Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportminister: Spelen Tokio moeten 'koste wat het kost' doorgaan

Sportminister: Spelen Tokio moeten 'koste wat het kost' doorgaan

TOKIO (ANP) - De Olympische Spelen moeten in 2021 "koste wat het kost" doorgaan in Tokio. "Dat is van het grootste belang voor de sporters, die nu alweer grote inspanningen leveren om zich voor te bereiden", zei de Japanse minister van Sport Seiko Hashimoto. "Ik wil dat wij ons concentreren op maatregelen tegen het coronavirus."

Hashimoto is niet de eerste die vindt dat de Spelen moeten plaatsvinden, ook als de wereld nog niet is verlost van het besmettelijke virus. Directeur Toshiro Muto van het organisatiecomité zei eerder dat Tokio zich aan het voorbereiden is op een evenement dat rekening houdt met de aanwezigheid van Covid-19. Er liggen wil tweehonderd voorstellen over hoe het beste om te gaan met het virus.

John Coates, vicevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en hoofd van de coördinatiecommissie voor de Spelen van Tokio, was ook al heel stellig. "De Spelen gaan door, met of zonder Covid. Ze zullen op 23 juli volgend jaar starten", liet de Australiër deze week weten. "De Japanners zien het als de Spelen van de reconstructie, na de verwoestende tsunami in 2011. Het worden nu ook heel erg de Spelen die het coronavirus hebben verslagen, het licht aan het einde van de tunnel", aldus de Australiër.

Meer uit Sport

Honkballers met monsterzege naar kwartfinales van EK

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers hebben zich op het Europees kampioenschap met veel machtsvertoon voor de kwartfinales geplaatst. Oranje was in het laatste groepsduel ook veel te sterk voor Kroatië (15-2). De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen leidde na drie innings al met 12-1 in het Tsjechische Brno, na een homerun van Ray-Patrick Didder en maar liefst twaalf honkslagen.

11 uur geleden
Italiaan Viviani behaalt in Kroatië eerste wielerzege in jaar tijd

SINJ (ANP) - Wielrenner Elia Viviani heeft sinds lange tijd weer een wedstrijd gewonnen. De 34-jarige Italiaan, die fietst voor INEOS Grenadiers, was dinsdag de snelste in de massasprint in de eerste etappe van de Ronde van Kroatië.

12 uur geleden
Zverev draait achterstand tegen Safioellin om en pakt 21e titel

CHENGDU (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft voor de 21e keer een toernooi op de ATP Tour gewonnen. De 26-jarige Duitser was dinsdag de beste in de eindstrijd in Chengdu in China. Zverev stond tegen de Rus Roman Safioellin de eerste set af, maar won alsnog: 6-7 (2) 7-6 (5) 6-3.

13 uur geleden
UEFA laat Russische jeugdteams weer deelnemen aan toernooien

LIMASSOL (ANP) - Russische jeugdteams mogen weer meedoen aan internationale voetbaltoernooien. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag bepaald tijdens een bijeenkomst in Limassol op Cyprus. Seniorenteams blijven, zolang Rusland oorlog voert in Oekraïne, wel uitgesloten.

14 uur geleden
Russische tennisser Chatsjanov wint na vijf jaar weer ATP-toernooi

ZHUHAI (ANP) - Karen Chatsjanov heeft voor het eerst sinds vijf jaar weer een ATP-toerrnooi gewonnen. De Russische tennisser, die op de wereldranglijst op de vijftiende plek staat, deed dat dinsdag in Zhuhai in China.

14 uur geleden
VN spreekt zich uit tegen kledingvoorschrift na Frans verbod hijab

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties (VN) hebben benadrukt dat zij tegen de meeste kledingvoorschriften voor vrouwen zijn. Dat verklaarde woordvoerster Marta Hurtado van het bureau voor mensenrechten van de VN, nadat Frankrijk zijn olympische atleten had verboden de islamitische hijab te dragen tijdens de Spelen van 2024 in Parijs.

15 uur geleden
Griekspoor als eerste geplaatst op tennistoernooi in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor is deze week als eerste geplaatst op het ATP-toernooi van Astana. De beste tennisser van Nederland, de mondiale nummer 24, hoeft vanwege zijn status in de eerste ronde niet in actie te komen.

16 uur geleden