Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

S&P 500 naar nieuw record op Wall Street na inflatiecijfers VS

S&P 500 naar nieuw record op Wall Street na inflatiecijfers VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten, met een nieuw record voor de brede S&P 500. Beleggers leken niet echt onder de indruk van de belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten die hoger uitvielen dan verwacht. Verder kelderde het aandeel van computerspellenwinkelketen GameStop meer dan 27 procent na het nieuws dat er meer aandelen verkocht kunnen worden.

De Amerikaanse inflatie kwam in mei uit op 5 procent op jaarbasis. Daarmee werd het leven in de VS in doorsnee nog duurder dan de gemiddelde verwachting van kenners die uitgingen van een stijging van de inflatie tot 4,7 procent. De vrees bestaat dat de algehele prijsstijgingen ervoor zullen zorgen dat centralebankenkoepel Federal Reserve eerder tot een renteverhoging zal beslissen of het afbouwen van coronasteunmaatregelen. Maar verschillende Fed-bestuurders hebben meermaals aangegeven dat de hogere inflatie waarschijnlijk van tijdelijke aard zal zijn.

De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 4239,18 punten. De leidende Dow-Jonesindex eindigde licht hoger op 34.466,24 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent vooruit tot 14.020,33 punten.

GameStop

Verder werd bekend dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de VS voor de zesde week op rij is gedaald. Daarnaast werd ook het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) gadegeslagen. In Frankfurt bleef het vuurwerk als verwacht uit.

GameStop kwam donderdag nabeurs met cijfers en maakte bekend dat twee voormalige bestuurders van Amazon toetreden tot de top van het bedrijf. De bestuurders moeten helpen bij de overgang van GameStop naar een e-commercebedrijf. GameStop zei verder op termijn nog eens 5 miljoen aandelen te willen verkopen. Bioscoopketen AMC Entertainment, die net als GameStop tot de zogeheten Reddit-aandelen behoort, ging ruim 13 procent onderuit.

Boeing

Vliegtuigmaker Boeing boekte een kleine koerswinst. Luchtvaartmaatschappij United Airlines zou naar verluidt een substantieel aantal nieuwe toestellen bij Boeing hebben besteld. Daarbij zou het onder meer gaan om zeker honderd vliegtuigen van het type 737 MAX.

Gameproducent EA Electronics (EA) daalde licht. Het bedrijf achter populaire spellen als Battlefield, FIFA 21 en Need for Speed is het slachtoffer geworden van een datahack. EA zei dat de hackers onder meer een beperkt aantal broncodes hebben gestolen. Er zijn geen gegevens van spelers buitgemaakt en hun privacy is niet in gevaar, aldus EA.

De euro was 1,2170 dollar waard, net als bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 70,19 dollar. Brentolie klom ook 0,3 procent in prijs, tot 72,43 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Industrie eurozone herstelt zich verder

LUXEMBURG (ANP) - De productie van de industrie in het eurogebied is in april opnieuw toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Met name duurzame consumentengoederen, zoals fietsen en huishoudelijke apparaten, werden er meer gemaakt. De productie van niet-duurzame consumentengoederen, zoals onder meer voedingsmiddelen, daalde juist ten opzichte van maart.

19 minuten geleden
Philips zakt door terugroepactie, AEX op nieuw record

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips stond maandag onder druk in de Amsterdamse AEX-index, die een nieuw recordniveau bereikte. Het zorgtechnologieconcern moet meer geld opzijzetten voor zijn wereldwijde terugroepactie van slaap- en ademhalingsapparatuur.

1 uur geleden
Miljardenstrop dreigt voor Unilever in Brazilië

ROTTERDAM (ANP) - Levensmiddelenconcern Unilever moet in Brazilië mogelijk miljarden betalen. De belastingdienst van het land claimt in totaal 2,9 miljard euro. Een groot deel daarvan zou zijn vanwege vermeende belastingontduiking in het land bij een herstructurering in 2001.

1 uur geleden
Kantoren Belastingdienst weer open voor hulp bij aangifte

DEN HAAG (ANP) - De kantoren van de Belastingdienst zijn vanaf maandag weer open voor mensen die hulp willen met hun aangifte. Door de coronamaatregelen was het sinds maart vorig jaar niet meer mogelijk om fysiek hulp te krijgen. De mensen die hulp nodig hadden bij hun aangifte werden waar mogelijk telefonisch bijgestaan.

2 uur geleden
Greenyard verkoopt Nederlandse paddenstoelenverwerker

SINT-KATELIJNE-WAVER (ANP) - De Belgische groente- en fruithandelaar Greenyard verkoopt zijn Nederlandse onderdeel dat paddenstoelen verwerkt aan de Poolse investeerder Cornerstone Investment Management. Greenland Prepared Netherlands levert het bedrijf 17 miljoen euro op.

3 uur geleden
'Tesla accepteert weer bitcoin bij gebruik groene stroom'

PALO ALTO (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Tesla zal pas weer bitcoin accepteren al betaalmiddel als die digitale munt op meer groene stroom gaat draaien. Als de helft van het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen komt, is dat acceptabel. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk op Twitter laten weten.

3 uur geleden
Nikkei klimt op rustige handelsdag, beurzen in China gesloten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street van afgelopen vrijdag, maar namen geen grote risico's in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank later in de week. Ook verliep de handel relatief rustig aangezien de belangrijke aandelenmarkten in China en Hongkong gesloten bleven. Ook in Australië hadden beleggers een vrije dag.

3 uur geleden