Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spinnen voor Alpe d'HuZes in Oostdijk

Spinnen voor Alpe d'HuZes in Oostdijk

OOSTDIJK - Om sponsorgeld op te halen voor Alpe d'HuZes, ten bate van onderzoek naar de behandeling van kanker, organiseert het team Amb d'Ulance op zaterdag 18 mei een spinning-evenement in Oostdijk.


“Wij gaan als team Amb d’Ulance de uitdaging aan om de Alpe d’Huez te beklimmen en wij vragen mensen of zij het aandurven om met ons deel te nemen aan dit spinning-event”, vertelt Bram Lagendijk van team Amb d’Ulance. De andere teamleden zijn Carin Jonkers, Kees van Schelven, Maikel Stoelman, Rini Goedegebuur en Marten bij de Vaate.

Apeldoorn

Het spinning-evenement op zaterdag 18 mei duurt zes uur en vindt plaats in dorpshuis Apeldoorn in Oostdijk. Wie wil meedoen kan een fiets huren voor tien euro per uur per fiets. “Iedereen kent of heeft wel een familielid of kennis in zijn of haar buurt die geconfronteerd is met de verschrikkelijke ziekte kanker, dus we hopen dat er veel mensen mee fietsen bij het spinning-event.”

Bazaar

In blok één wordt er gespind tussen 11.00 en 11.50 uur en tussen 12.00 en 12.50 uur, in blok twee van 13.10 tot 14.00 uur en van 14.10 tot 15.00 uur en in blok drie tussen 15.20 en 16.10 uur en 16.20 en 17.10 uur.
Het fietsfestijn wordt ‘aangekleed’ met een bazaar met onder meer een rad van avontuur, schiettent en een reuzen sjoelbak. Ook kunnen de aanwezigen spijker slaan, stokjes trekken en blikken omgooien. “De opbrengst van deze dag, minus de gemaakte kosten, komt volledig ten goede aan kanker gerelateerde onderzoeken en doelen.”

Alpe d'HuZes

Team Amb d’Ulance hoopt nog meer geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker door haar deelname aan Alpe d’HuZes. Van zondag 2 tot vrijdag 7 juni vindt dit sportevenement plaats in Frankrijk. Door de berg Alpe d’Huez te bedwingen halen de deelnemers geld op voor onderzoek naar kanker en de verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Vijfduizend deelnemers hopen zes keer de top van de berg te bereiken, lopend of fietsend.

Aanmelden
Inschrijven voor het evenement van team Amb d'Ulance in Oostdijk kan door naam, telefoonnummer, het aantal gewenste fietsen en de voorkeurstijd te mailen naar [email protected].
Kijk voor meer info over Alpe d'HuZes op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Meer uit Reimerswaal

Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

10 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

1 dag geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

2 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

2 dagen geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

2 dagen geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

3 dagen geleden