Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staatsbosbeheer is afval en vernielingen beu: alle paalkampeerplaatsen verdwijnen

Staatsbosbeheer is afval en vernielingen beu: alle paalkampeerplaatsen verdwijnen

MIDDELBURG/VEERE - Staatsbosbeheer heeft besloten om de 17 paalkampeerterreinen, waarvan 3 in Zeeland, te sluiten en ontmantelen. De overlast van gebruikers is de laatste jaren te groot geworden. De terreinen waren al tijdelijk gesloten in verband met de coronamaatregelen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer al tijdelijk gesloten. Echter heeft Staatsbosbeheer besloten dat de terreinen niet meer open gaan en ontmanteld worden. "Steeds vaker werd er vuur gebruikt, afval en toiletpapier achtergelaten, vernielingen aangebracht en langer en met meer mensen dan toegestaan overnacht", legt Staatsbosbeheer op hun site uit. Toezicht en handhaving zou niet langer haalbaar zijn.

Staatsbosbeheer begrijpt dat het voor sommige mensen een teleurstelling is. "Staatsbosbeheer vindt het erg vervelend voor de recreanten die wél voor hun rust van de paalkampeerterreinen genoten, maar de overlast van andere groepen gebruikers is de laatste jaren te groot geworden."

De 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer lagen in Zuid-Holland (5), Noord-Brabant (5), Zeeland (3), Utrecht (2), Flevoland (1) en Overijssel (1). Er blijven nu nog verschillende paalkampeerplaasten, voornamelijk particulier, over.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

'Ouders verantwoordelijk zwemmen bij De Spetter'

THOLEN - Ouders maken zelf de keuze of ze hun kind dat een zwemdiploma heeft bij De Spetter laten zwemmen of niet. Dat zegt de gemeente Tholen.

8 uur geleden
The Wicked wil graag zelfs 'bieridioten' kunnen verrassen

VLISSINGEN - Met een blond, stevig triple-biertje vieren Marcel Lammers en Jolanda van Boven dat hun café The Wicked in Vlissingen twintig jaar bestaat. De coronaperikelen overschaduwen het jubileum, maar de twee laten zich niet uit het veld slaan. “Dat feestje komt er.”

8 uur geleden
Politie waarschuwt jongeren voor 'Blue Whale Challenge': 'Spel met gevaarlijke opdrachten'

THOLEN - De politie waarschuwt jongeren voor 'The Blue Whale Challenge'. Dit spel zou jongeren aanzetten tot het doen van gevaarlijke opdrachten.

9 uur geleden
Groep 8 neemt met bustoer afscheid van De Moolhoek

KAPELLE - Groep 8 van basisschool De Moolhoek in Kapelle is donderdagavond verrast met een bustoer, om afscheid te nemen van hun basisschooltijd.Veel activiteiten voor groep 8 konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Zo moesten de oudste leerlingen van De Moolhoek het zonder musical en kamp doen.

9 uur geleden
89-jarige Vlissinger op laffe manier beroofd van portemonnee

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond in Vlissingen beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd werd er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald.

10 uur geleden
Trouwauto gaat in vlammen op in Meliskerke

MELISKERKE - Aan de Torenstraat in Meliskerke is vrijdagmorgen een trouwauto uitgebrand die een bruidspaar vervoerde. De brand werd rond 11.35 uur gemeld.

11 uur geleden
Extra controles in Goes op hardrijders

GOES - De politie gaat op verschillende wegen in Goes meer controleren op snelheid.

11 uur geleden