Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staat van steiger Katseveer is erbarmelijk, zegt GroenLinks

Staat van steiger Katseveer is erbarmelijk, zegt GroenLinks

GOES - GroenLinks wil dat er iets wordt gedaan aan de aanlegsteiger bij Katseveer.

Carel Bruring noemt de staat van de steiger ‘erbarmelijk’. Onlangs is een hek geplaatst. Dat moet voorkomen dat mensen hem betreden. “Wij vrezen dat de steiger zonder ingrijpen binnen niet al te lange tijd in zijn geheel zal vergaan”, schrijft Bruring in vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goes.

Aanlegplaats

De steiger bij het strandje van Katseveer werd vroeger gebruikt als aanlegplaats voor boten die naar Zierikzee voeren. De laatste keer gebeurde dat in 1961, toen de Zandkreekdam was aangelegd. Bruring zou het jammer vinden als de steiger bij Katseveer uit het landschap verdwijnt.

Eigenaar

Hij vindt het een markant onderdeel van de lokale en regionale geschiedenis. Hij wil weten of het bouwwerk een beschermde status heeft, wie de eigenaar is en, als dat de gemeente Goes dat is, of en wat ze aan de steiger wil doen. Als de gemeente er niet verantwoordelijk voor is moet het college volgens Bruring de eigenaar aanspreken.

Meer uit Beveland

Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

6 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

10 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

10 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

11 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

14 uur geleden
Bewoners opgeschrikt door brand in garage in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een brand in de garage van een woning aan de Liesbethstraat in 's-Heer Arendskerke. De brandweerlieden konden het vuur onder controle krijgen voordat het oversloeg naar het huis.

15 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden