Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speeltuin krijgt heus graffitikunstwerk!

Speeltuin krijgt heus graffitikunstwerk!

"Speeltuin is voor iedereen toegankelijk"

OUD-VOSSEMEER - Het blijft feest bij speeltuin De Vossetuin. Ieder jaar worden er meerdere leuke activiteiten georganiseerd en ook voor dit jaar staat er weer een hoop op de planning. Ook wordt de speeltuin opgefleurd met een heus graffitikunstwerk en doet de speeltuin weer mee met de NL-doet dag.

DOOR JACOLINE DE BOER

De speeltuin is bij veel mensen wel bekend op het eiland, wat echter minder bekend is is het feit dat de speeltuin voor iedereen toegankelijk is. Dus ook kinderen van buiten Oud-Vossemeer zijn van harte welkom om te komen spelen. Door de lage prijzen in het winkeltje en het jaarabonnement van slechts 12,50 per gezin is de speeltuin ook voor mensen die het wat minder breed hebben toegankelijk.

Vernieuwing

De speeltuin werd altijd gerund door "oma" van de speeltuin. Zij zat iedere dag paraat in de speeltuin om de boel draaiende te houden. Toen zij overleed kwam het beheer in handen van drie moeders. Karin van Haaften, Jessica Droogers en Miriam van Gorsel zorgde voor behoud van de speeltuin. In eerste instantie werd door de gemeente besloten om de speeltuin te verplaatsen naar het dorpsbos, aan de rand van Oud-Vossemeer. Het beheer stak daar een stokje. De speeltuin kwam dan aan een gevaarlijke weg te liggen buiten de bebouwde kom en ook zou er geen beheer zijn als de kinderen er zouden spelen. Besloten werd toen om de bestaande speeltuin op te knappen. Oude speeltoestellen werden vervangen en ook de oude ruimte met keuken en toilet werd vervangen. In 2017 werd een groot deel van de speeltuin vernieuwd.

Pech

In de twee jaar daarna was er nogal wat pech voor het beheer. In juni 2018 werden er tijdens de kermis op Vosmeer vernielingen aangericht in de speeltuin. Ook werden er staptegels gestolen en in maart 2019 zorgde een flinke storm ervoor dat het schuurtje waarin gereedschap werd bewaard het niet overleefde. Hoveniersbedrijf Klippel zorgde er afgelopen januari voor dat er een container werd geplaatst tegen een geringde prijs. Mervyn's Graffity start over twee weken met aanbrengen van het logo en de naam van de speeltuin op de container die dienst doet als schuur en op het gebouw. Een deel van de kosten wordt gesponsord door Mervyn's Graffity zelf.

Activiteiten

Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de speeltuin. Met Pasen kunnen er paaseieren gezocht worden en met Halloween is er een griezeltocht. Ook worden er Lentefeesten, Piratenfeesten en Bingo's georganiseerd. Met mooi weer worden er waterspelletjes gedaan en wordt er een heuse zeepbaan gemaakt. Bij minder goed weer worden er binnenactiviteiten bedacht zoals eierkoeken versieren. Iedere zomer wordt er ook samen gewerkt met Jongerenwerk van de gemeente Tholen. Met Koningsdag is het standaard fietsen versieren in de speeltuin en ook voor kinderfeestjes kan men terecht in de speeltuin.

Fijn dat het er is

De speeltuin wordt volledig beheerd door vrijwilligers en men maakt geen winst. De Vossetuin is het het hele jaar open al is het winkeltje alleen van maart tot oktober open op de woensdag en vrijdagmiddag. Ook het winkeltje wordt geheel gedraaid door vrijwilligers, veelal moeders van kinderen die er spelen. De speeltuin is nog opzoek naar iemand die af en toe mee wilt draaien in het winkeltje. Karin van Haaften zit zelf in het beheer van de speeltuin en is er dus ook vaak te vinden. De moeder van Finn en Vera is blij met de speeltuin. " Ik vind het belangrijk dat er zoiets is in een dorp, het is gezellig en mijn kinderen spelen er zelf ook", aldus Karin.

NL doet dat

Voor de NL-doet dag is men nog opzoek naar mensen die willen helpen. De speeltuin wil deze dag graag het groenonderhoud aanpakken en wat verfwerk. Alle toestellen moeten nagelopen worden en de speeltuin zal weer helemaal tip top in orde worden gemaakt voor vele uren speelplezier. Vele handen maken licht werk, dus help mee! Opgeven kan via de Facebookpagina van speeltuin De Vossetuin.

Meer uit Tholen

Zo'n 500 Thoolse kinderen gaan aan de wandel voor de Peuter4daagse

THOLEN - Alle 22 kinderopvanglocaties in de gemeente Tholen nemen van 13 tot 17 mei deel aan de Peuter4daagse. Tijdens deze week wandelen de kinderen van de kinderopvang samen met hun begeleiders meerdere keren een zelf uitgestippelde route. Elke kinderopvang organiseert zijn eigen wandelmomenten. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

1 uur geleden
Gratis Moederdagtaart bij Spar Solleveld voor Vrienden van de Bode

THOLEN -  Op zondag 12 mei is het weer tijd om alle moeders te waarderen. Bij de bakkerij van Spar Solleveld weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om jouw moeder te verrassen op deze speciale dag. Daarom presenteren ze dit jaar een exclusieve Moederdagtaart, speciaal ontworpen om jouw moeder te verwennen als Vriend van de Bode.

18 uur geleden
Volop activiteiten in Thoolse kernen met Koningsdag: Dit is het programma

THOLEN - Koningsdag belooft weer een groot feest te worden op Tholen met vrijmarkten, spelletjes en muziek. Benieuwd wat er zaterdag in jouw buurt te doen is? Wij hebben de meeste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

21 uur geleden
Reddingsactie voor dronken man in ijskoude Oosterschelde

SINT PHILIPSLAND - Een dronken man (28) uit Katwijk sprong gisteravond na een alcoholcontrole op de Philipsdam bij Sint Philipsland in het ijskoude water van de Oosterschelde. Onmiddellijk werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, inclusief meerdere brandweerteams en duikteams. De man kon uit het water worden gehaald en hield er een nat pak aan over.

1 dag geleden
Hinder Oesterdam: Bergse Diepsluis en brug blijven één dag langer afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - De Bergse Diepsluis en de brug bij de Oesterdam blijven een dag langer dicht vanwege vertraging in de werkzaamheden door het slechte weer. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg en sluis woensdagmiddag rond 14.00 uur weer beschikbaar is voor weg- en vaarverkeer.

1 dag geleden
Supermarkt Sint-Annaland ontruimd vanwege mogelijke gevaarlijke stof

SINT-ANNALAND - De Jumbo in Sint-Annaland is dinsdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijk gevaarlijke stof die vrijgekomen was. De hulpdiensten werden ingezet en hebben gezorgd voor een veilige evacuatie.

1 dag geleden
Zeeuwse koopwoningen weer duurder, maar prijzen stijgen minder hard

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen in Zeeland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 gestegen. Dat ligt duidelijk lager dan het landelijk gemiddelde (3,8 procent). De laatste keer dat de Zeeuwse huizenprijzen zo hard stegen was begin 2023. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het CBS en het Kadaster.

1 dag geleden