Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportvisserloop brengt de glimlach voorzichtig terug

Sportvisserloop brengt de glimlach voorzichtig terug

YERSEKE - Op woensdagavond werd voor de 10e maal de ‘Sportvisserloop’ gehouden in Yerseke. Een evenement dat kennelijk steeds meer aanzien krijgt voor jong en oud.

Tim Pleijte eindigde in een tijd van 34 minuten en 17 seconden als eerste, won deze voor de vijfde keer. Monique Verschuure legde beslag op haar vierde zege na een lange blessureperiode, zij mocht niet alleen de bloemen inclusief de felicitaties ontvangen maar deze uitdelen aan de overige winnaars met een podiumplaats.
Het zonnetje bleef uit op zomeravondloop, daarentegen bleef het wel droog waar elders in het land de plensbuien voor leed zorgden.

Wel moesten de deelnemers kampen met de sterke wind en de dijken op en af wat voor een zwaar parcours zorgde.
Zoals in meerdere sporten was zichtbaar weer de blijdschap van het mogen sporten in groepsverband, van de vijf stratencircuits georganiseerd door AV’56 mocht alleen de Sportvisserloop plaatsvinden.

Geslaagd
Naast de grote namen toch ook veel inwoners uit het dorp en de omgeving met dezelfde liefde voor de sport, die combinatie zorgde ervoor dat de 10e editie als een geslaagd evenement in geschiedenisboeken gaat na een lange periode van ‘afstand houden’. De pandemie eist helaas nog steeds vele slachtoffers, vandaar ook de strengere maatregelen met extra vrijwilligers in overleg met de gemeente Reimerswaal. Aan de vooravond van de Mosseldag 2021 ook al de nodige afgelastingen qua activiteiten, afwachten is nog hoe deze er uit zal komen te zien. Deze loop smaakte in elk geval naar meer, was zichtbaar onder de atleten de opluchting van ‘Yes, we mogen weer!’. Zal het vissersdorp uitzien naar weer een het dorpsfeest met de duizenden bezoekers jaarlijks.

Uitslagen Sportvisserloop 2021:

10 km mannen: 1. Tim Pleijte (Dynamica) 34,17, 2. Okbazghi Kidane (Spado) 34,31, 3. Huub van Noorden (’s-H Abtskerke) 34,42, 4. Erwin Harmes (AV’56) 34,46, 5. Peter Biewenga (Middelburg) 35,22, 6. Martijn de Kok (AV’56) 35,46, 7. Ruud Hoosemans (Dynamica) 35,59, 8. Nick van den Bleecken (Spado) 36,21, 9. Crum van der Linden (Dynamica) 36,32. Vrouwen: 1. Monique Verschuure (AV’56) 40,36, 2. Yvonne Moerland (AV’56) 41,29, 3. Lydia Kleinjan (Fortius) 41,44. 4. Esther de Koning (AV’56) 44.36. 5. Hennie Strating (AV’56) 44,40.

6,6 km mannen: 1. Janjulius van Dijke (LPK) 28,44. 2. Rene Moerland (AV’56) 32,26, 3. Ron Dellebeke (Dynamica) 32,29. Vrouwen: 1. Annamarie Verschuure (AV’56) 33,44, 2. Rosette Verkaart (Vlissingen) 34,36, 3. Renate Moerland (Arnemuiden) 35,26.

3,3 km mannen: 1. Stijn Koole (Dynamica) 12.57, 2. Leonard Simonse (AV’56) 13.08, 3. Arthur Borra (Biggekerke) 15,23. Vrouwen: 1. Elise Mol (AV’56) 14.53, 2. Fleur Bora (Dynamica) 15,24, 3. Natalie Sinke (Gonzalez RT) 15,25.

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

5 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden