Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SPS start het nieuwe seizoen toch met frisse moed

SPS start het nieuwe seizoen toch met frisse moed

Voetbalvereniging SPS uit Poortvliet stevende af op het kampioenschap. Toen was daar corona en besloot de knvb welke clubs promoveerden naar de derde klasse. Daar zat SPS niet bij. Dat kan voorzitter Rens Elenbaas echter prima relativeren. "Het is even jammer, maar het is een keuze waar wij als voetbalclubje geen invloed op hebben. Laten we niet vergeten dat we een gezellig spelletje spelen. Vooral in deze crisistijd moet je dat niet uit het oog verliezen vind ik."

"We liepen op koers!", zo blikt voorzitter Elenbaas terug. "Met zoveel punten los, hadden we op een andere beslissing gehoopt. Maar je hebt het te accepteren, klaar. Natuurlijk steken we veel tijd, energie en liefde in SPS, maar we moeten niet vergeten dat we het over een vrijetijdsbesteding hebben. In die context moet je het wel blijven zien, zeker in tijden van corona waarin nog maar eens extra blijkt hoe belangrijk onze gezondheid is." Mede door die visie, kijkt Elenbaas uit naar komend seizoen. "We hopen op een zo normaal mogelijk seizoen. Met alle maatregelen wordt het waarschijnlijk toch wel even anders dan anders, maar als iedereen zijn nuchtere verstand gebruikt, komt dat best goed." Sportief gezien wordt het volgens Elenbaas pittig voor het eerste elftal. "We zitten nog in de vierde klasse, maar er zijn teams uit de derde klasse in onze competitie ingedeeld. Of we dit seizoen weer meedoen voor de prijzen, is dan ook de vraag. Maar wanneer anderen steken laten vallen, zullen we erbij zijn. Ik heb de nieuwe jeugd zien spelen en daar hebben we zeker wat aan." [n]

Meer uit Tholen

Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

14 uur geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

1 dag geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

2 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

3 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

4 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

4 dagen geleden
Traumahelikopter geland voor ongeval met heftruck in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Bij een incident met een heftruck aan de Molendijk in Sint-Maartensdijk is een persoon bekneld komen te zitten. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. 

5 dagen geleden