Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speldje voor trouwe vrijwilliger Robin Valentijn

Speldje voor trouwe vrijwilliger Robin Valentijn

SCHORE - Voordat de vrijwilligers zaterdag begonnen met de diverse zwerfafvalopruimacties bij de Scheldes reikte de Kapelse wethouder Siwart Mackintosh het TOOSZ-speldje, Trots op ons Schoon Zeeland, uit aan Robin Valentijn. Deze Kapellenaar staat bekend om zijn vrijwillige opruimwerk en ontving derhalve een blijk van waardering namens Schoon Zeeland en de gemeente Kapelle. 

‘’We zijn als gemeente heel blij met dit soort initiatieven en mensen als Robin, die een voorbeeld zijn voor anderen om zelf ook goed voor de omgeving te zorgen’’, zegt Mackintosh. ‘’Als je ziet hoeveel afval er ligt word je je snel bewust van hoe groot dit probleem is.’’ Ook Valentijn spoort iedereen aan om zelf aan de slag te gaan. ‘’Er zijn veel mensen die een eigen stukje van hun omgeving koesteren en wanneer ze bijvoorbeeld met de hond lopen ook zwerfafval oprapen, zoiets kleins betekent al heel veel’’, zegt hij. Het afval dat die ochtend werd opgeruimd was doorgaans anders dan het afval dat Valentijn achter de dijk opruimt. ‘’Aan de kust heb je te maken met het leefgebied van veel verschillende soorten dieren in combinatie met een heel vervelende vorm van afval: plastic. Van grote stukken tot minuscule stukjes, die heel snel in de voeding van de dieren terecht komen. Kijk maar naar overleden vogels waarvan de maaginhoud onderzocht wordt; ze hebben op een enkeling na allemaal plastic in de maag’’, legt hij uit.

Meer uit Reimerswaal

Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

21 uur geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

21 uur geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

2 dagen geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

3 dagen geleden