Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speeltuinvereniging ‘s-Gravenpolder bouwt op enthousiaste vrijwilligers

Speeltuinvereniging ‘s-Gravenpolder bouwt op enthousiaste vrijwilligers

‘s-GRAVENPOLDER - Rond de duizend kinderen in de basisschoolleeftijd en jonger wonen er in ‘s-Gravenpolder, steekt Cornie Dekker van wal. Hij is voorzitter van Speeltuinvereniging ‘s-Gravenpolder, waaronder zeven speeltuinen vallen. Allemaal draaien ze op enthousiaste vrijwilligers. “Er is dan ook genoeg te doen”, lacht Dekker. “We delen de vrijwilligersteams in naar hun eigen voorkeuren en talenten. Dus wie liever poetst of popcorn verkoopt op woensdagmiddag, laat de technische klussen over aan een andere vrijwilliger. Alles wat we hebben aangemeld voor NLdoet in dit voorjaar konden we helaas niet langer uitstellen door de opening van het speelseizoen. Zo zijn er op alle speeltuinen ‘was-rondes’ geweest, wat betekent dat alle speeltoestellen grondig gesopt zijn. En ja, daar komt als vanzelf extra onderhoud uit voort”, zegt Dekker. “Een schommeltje dat onderhoud nodig heeft, kapotte afdekdopjes die vervangen moeten worden. En dan staat er nog een team ‘seniorklussers’ paraat om door het jaar heen bijvoorbeeld een lekke band van een skelter te repareren. Zonder alle vrijwilligers zouden we nergens zijn.”Opslagcontainer

Eén project is door allerlei omstandigheden helaas verschoven naar een weekend in juni. “De grote, verveloze opslagcontainer van speeltuinmeubilair, krijgt een nieuwe tekening van Leuntje en Merien. Hulp bij het schuren en gronden is nog altijd welkom.

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden
Inval in woning Kortgene na meerdere onwelwordingen

KORTGENE - Agenten in kogelwerende vesten hebben woensdagavond een woning aan de Willem Alexanderstraat in Kortgene afgezet. Het arrestatieteam van de politie is uiteindelijk de woning binnen gevallen. 

2 dagen geleden