Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speeltuinvereniging ‘s-Gravenpolder bouwt op enthousiaste vrijwilligers

Speeltuinvereniging ‘s-Gravenpolder bouwt op enthousiaste vrijwilligers

‘s-GRAVENPOLDER - Rond de duizend kinderen in de basisschoolleeftijd en jonger wonen er in ‘s-Gravenpolder, steekt Cornie Dekker van wal. Hij is voorzitter van Speeltuinvereniging ‘s-Gravenpolder, waaronder zeven speeltuinen vallen. Allemaal draaien ze op enthousiaste vrijwilligers. “Er is dan ook genoeg te doen”, lacht Dekker. “We delen de vrijwilligersteams in naar hun eigen voorkeuren en talenten. Dus wie liever poetst of popcorn verkoopt op woensdagmiddag, laat de technische klussen over aan een andere vrijwilliger. Alles wat we hebben aangemeld voor NLdoet in dit voorjaar konden we helaas niet langer uitstellen door de opening van het speelseizoen. Zo zijn er op alle speeltuinen ‘was-rondes’ geweest, wat betekent dat alle speeltoestellen grondig gesopt zijn. En ja, daar komt als vanzelf extra onderhoud uit voort”, zegt Dekker. “Een schommeltje dat onderhoud nodig heeft, kapotte afdekdopjes die vervangen moeten worden. En dan staat er nog een team ‘seniorklussers’ paraat om door het jaar heen bijvoorbeeld een lekke band van een skelter te repareren. Zonder alle vrijwilligers zouden we nergens zijn.”Opslagcontainer

Eén project is door allerlei omstandigheden helaas verschoven naar een weekend in juni. “De grote, verveloze opslagcontainer van speeltuinmeubilair, krijgt een nieuwe tekening van Leuntje en Merien. Hulp bij het schuren en gronden is nog altijd welkom.

Meer uit Beveland

Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

13 uur geleden
Schoon genoeg van al dat zwerfafval?

BORSELE - Op zaterdag 2 maart van 13.00-15.00 uur stropen in heel Zeeland honderden vrijwilligers weer de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Doe jij mee?

15 uur geleden
Feyenoorders geven basketbalclinic in Goes

GOES - Vier profs van Feyenoord gaven woensdag bij basketbalvereniging Volharding in Goes een clinic aan de jeugd. De Goese club heeft veel jeugd en het aantal afwezige leden was woensdag op één hand te tellen. Zowel de pro's uit Rotterdam als de Volharding-jeugd kijkt terug op een geslaagde avond.

15 uur geleden
Noëlla is klantadviseur: 'Belangrijk dat je je kunt inleven in cliënt'

GOES - Bellen, bellen, bellen. Dat is het hoofdingrediënt van een werkdag van Noëlla (26). Sinds drieënhalf jaar is ze klantadviseur bij UWV in Goes. Zodra ze klaarzit met haar laptop en headset is ze voorbereid op de meest uiteenlopende vragen. Die variatie in haar werk spreekt Noëlla aan. "Het is fijn om cliënten goed te kunnen helpen of te kunnen geruststellen", vertelt Noëlla. "Daardoor ga ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis."

18 uur geleden
Nachtelijke inzet traumahelikopter in Eisenhowerstraat Goes

GOES - Hulpverleners, onder wie een traumateam, zijn in de nacht van zondag op maandag toegesneld na een melding van een medische noodsituatie in Goes.

21 uur geleden
Kloetinge moet creatief omspringen met beschikbare ruimte

KLOETINGE - V.V. Kloetinge heeft sinds kort een vernieuwingsplan doorgezet om de ruimte die ze heeft te optimaliseren en daarmee de voetbalkwaliteit voor de leden te waarborgen. De vereniging steeg in de afgelopen vijf jaar met ongeveer dertig procent naar ruim elfhonderd leden. Dat vraagt om uitbreiding, maar op een plek waar niet meer uitgebreid kan worden, moet je in andere oplossingen denken. 

1 dag geleden
Auto's van dijk bij ongeval kruising Ovezandseweg met de Kruipuitsedijk

OUDELANDE- Twee personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat hun auto's met elkaar in botsing waren gekomen en vervolgens naast de dijk belandden. Dit gebeurde op de kruising van de Ovezandseweg met de Kruipuitsedijk. De beide slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

1 dag geleden