Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spooronderdoorgang is in april klaar, volgens planning

Spooronderdoorgang is in april klaar, volgens planning

GOES - De spooronderdoorgang in Goes is in april klaar voor gebruik. De opleverdatum is volgens planning.

Aannemer Gebroeders De Koning is begonnen met het afwerken van de onderdoorgang en collega-aannemer BAM Infra werkt de komende weken aan de aanleg van twee nieuwe rotondes: het Kompasplein bij het stadskantoor en Poelplein aan de zuidkant van het spoor.

De rotondes verbinden de Terwellegang, zoals de tunnel heet, straks met de bestaande wegen.

Afsluitingen

Hoewel de rotondes grotendeels buiten het verkeer om worden gebouwd zijn er in maart (voor het Poelplein) en april (voor het Kompasplein) weekendafsluitingen nodig om alles aan te sluiten.

Hekwerken

In de onderdoorgang worden de komende weken de wanden afgewerkt, hekwerken geplaatst, het fiets- en voetpad bestraat, de rijbaan geasfalteerd en verlichting aangebracht. Bovendien komt er een geluidsscherm van het NS-station tot aan de Van Hertumweg. De bouw daarvan begint deze week.

De zij-ingang van het station is in het kader daarvan tot eind maart afgesloten. Iedereen moet het station via de hoofdingang betreden.

Omgeving

Als de Terwellegang is geopend gaat de bestaande spoorovergang op de van Hertumweg dicht en komen ook daar geluidsschermen. Tot slot wordt de omgeving opnieuw ingericht.

Meer uit Beveland

Borselse kinderen boeken Engels succes

HEINKENSZAND/ ‘s-GRAVENPOLDER - Op basisschool De Rank in ‘s-Gravenpolder en De Wegwijzer in Heinkenszand hebben kinderen kennisgemaakt met de leerstof van Anglia Engels.

2 uur geleden
Verdachte beroving Goes drie jaar later opgepakt

GOES - Drie jaar na dato heeft de politie een verdachte aangehouden voor de beroving van een Eindhovenaar in Goes. Het slachtoffer werd zijn portemonnee afhandig gemaakt. De verdachte, een 18-jarige inwoner van de gemeente Veere, is opgepakt in Vlissingen. 

5 uur geleden
Frans Sturm boekt weer succes met zijn dahlia's

HEINKENSZAND - Tijdens wedstrijden in Parc Floral de Paris heeft Frans Sturm uit Heinkenszand een 2de en een 3de prijs weten te winnen.

23 uur geleden
Veel leuke activiteiten in Kinderboekenweek

GOES - De Kinderboekenweek biedt van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober allerlei activiteiten in de Oosterschelderegio. Vele daarvan zijn gratis toegankelijk, om het een taalfeest voor alle kinderen te maken.In de verschillende bibliotheekvestigingen zijn er activiteiten van Japans leren schrijven tot een wetenschapsdag en van een voorleesfeest en spelletjesmiddag tot workshops en voorstellingen, zoals Sweet Home. In de bieb in Goes verzorgt Tijl Damen zaterdag 14 oktober een show met aanstekelijke liedjes, acts, humor en interactie. “De middag is al vol, maar voor de ochtend hebben we nog enkele plekjes vrij”, vertelt Marlies van Hoek van Bibliotheek Oosterschelde. Ze kan bijvoorbeeld ook de workshop ‘Maak een portret van je huis’ aanraden. “De Zierikzeese illustrator Cathelijne van Studio Caats heeft deze workshop met toffe templates speciaal voor de bieb ontwikkeld.” Samen met haar tekenen, knippen, plakken en kleuren de kinderen erop los. Passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ rijst de vraag ‘wat maakt jouw huis een thuis?’.

1 dag geleden
Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

2 dagen geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

2 dagen geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

2 dagen geleden