Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sporten in coronatijd: Sparta kijkt naar wat wél kan

Sporten in coronatijd: Sparta kijkt naar wat wél kan

KRABBENDIJKE - Sinds kort zijn opnieuw veel maatregelen van kracht voor veel sectoren, waaronder ook de amateursport. Van lessen verplaatsen naar de middag tot QR-codes in de kantine, verenigingen krijgen ermee te maken. 

Waar gymnastiekvereniging Sparta in Krabbendijke vorig jaar langere tijd stil heeft gelegen, proberen ze er dit jaar alles aan te doen om de lessen zoveel mogelijk aan de gang te houden. ‘’We hebben vorig jaar afgezien van de mogelijkheid om buiten les te geven. Daarvoor moeten de toestellen naar buiten en om dat iedere les te doen heb je genoeg mensen nodig, dat hadden wij niet’’, vertelt bestuurslid Karien Tramper. Dit jaar probeert de vereniging ondanks de maatregelen toch zoveel mogelijk les te blijven geven, maar dat is niet altijd even makkelijk. ‘’We hebben veel verschillende groepen in onze vereniging, dat maakt het soms lastig. De groepen met kinderen proberen we zoveel mogelijk naar de middag te verplaatsen. Dat is niet niks want veel van onze vrijwilligers hebben namelijk naast het les geven ook nog een baan. Dat vergt veel inzet en planning.’’ Het verplaatsen van lessen is alleen niet voor iedereen een uitweg. ‘’Groepen zoals de ouder en kind groep kunnen helaas niet doorgaan omdat je dan met te veel volwassenen in een ruimte bent’’, zegt Tramper. ‘’Voor de weken tot aan de kerstvakantie hebben we goede oplossing gevonden, maar het blijft telkens opnieuw kijken naar hoe de situatie zich ontwikkelt. We proberen vooral te kijken naar wat wél kan!’’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

8 uur geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

3 dagen geleden
Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

4 dagen geleden
Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

4 dagen geleden
Reimerswaal onderzoekt verbetering dienstverlening

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal wil haar dienstverlening verbeteren. Daarom roept ze inwoners op te laten weten hoe zij de gemeentelijke dienstverlening ervaren. Tot 16 maart laat Reimerswaal dit onderzoeken.‘Wij roepen alle inwoners, (medewerkers van) bedrijven en maatschappelijke organisaties op om de korte vragenlijst in te vullen’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Dit is anoniem en duurt niet langer dan 5 minuten.’ Hoe heeft u een aanvraagproces of andere dienst ervaren? Hoe heeft u het liefst contact met de gemeente? Wat vindt u van de toegankelijkheid van het gemeentehuis? Dit soort vragen worden gesteld. De antwoorden helpen de gemeente om te bepalen waarin zij de komende jaren kan verbeteren. Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Reimerswaal laat weten dat de gemeente het belangrijk vindt om inwoners continu te betrekken bij het optimaliseren van de dienstverlening. ‘Dit onderzoek is daarom een eerste uit een reeks. Na deze eerste meting zoomen we in op de onderwerpen die snel verbetering vragen. Daarna worden ook de minder dringende processen opgepakt. De input van inwoners, van jong tot oud, is daarbij steeds van cruciaal belang.’

4 dagen geleden
Petitie voor andere aanpak Zanddijk Yerseke

YERSEKE – De Actiegroep Zanddijk verzamelt handtekeningen om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke op een andere manier aan te pakken dan het plan waar de provincie Zeeland nu voor gaat.

5 dagen geleden
Kapelle in de greep van plaatjes-rage

KAPELLE - In Kapelle en omstreken is een ware plaatjes-rage ontstaan. Er is veel animo voor het stickeralbum over de gemeente Kapelle van Jumbo Van Boven. Omdat de stickers inmiddels op zijn, maar nog niet iedereen zijn album vol heeft, is er nu een ruilactie waardoor iedereen die dat wil alsnog zijn album vol kan krijgen. “De actie is voorbij, maar we zijn nog niet klaar”, zegt supermarkteigenaar René van Boven. 

5 dagen geleden