Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spoorwegovergang Kloetingseweg in Goes wordt mogelijk een tunnel

Spoorwegovergang Kloetingseweg in Goes wordt mogelijk een tunnel

GOES - Gaat een jarenlange wens in Goes dan toch in vervulling? De spoorwegovergang bij de Kloetingseweg wordt mogelijk vervangen door een spooronderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Spoorwegbeheerder Pro Rail gaat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoeken of dit mogelijk is, vertelt een verheugde wethouder Stan Meulblok. “Nu komt er misschien een oplossing voor het verbeteren van de verkeersveiligheid door anderen betaald.”

De gemeente heeft in 2013 al soortgelijk onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van een tunnel. Door de, volgens de wethouder, ‘extreem hoge kosten’ zag Goes daar destijds vanaf. 

Meer treinverkeer

Goes heeft nu een brief ontvangen van het ministerie waarin staat dat de overweg bij de Kloetingseweg kans maakt om te worden vervangen door een onderdoorgang. “Het ministerie wil de overwegen in Zeeland veiliger maken, omdat er sinds december 2021 meer personentreinen rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.” Extra treinen is een van de compensatiemaatregelen van het Rijk voor Zeeland voor het afblazen van de bouw van een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen. “Meer treinverkeer vergroot de kans op een ongeval bij spoorwegovergangen. Daarom wil het ministerie het spoor veiliger maken”, aldus de wethouder. Hij benadrukt dat nog niet zeker is dat de tunnel er ook echt komt. De wethouder kan ook nog niet zeggen wanneer het onderzoek klaar zal zijn. Pro Rail en het ministerie doen zelf onderzoek, omdat het onderzoek van tien jaar geleden door de gemeente is uitgevoerd. Bij een positief resultaat neemt het ministerie de kosten van een ‘sobere en doelmatige onderdoorgang’ voor haar rekening, aldus Meulblok. 

‘Passen en meten’

De beste locatie voor een tunnel is een van de onderzoeksvragen. De Kloetingseweg ligt voor de hand, aldus Meulblok, maar het zou ook iets verderop kunnen zijn. “Het zal passen en meten worden, want je hebt bij de Kloetingseweg bijvoorbeeld een restaurant en gezondheidscentrum de Pijlers. Er moet genoeg ruimte zijn voor de helling van de onderdoorgang.” Als er hier een tunnel komt, is er geen autoverkeer meer mogelijk en kan de gemeente de Kloetingseweg inrichten als fietsstraat. Er wordt ook gekeken naar de gevolgen voor de verkeersbewegingen, bijvoorbeeld voor de Buys Ballotstraat.

Kavel gekocht

Vooruitlopend op de eventuele werkzaamheden heeft Goes de woning aan de Kloetingseweg 9 gekocht. Deze kavel komt misschien later van pas tijdens de aanleg van wegen of andere werkzaamheden, laat de gemeente weten. Ze is betrokken bij het onderzoek en heeft omwonenden en omliggende bedrijven erover geïnformeerd.

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

1 dag geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

2 dagen geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

3 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

3 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

3 dagen geleden