Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speeltuin De Speelkrael weer een stapje dichterbij

Speeltuin De Speelkrael weer een stapje dichterbij

SCHERPENISSE - De gemeente Tholen is met speeltuinvereniging De Speelkrael in Scherpenisse een overeenkomst aangegaan voor het gebruik van de locatie aan de Beatrixlaan en Scaldisstraat voor het realiseren van een groene leer-, natuur-, speel-, en ontmoetingsplaats voor kinderen en dorpsbewoners. Maandag 15 februari is deze overeenkomst ondertekend door Sandrina Dorst-van de Vreede van de Speelkrael en Karin Bommelijn van de gemeente Tholen.

 
In 2018 heeft een aantal inwoners van Scherpenisse zich georganiseerd en contact gezocht met de gemeente om de huidige speelplek aan de Beatrixlaan aan te pakken. Hieruit is de oprichting van speeltuinvereniging De Speelkrael voortgekomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2019 een bedrag van ruim 26000 euro toegezegd aan de speeltuinvereniging. Door deze toezegging was het mogelijk een subsidieaanvraag bij de provincie in te dienen. Hiermee werd het bedrag dat de gemeente had toegezegd, verdubbeld. Daarnaast organiseerde de speeltuinvereniging verschillende acties en collectes en werd actief naar sponsors gezocht. Ook werd verschillende keren een geldbedrag ontvangen door het aanschrijven van fondsen waaronder in februari 2021 de ANWB-prijs van € 10.000,- voor het beste maatschappelijke project van Zeeland. Het streefbedrag voor de eerste fase is hiermee bereikt.

Prachtig voorbeeld

Wethouder Corniel is blij met het initiatief ván en de samenwerking mét de vrijwilligers van De Speelkrael: “De totstandkoming van speeltuinvereniging De Speelkrael is een prachtig voorbeeld van een initiatief vanuit de samenleving. De gemeente heeft ondersteund waar nodig, maar wat een werk is er verzet door de vrijwilligers! Wanneer alles volgens plan verloopt, is Scherpenisse dit jaar een mooie speeltuin rijker. Ik wens De Speelkrael veel succes met de uitvoering en natuurlijk blijven we hierbij betrokken”, aldus de wethouder.

Zorgloket De Zorgkrael

Zorgloket De Zorgkrael is onderdeel van De Speelkrael. Voor kleine hulpvragen kunnen Scherpenissenaren een beroep doen op De Zorgkrael. De vrijwilligers bieden onder andere een luisterend oor en een helpende hand aan inwoners; wanneer dit nodig is, doen ze bijvoorbeeld een boodschap voor mensen die dat zelf niet meer kunnen of halen ze medicijnen op. Als de speeltuin gerealiseerd is, dit is naar verwachting in het najaar van 2021, zal op die locatie ook spreekuur gehouden worden door De Zorgkrael.

Meer uit Tholen

Het echtpaar Kovãjcs-Van Prooijen uit Tholen viert 65-jarig huwelijk

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft een bezoek gebracht aan het echtpaar Kovãjcs-Van Prooijen in Tholen om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum op 3 december.

33 minuten geleden
Samen koken en mocktails maken voor senioren in De Wellevaete

SINT-ANNALAND - Voor 55-plussers in Sint-Annaland is er op dinsdag 19 december een smakelijk evenement. In sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete duiken ze samen de keuken in om gezellig te koken en te eten. Ook is er een bijzondere alcoholvrije cocktailworkshop.

1 uur geleden
'Gemiddelde wachttijd voor woning op Tholen is 8,5 maanden'

THOLEN -  Als je op Tholen op zoek bent naar een woning, moet je nu ongeveer 8,5 maanden wachten. Dat heeft de gemeente laten weten in de antwoorden op de vragen van Roy Zeilstra van GroenLinks/PvdA. “Dit is een ontspannen woningmarkt, van 6 tot 10 maanden wordt getypeerd als ontspannen."

5 uur geleden
Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

18 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

21 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

23 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

1 dag geleden