Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

Uslu kreeg samen met een aantal van haar medewerkers meer achtergrondinformatie over de trans-atlantische slavenhandel in de 18de eeuw aan de hand van de archieven van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC). De bezoekers bekeken archiefstukken in het depot met toelichtingen van directeur van het Zeeuws Archief Hannie Kool-Blokland. Projectmedewerker MCC Roosanne Goudbeek gaf een presentatie over de mogelijkheden die de archieven bieden voor onderzoek naar het slavernijverleden.

Werelderfgoed
Staatssecretaris Uslu: “Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid aan informatie dat dit archief laat zien en van de inhoud daarvan. De Middelburgse Commercie Compagnie werkte meer gestructureerd door dit alles vast te leggen dan menig modern bedrijf.” Het archief van de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC), dat in beheer is bij het Zeeuws Archief, geeft gedetailleerde informatie over trans-Atlantische handel in slaafgemaakten in de 18e eeuw. Dit archief is in 2011 door de Unesco aangewezen als Werelderfgoed. Sindsdien zet het Zeeuws Archief in op het bekend maken van dit archief voor onderzoekers en het delen van kennis.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

6 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden