Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spinningmarathon Salus levert mooi bedrag op voor goede doelen

Spinningmarathon Salus levert mooi bedrag op voor goede doelen

THOLEN - Afgelopen zaterdag vond in Salus Healthclub te Tholen een spinningmarathon plaats. Ditmaal had Salus healthclub 2 goede doelen geselecteerd. Klimmen met Ria en Denise (Klimmen tegen MS) en stichting Stavoord6. ’s Morgens om 10.00 werd het startschot gegeven voor de 6-uur durende marathon.

Er waren 42 deelnemers verdeeld over de aanwezige fietsen. 5 deelnemers trotseerden de volle duur van de marathon en reden dus 6 uur achter elkaar. Overige deelnemers kozen ervoor om zich 1 of meerdere uren in het zweet te fietsen. Aan het eind van de middag werd het ingezamelde bedrag bekendgemaakt. “Een bijzondere samenwerking. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder aldus Ivo Slokkers van Stichting Stavoord6”.  

Namens de MS vereniging Nederland was Denise Heikoop aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Haar partner Simon Jansen neemt ook deel aan het evenement Klimmen tegen MS. Hij is samen met Frank Hommel een van de initiatiefnemers van het team klimmen met Ria (Hommel) en Denise (Heikoop). Beide partners van de initiatiefnemers van het team hebben MS en op deze manier hopen zij hun steentje bij te dragen aan het ophalen van zo veel mogelijk geld voor onderzoek naar medicijnen tegen MS. 

Het opgehaalde bedrag is uitgekomen op €2017,-. Een mooie opbrengst voor een marathon van deze omvang. Er staat nog een volgende evenement op het programma wat beiden organisaties samen organiseren. Op zaterdag 25 maart as is er een superbingo in Dorpshuis de Vossenkuil. Hier zijn nog kaarten voor beschikbaar en zijn te koop via Wendy van Pelt. 06-51097347 

Meer uit Tholen

Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

2 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

18 uur geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

21 uur geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden
Eerste prijs voor Harmonieorkest Concordia Tholen: 'Erg tevreden'

THOLEN - Zaterdag, 25 november, schitterde Koninklijke Muziekvereniging Concordia uit Tholen op het concertconcours in theater De Schalm in Veldhoven. Het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Marcel Hartendorp, nam deel in de tweede divisie, vier jaar na hun promotie van de derde naar de tweede divisie.

1 dag geleden
Man (22) gaat in Tholen door het lint tegen politie en zorgverleners

HALSTEREN/THOLEN - Een 22-jarige man uit Halsteren heeft zaterdagavond een politieagent mishandeld terwijl hij in een ambulance lag. De hulpdiensten waren naar de man in Tholen gekomen, omdat het niet goed met hem ging. Hij had geen zin in medische hulp en is uiteindelijk aangehouden na herhaalde agressieve uitbarstingen.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Lynda Cornet: 'Ondernemerschap heeft mij veranderd' [AAN DE KEUKENTAFEL]

BERGEN OP ZOOM - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Lynda Cornet uit Breda met een tandartsenpraktijk in Bergen op Zoom.

1 dag geleden