Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportscholen hopen oud-leden weer terug te winnen

Sportscholen hopen oud-leden weer terug te winnen

AMSTERDAM (ANP) - Sportscholen zijn vanaf woensdag weer open na vijf maanden coronasluiting. Hoewel de branche een groot enthousiasme ziet van mensen om weer te gaan sporten, wordt het voor veel sportscholen spannend of ze dit jaar gaan overleven. "Sportscholen draaien verlies nu ze gemiddeld een derde van hun leden zijn kwijtgeraakt en weer 100 procent kosten hebben", zegt de voorzitter van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES), Han de Hair.

En er komt misschien nog een opzeggingsgolf aan omdat leden die niet hoefden te betalen toen hun sportschool dicht was, nu hun lidmaatschap opzeggen omdat ze weer moeten betalen. Dat effect was te zien in verschillende andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, weet De Hair. Of sportscholen het dit jaar redden, hangt volgens hem ook af van het kabinet. "Wat gaan ze doen met belastingschulden en hoe gaat het verder met de steunmaatregelen?"

Toch is dit alles geen reden voor sportscholen om het abonnement duurder te maken, meent De Hair. Dat beaamt de woordvoerder van de sportschoolketens Fit for Free en SportCity: "Sportscholen moeten ook concurrerend blijven".

Vooralsnog heerst er vooral enthousiasme bij de sportscholen, want "er is veel animo om weer te sporten", vertelt De Hair. De woordvoerder van Fit for Free en SportCity is ook positief: "Veel van onze sportscholen zijn helemaal volgeboekt de aankomende dagen of zelfs weken." De opening werd in de sportscholen van David Lloyd uitbundig gevierd. Om klokslag middernacht gingen de deuren open en konden de sporters eindelijk weer sporten, mét een dj voor de gelegenheid. "Alle clubs waren volgeboekt vannacht, maar dat ging natuurlijk snel omdat er maar dertig personen in een ruimte mogen sporten", vertelt de manager van David Lloyd Club Amsterdam, Bob de Boef.

Meer uit Binnenland

Ruim 11.000 mensen vieren bijzondere 'schrikkelverjaardag'

DEN HAAG (ANP) - Ruim 11.000 mensen vieren vandaag, op schrikkeldag, hun verjaardag. Dat is bijzonder omdat een schrikkeldag maar eens in de vier jaar voorkomt. Op een gemiddelde dag zijn zo'n 40.000 mensen jarig, weet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Oproep internationale media aan Israël: geef toegang tot Gaza

DEN HAAG (ANP) - Verschillende internationale nieuwsomroepen, waaronder CNN, Sky News en de Britse omroep BBC, hebben Israël en Egypte woensdag in een open brief opgeroepen om voor "een vrije en onbelemmerde toegang" te zorgen voor journalisten tot de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober is het voor buitenlandse media nagenoeg onmogelijk toegang te krijgen tot de enclave.

3 uur geleden
Drie cipiers Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een woordvoerster van het OM Midden-Nederland bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene.

4 uur geleden
Raad van toezicht WNL steunt hoofdredacteur na kritiek

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van WNL noemt het "spijtig" dat oud-medewerkers "slechte herinneringen hebben aan hun tijd bij WNL." Desondanks prijst de raad "zich gelukkig" met hoofdredacteur Bert Huisjes. Dat is te lezen in een reactie op een artikel van het AD, waarin verscheidene (oud)-medewerkers over hun ervaringen met Huisjes vertellen.

4 uur geleden
TU-studenten willen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

DELFT (ANP) - De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

5 uur geleden
Circa twintig Oekraïners geweigerd bij volle opvang Utrecht

UTRECHT (ANP) - Circa twintig mensen zijn sinds dinsdag bij de opvang voor Oekraïners in de Utrechtse Jaarbeurs gevraagd een andere verblijfsplek te zoeken, meldt Veiligheidsregio Utrecht. De zogenoemde HUB, waar vluchtelingen een verwijzing krijgen naar andere opvangplekken, sloot dinsdag tijdelijk haar deuren omdat het overvol is. Alleen kwetsbare mensen worden er nu opgevangen.

6 uur geleden
Presentatrices beschuldigen WNL-baas Bert Huisjes van wangedrag

HILVERSUM (ANP) - Bekende presentatrices als Nikki Herr, Eva Jinek, Leonie ter Braak en Merel Westrik zeggen dat WNL-baas Bert Huisjes bij de omroep zorgt voor "een angstcultuur" en dat hij "onvoorspelbaar en onveilig" zou zijn. Dat vertellen zij, en verscheidene anonieme (oud-)medewerkers aan het AD.

7 uur geleden