Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spoedoverleg over doorgaan aftrap carnavalsseizoen in Limburg

Spoedoverleg over doorgaan aftrap carnavalsseizoen in Limburg

VENLO (ANP) - De burgemeesters van gemeenten in Noord- en Midden-Limburg voeren donderdagmiddag spoedoverleg over de vraag of en hoe evenementen nog wel kunnen doorgaan. De extra vergadering is georganiseerd door de Veiligheidsregio Limburg Noord (VRLN) naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge dinsdagavond. Prominent agendapunt is de aftrap van het carnavalsseizoen.

De vraag is met name of de provinciale aftrap van carnaval komende donderdag (de elfde van de elfde) in Roermond wel door kan gaan, zei een woordvoerster van de VRLN. Voor die aftrap van de Limburgse 'vastelaovend' worden 17.000 feestvierders verwacht op een omheind plein voor het station.

Ook andere evenementen worden bekeken, want op 11 november zijn op veel plaatsen besloten carnavalsfeesten, en vindt Sint Maarten plaats. Daarnaast staat de intocht van Sinterklaas op de agenda. De vraag is of veel evenementen in verband met de verscherpte coronamaatregelen wel door kunnen gaan.

Het Sinterklaascomité in Roermond blies woensdag al de intocht van de sint af. Volgens de organisatie kan de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd worden en zouden er te veel mensen bij elkaar staan als Sinterklaas per boot de stad in vaart.

Een van de burgemeesters die donderdagmiddag aanschuift is Jos Hessels van Echt-Susteren, tevens voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg. Hij liet woensdag weten zich grote zorgen te maken over het begin van carnaval in Roermond in verband met de gezondheidsrisico's. Ook al moeten mensen hun QR-code laten zien, dan nog zijn er mensen die het virus bij zich dragen en anderen kunnen besmetten, aldus Hessels.

Meer uit Binnenland

Rechtbank behandelt zaak fatale aanrijding Wereldhavendagen

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

7 minuten geleden
Hof doet uitspraak over publicatieverbod AD

AMSTERDAM (ANP) - Het hof in Amsterdam doet donderdagmiddag uitspraak in het hoger beroep dat draait om het verbod op een publicatie van het AD. De rechtbank verbood de publicatie, die is gebaseerd op geluidsopnames die zijn gemaakt door wijlen Peter R. de Vries, na een kort geding.

8 minuten geleden
Ruim 11.000 mensen vieren bijzondere 'schrikkelverjaardag'

DEN HAAG (ANP) - Ruim 11.000 mensen vieren vandaag, op schrikkeldag, hun verjaardag. Dat is bijzonder omdat een schrikkeldag maar eens in de vier jaar voorkomt. Op een gemiddelde dag zijn zo'n 40.000 mensen jarig, weet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Oproep internationale media aan Israël: geef toegang tot Gaza

DEN HAAG (ANP) - Verschillende internationale nieuwsomroepen, waaronder CNN, Sky News en de Britse omroep BBC, hebben Israël en Egypte woensdag in een open brief opgeroepen om voor "een vrije en onbelemmerde toegang" te zorgen voor journalisten tot de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober is het voor buitenlandse media nagenoeg onmogelijk toegang te krijgen tot de enclave.

5 uur geleden
Drie cipiers Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een woordvoerster van het OM Midden-Nederland bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene.

6 uur geleden
Raad van toezicht WNL steunt hoofdredacteur na kritiek

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van WNL noemt het "spijtig" dat oud-medewerkers "slechte herinneringen hebben aan hun tijd bij WNL." Desondanks prijst de raad "zich gelukkig" met hoofdredacteur Bert Huisjes. Dat is te lezen in een reactie op een artikel van het AD, waarin verscheidene (oud)-medewerkers over hun ervaringen met Huisjes vertellen.

6 uur geleden
TU-studenten willen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

DELFT (ANP) - De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

6 uur geleden