Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speciale IC-heli landt bij ziekenhuis Goes voor patiëntenvervoer

Speciale IC-heli landt bij ziekenhuis Goes voor patiëntenvervoer

GOES - De speciale IC-traumahelikopter is dinsdagmiddag geland bij ziekenhuis Adrz in Goes. Deze ‘Lifeliner 5’ verplaatst patiënten tussen de verschillende Intensive Care-afdelingen van ziekenhuizen in Nederland en Duitsland. 

Sinds donderdag 25 november vliegt de speciale traumahelikopter rond vanwege de drukte op de IC’s door het hoge aantal coronapatiënten. De heliservice is in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen nadat de ziekenhuizen tegen hun capaciteitsgrenzen aanliepen. Bij het ziekenhuis in Goes is dinsdag via het helikopterplatform een patiënt opgehaald om overgebracht te worden naar een ander ziekenhuis. 

Het ziekenhuis in Goes heeft 13 IC-bedden beschikbaar. Maandag waren er 9 daarvan bezet door coronapatiënten.

Meer uit Beveland

Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

1 uur geleden
Nostalgische telefooncel even terug in Goes

GOES - De Zeeuwse Zorg Coalitie (ZZC) brengt vanaf donderdag de nostalgische telefooncel tijdelijk terug in het straatbeeld van Zeeland. Dat doet de organisatie onder meer in Goes.

15 uur geleden
Borsele dient zienswijze in voor bouw nieuwe kerncentrales

HEINKENSZAND - Het 'Voornemen en voorstel voor participatie' voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales ligt nog tot en met 4 april ter inzage. Iedereen die wil, kan een reactie indienen. De gemeente Borsele heeft dit gedaan en vraagt hierin nadrukkelijk aandacht voor de Borselse Voorwaarden, de versterking van de leefkwaliteit, de impact van de optelsom van alle ontwikkelingen, betere integrale besluitvorming en de dialoog met alle belanghebbenden.

17 uur geleden
Minispoorbaan Hoedekenskerke mag na ruim een jaar eindelijk weer open

HOEDEKENSKERKE - Het nieuwe seizoen van Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) begint dit paasweekeinde. Daarnaast gaat de minispoorbaan in Hoedekenskerke, na een jaar dicht te zijn geweest, weer open.

18 uur geleden
Petra Smits nieuwe directeur Landschapsbeheer Zeeland

MIDDELBURG - Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) kondigt aan dat drs. Petra Smits de nieuwe directeur van de stichting wordt. Petra Smits neemt het stokje over van de huidige directeur Joan van der Velden, die sinds maart 2017 de leiding heeft gehad.

20 uur geleden
Don Boscoschool heeft repair café: 'Leuk om te proberen een stofzuiger aan de praat te krijgen'

's-HEERENHOEK - Iedere week komen inwoners van 's-Heerenhoek met hun kapotte spullen naar de Don Boscoschool in het dorp. Daar gaan leerlingen, samen met vrijwiligers, aan de slag om de artikelen te repareren. Het repair café in de school won recentelijk de, door de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) uitgereikte, Kringlogo-prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief 2024 van Zeeland. 

22 uur geleden
Albert Joachimikade Goes gaat 2 weken dicht

GOES - De Albert Joachimikade in Goes, een doorgaande straat in het centrum, is vanaf dinsdag 2 april een kleine twee weken afgesloten voor het verkeer. 'We gaan een nieuwe damwand plaatsen', laat de gemeente Goes weten. Ze hoopt dat de werkzaamheden uiterlijk vrijdag 12 april klaar zijn.

1 dag geleden