Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Sprookje dat EEF heet bestaat al vijf jaar'

'Sprookje dat EEF heet bestaat al vijf jaar'

WISSENKERKE - Het duurt nog eventjes, maar op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni viert het Eindeloos Eiland Festival (EEF) haar eerst lustrum. "Het is anders dan de andere festivals in de provincie", verklaart Josje de Koning het succes. Zij is er sinds de eerste editie bij.

De maatschappelijk ondernemer kreeg zo’n zes jaar geleden de vraag van het platform voor economie en toerisme of ze eens wilde onderzoeken of er een festival op Noord-Beveland zou kunnen worden georganiseerd. Op het eiland was er alleen Peerock in Colijnsplaat. “Een mooi festival, maar zoiets wilden we niet, want dan zou je slechts meer van hetzelfde krijgen”, zegt Josje de Koning, die in Kamperland woont. Een opzet waarbij in elk dorp iets zou gebeuren passeerde ook de revue. “Een beetje zoals Oerol”, zegt De Koning.

Landschapscamping

Dat bleek lastig te organiseren. Alles viel opeens in elkaar toen eilandbewoner Ko Kallewaard haar wees op het terrein bij landschapscamping Wilgenoord in Wissenkerke. “Ik woon al jaren op Noord-Beveland, maar kende het niet.” Zij en alle betrokkenen die daarna het terrein bekeken waren meteen verkocht.

Liefhebber

De locatie, de voorzieningen op de camping, de open ruimten en de bomen: alles klopte voor het plan dat De Koning, René de Dreu, muziekkenner en -liefhebber in hart en nieren, de man achter onder meer De Pastorale in Nisse en degene die zich als programmeur aan het nieuwe festival op Noord-Beveland had verbonden, en de anderen hadden. “We wilden iets anders, niet meer van hetzelfde. Het moest kleinschalig zijn, bijzonder en passen bij Noord-Beveland.”

Roos

Dat lukte vanaf de eerste editie wonderwel. Het Eindeloos Eiland Festival bleek een schot in de roos. Op de eerste editie kwamen meer dan 1500 mensen af. Jeannete Brinkman was één van hen. “Ik vond de ontspannen sfeer meteen ontzettend gaaf. Het is heel relaxed. Je ziet ouderen, maar ook kinderen, veel eilanders en mensen van daarbuiten. Allemaal genieten ze van de muziek, van het theater, de omgeving en van de sfeer. Je kunt ook gewoon in het gras liggen en genieten van de mensen om je heen. Het is een sprookje, een sprookje dat EEF heet.”

Megafestival

Brinkman vroeg of ze mensen nodig hebben en voor ze het wist zat ze in het bestuur. Sinds de eerste editie in 2015 is EEF gestaag gegroeid. “Het heeft zich als een olievlek verspreid. Steeds meer mensen kennen het en komen.” Een megafestival hoeft het echter niet te worden. 5000 bezoekers is waarschijnlijk een aantal dat het terrein van de landschapscamping aankan. EEF wil zich vooral blijven verbeteren op het gebied van kwaliteit. “Daarin blijven we investeren. De sfeer vinden we het belangrijkste”, zegt De Koning. “Zolang de sfeer de groei aankan is het goed.”

Wereldberoemd

De komende editie wordt de bezoekers weer overal op het terrein verrast. Er is literatuur, veel lekkers te eten en drinken, bijzondere theateracts en veel, heel veel muziek. Bekende namen die dit jaar naar EEF komen zijn zangeres Janne Schra, de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman en componist Douwe Eisenga uit Middelburg, violiste en zangeres Moniek de Leeuw, die al vaker op EEF heeft gestaan, en de wereldberoemde trompettist Eric Vloeimans.

Het programma is te vinden op www.eeffestival.nl. Via de website zijn ook kaarten te koop voor het driedaagse festival.

Meer uit Beveland

Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

6 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

11 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

11 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

11 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

15 uur geleden
Bewoners opgeschrikt door brand in garage in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een brand in de garage van een woning aan de Liesbethstraat in 's-Heer Arendskerke. De brandweerlieden konden het vuur onder controle krijgen voordat het oversloeg naar het huis.

15 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden