Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sporten in coronatijd: Sparta kijkt naar wat wél kan

Sporten in coronatijd: Sparta kijkt naar wat wél kan

KRABBENDIJKE - Sinds kort zijn opnieuw veel maatregelen van kracht voor veel sectoren, waaronder ook de amateursport. Van lessen verplaatsen naar de middag tot QR-codes in de kantine, verenigingen krijgen ermee te maken. 

Waar gymnastiekvereniging Sparta in Krabbendijke vorig jaar langere tijd stil heeft gelegen, proberen ze er dit jaar alles aan te doen om de lessen zoveel mogelijk aan de gang te houden. ‘’We hebben vorig jaar afgezien van de mogelijkheid om buiten les te geven. Daarvoor moeten de toestellen naar buiten en om dat iedere les te doen heb je genoeg mensen nodig, dat hadden wij niet’’, vertelt bestuurslid Karien Tramper. Dit jaar probeert de vereniging ondanks de maatregelen toch zoveel mogelijk les te blijven geven, maar dat is niet altijd even makkelijk. ‘’We hebben veel verschillende groepen in onze vereniging, dat maakt het soms lastig. De groepen met kinderen proberen we zoveel mogelijk naar de middag te verplaatsen. Dat is niet niks want veel van onze vrijwilligers hebben namelijk naast het les geven ook nog een baan. Dat vergt veel inzet en planning.’’ Het verplaatsen van lessen is alleen niet voor iedereen een uitweg. ‘’Groepen zoals de ouder en kind groep kunnen helaas niet doorgaan omdat je dan met te veel volwassenen in een ruimte bent’’, zegt Tramper. ‘’Voor de weken tot aan de kerstvakantie hebben we goede oplossing gevonden, maar het blijft telkens opnieuw kijken naar hoe de situatie zich ontwikkelt. We proberen vooral te kijken naar wat wél kan!’’

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

1 dag geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

1 dag geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

2 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

2 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

5 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

6 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

6 dagen geleden