Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speciale teams gaan Amerikaanse monumenten bewaken

Speciale teams gaan Amerikaanse monumenten bewaken

WASHINGTON (ANP/RTR) - Speciale teams gaan Amerikaanse monumenten bewaken om beschadigingen door betogers te voorkomen. Ze worden het komende weekeinde ingezet rond de feestdag 4 juli, Onafhankelijkheidsdag.

De afgelopen weken zijn tijdens demonstraties tegen racisme en politiegeweld beelden van beroemde personen van hun voetstuk getrokken. Volgens betogers waren zij een symbool van onderdrukking. De Amerikaanse president Trump wil verhinderen dat dit rond de viering van de onafhankelijkheid weer gebeurt.

De speciale teams moeten monumenten beschermen die tijdens het weekend van 4 juli door demonstranten kunnen worden vernield, aldus het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Het departement zei niets over de omvang of samenstelling van de teams, hoeveel de inzet kost en hoe ze zullen ingrijpen. Ook is niet meegedeeld welke gedenktekens worden bewaakt en of er al specifieke dreigementen zijn gedaan.

Trump kondigde eerder al aan geweld in te zetten tegen demonstranten die gedenktekens beschadigen. Na de dood van een zwarte man door een blanke agent in Minneapolis en de daaropvolgende demonstraties, zijn staten, steden, universiteiten en musea al begonnen met het verwijderen van monumenten en andere gedenktekens en namen die als racistisch worden beschouwd.

Meer uit Buitenland

Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

42 minuten geleden
Japans keizerlijk hof gaat meer informatie delen

TOKIO (ANP) - Het Japans keizerlijk hof gaat op een andere manier met het publiek communiceren. Daarvoor is zaterdag een nieuw pr-kantoor geopend, melden Japanse media.

3 uur geleden
Paus Franciscus na drie nachten ontslagen uit ziekenhuis

ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus (86) is zaterdag zoals aangekondigd ontslagen uit het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij werd daar woensdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitisinfectie. "Ik leef nog steeds", grapte hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

5 uur geleden
Topmilitair VS: Oekraïense winst dit jaar onwaarschijnlijk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse topmilitair Mark Milley denkt niet dat Oekraïne de oorlog dit jaar zal winnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil alle Russische militairen uit het land verdrijven en dat wordt erg lastig, aldus de legerstafchef in een interview met nieuwssite Defense One.

5 uur geleden
The Telegraph: Joe Biden niet naar kroning Charles

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden komt volgende maand hoogstwaarschijnlijk niet naar de kroning van koning Charles. Bronnen zeggen tegen The Telegraph dat hij "niet wordt verwacht" en dat er in zijn plaats een delegatie wordt gestuurd. Mogelijk komt Bidens vrouw Jill wel naar Londen.

5 uur geleden
Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in VS

LITTLE ROCK (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen andere personen raakten gewond nadat zware tornado's vrijdag over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten zijn geraasd, schrijft CNN.

8 uur geleden
Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

12 uur geleden