Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spijkerbroekenmerk Levi's na cijfers hard omlaag op Wall Street

Spijkerbroekenmerk Levi's na cijfers hard omlaag op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Levi Strauss is donderdag hard onderuitgegaan op Wall Street. Beleggers hebben het bekende spijkerbroekenmerk meer dan 15 procent lager gezet. Andere grote verliezers waren apothekersketen Walgreens Boots Alliance en chipbedrijf Micron Technology, terwijl de belangrijkste beursgraadmeters in New York met kleine plussen de handel uitgingen.

Levi Strauss boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, mede dankzij kostenbesparingen. De verkopen vielen echter tegen. Volgens financieel topman Harmit Singh blijven consumenten voorzichtig met hun uitgaven.

Ook Walgreens Boots Alliance heeft last van lagere consumentenuitgaven. De apothekersketen verlaagde de winstverwachting voor het hele boekjaar, na tegenvallende kwartaalcijfers, en gaat meer filialen sluiten. Het aandeel werd bijna een kwart lager gezet.

Arbeidsmarkt VS

Micron Technology presteerde afgelopen kwartaal op zijn beurt beter dan voorzien, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal voldeden niet aan de hoge verwachtingen van beleggers en analisten. Het aandeel werd dik 7 procent lager gezet.

De Dow-Jonesindex steeg 0,1 procent tot 39.164,06 punten. De brede S&P 500-index won ook 0,1 procent, tot 5482,87 punten, en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 17.858,68 punten.

Beleggers verwerkten onder meer nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daaruit kwam naar voren dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is uitgekomen op 233.000. Dat was iets minder dan verwacht. De situatie op de arbeidsmarkt speelt naast de inflatie een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Vrijdag komt nog het favoriete inflatiecijfer van de Fed naar buiten.

Beurswaarde Amazon

Daarnaast eindigde Amazon ruim 2 procent hoger. Het webwinkelconcern steeg woensdag al bijna 4 procent en bereikte daarmee voor het eerst een beurswaarde van meer dan 2 biljoen dollar. Amazon is een van de weinige bedrijven met een waarde van 2000 miljard dollar.

Verder steeg Boeing ook dik 2 procent. Het concern constateerde verbeteringen bij leverancier Spirit AeroSystems. De rompen van 737 MAX-toestellen die dat bedrijf levert bevatten momenteel minder mankementen dan voorheen, stelde Boeing-bestuurder Elizabeth Lund tijdens een rondleiding voor de pers bij de fabriek van de vliegtuigbouwer in Seattle.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden