de jeugd geniet nu al volop.

Voetpaden
De voetpaden in Domburg zijn op verschillende plekken smal. Wanneer eigenaren van percelen langs de voetpaden hun heg dan ook nog over het voetpad laten groeien, dan wordt de ruimte voor de voetganger wel erg beperkt. De gemeente voert geen actief beleid om de overlast van uitdijende heggen over het voetpad aan te pakken. Maar bij klachten van inwoners treedt de gemeente wel op.

Heb je klachten als inwoner? Meld deze dan bij de gemeente. Dat kan onder meer via https://www.veere.nl/melden-klachten.

Meer uit Middelburg

Presentatiedag ‘Zeeuws hout verbindt’ in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op zaterdag 1 oktober vindt door een unieke samenwerking van zes organisaties een presentatiedag plaats over oude schepen, molens en boerderijen in Arnemuiden.

16 uur geleden
20 jaar Sint Jans Hospice De Casembroot Middelburg

MIDDELBURG - Op 5 oktober 2002 heeft de toenmalige Koningin Beatrix het Sint Jans Hospice De Casembroot van Stichting Zorgstroom in Middelburg op indrukwekkende wijze geopend. Het jubileum wordt natuurlijk gevierd.

17 uur geleden
Internationale Bailong Balldag Middelburg 2022

MIDDELBURG - De eerste zondag van oktober (2 oktober 2022) is uitgeroepen tot World Bailong Ball Day, om deze Chinese racketsport wereldwijd meer bekendheid te geven. De eerste en enige Nederlandse vereniging TBBVN, gevestigd in Middelburg sinds 2013, zal daar dit jaar op die dag ook een geheel vrijblijvende workshop voor organiseren. Dit om de sport te promoten en nieuwe leden te werven.

17 uur geleden
Auto uitgebrand in wijk Dauwendaele in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag op zondag is een auto uitgebrand aan de Meanderhofstraat in de wijk Dauwendaele. Rond 01.50 uur werd de brand opgemerkt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig is uitgebrand. De aanwezige politie heeft meerdere omstanders gehoord, maar de oorzaak van de brand is tot nu toe onbekend.

20 uur geleden
Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen in Middelburg

MIDDELBURG - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel. Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren zij samen gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen voor de diners sponsort.

1 dag geleden
Overledene Biggekerke is man (82)

BIGGEKERKE - Na een ongeval op de Zoutelandseweg bij Biggekerke gisteren vloog een auto in brand en overleed een persoon. Het blijkt te gaan om een man van 82 jaar.Na een ongeluk gisteren rond 14:30 uur aan de Zoutelandseweg vatte een auto vlam en overleed een persoon. Even later werd ook een traumahelikopter gealarmeerd maar de inzet hiervan werd even later weer geannuleerd. De helikopter vloog toen boven Goeree-Overflakkee.

1 dag geleden
Loesje en Lientje openen Kinderzwerfboekenstation bij Cypressenhof in Middelburg

MIDDELBURG - Tijdens de Kinderboekenweek willen Loesje en Lientje weer iets leuks organiseren in Middelburg, en wel op donderdag 6 oktober tussen 13.00 en 13.30 uur, op basisschool de Cypressenhof in Middelburg. Ze gaan een Kinderzwerfboekenstation op deze school openen.

1 dag geleden