Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staatssecretaris overtuigt Zeeland niet van haar dilemma

Staatssecretaris overtuigt Zeeland niet van haar dilemma

MIDDELBURG - De Zeeuwse overheden hebben maandag van staatssecretaris Barbara Visser van Defensie geen argumenten gehoord die heroverweging van het besluit om de marinierskazerne te verhuizen naar Vlissingen rechtvaardigen.

Visser sprak maandag in het provinciehuis in Middelburg met bestuurders van de provincie Zeeland, waterschap Scheldestromen en gemeente Vlissingen over wat zij het ‘marinekazerne-dilemma’ noemt. Vrijdag uitte Visser na de ministerraad haar zorgen over het verhuizen van de kazerne. Als die vanuit Doorn verplaatst wordt naar Vlissingen - zoals al in 2012 is afgesproken - vreest de staatssecretaris voor problemen met het behoud van de mariniers en daarmee de continuïteit van het Korps Mariniers. Anderzijds is een heroverweging van het besluit slecht voor de Zeeuwse economie en werkgelegenheid, aldus Visser.

Onbespreekbaar

‘De Zeeuwse bestuurders herkennen haar dilemma niet’, schrijft de gemeente Vlissingen maandagmiddag op haar website. ‘Ze hebben van de staatssecretaris geen nieuwe argumenten gehoord waarom de verhuizing naar Vlissingen zou moeten worden heroverwogen.’ Alternatieven voor dit besluit zijn voor de Zeeuwse bestuurders onbespreekbaar, aldus Vlissingen. ‘Wij spreken over realisatie, niet over compensatie. Dat is voor ons totaal niet aan de orde’, stelt wethouder Albert Vader van de gemeente Vlissingen. 

Excuses

Visser bood de Zeeuwse bestuurders maandag haar excuses aan voor de ontstane commotie, aldus de gemeente Vlissingen. ‘Het was niet haar bedoeling “Zeeland” te passeren en ze had gemeente, waterschap en provincie willen meenemen in haar zorgen.’ De Zeeuwse delegatie had daar weinig boodschap aan. Gedeputeerde Dick van der Velde: ‘Geschaad vertrouwen herstel je niet door even sorry te zeggen. Daar is meer voor nodig. Zeker omdat de staatssecretaris tijdens het gesprek toegaf andere locaties dan Vlissingen te hebben onderzocht als mogelijke vestigingsplaats voor een nieuwe marinierskazerne.’

Het kabinet wil de Tweede Kamer uiterlijk 1 april een voorstel over de verhuizing van de marinierskazerne voorleggen.

Meer uit Vlissingen

Schade bij ongeval Europaweg Noord in Ritthem

RITTHEM – Bij een botsing op de Europaweg Noord in Ritthem zijn twee personenauto's beschadigd geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

21 uur geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 dag geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

2 dagen geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

2 dagen geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

3 dagen geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

3 dagen geleden