Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stadshaven Goes krijgt sloepensteiger

Stadshaven Goes krijgt sloepensteiger

GOES - Van januari tot en met april renoveert de gemeente Goes de steigers in de stadshaven van Goes. Ook komt er een nieuwe steiger, speciaal voor sloepen en kleine bootjes.

‘Alle steigers krijgen een nieuw dek, omdat ze versleten zijn’, schrijft de gemeente donderdag in een persbericht. ‘Daarnaast worden alle stroom- en waterpunten vernieuwd.’ 

Bij de renovatie gebruikt de aannemer alleen circulair materiaal, aldus de gemeente. ‘Het hout voor de renovatie is vrijgekomen bij sloopwerkzaamheden en komt van oude sluisdeuren en remmingswerken. Door deze te verzagen is renovatie op een duurzame manier mogelijk. De levensduur verlengt hiermee met minstens 25 jaar.’

Sloepensteiger

Ter hoogte van de J.A. van der Goeskade, bij de Sint Maartensbrug, komt een nieuwe sloepensteiger, waar sloepjes en kleine (rubber)boten kunnen aanmeren, zodat kleine bootjes straks niet meer tussen de boten in de stadshaven varen. ‘Dit zorgt voor een veiligere omgeving. Een sloepensteiger is een langgekoesterde wens van de Stichting Beheer Stadshaven.’

Overlast

Om de overlast voor omwonenden en verkeersgebruikers zoveel mogelijk te beperken, verloopt de aan- en afvoer van materialen via het water. ‘Op deze manier zijn geen wegafsluitingen en omleidingen nodig.’

De vergunning voor de werkzaamheden is aangevraagd. Het is de bedoeling dat het werk voor Pasen en de start van het vaarseizoen is afgerond.

Meer uit Beveland

Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

33 minuten geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

1 dag geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

2 dagen geleden