Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Souburgse variant van The Passion in de maak

Souburgse variant van The Passion in de maak

OOST-SOUBURG - Bijna iedereen kent het wel, The Passion. Dit christelijke evenement vindt ieder jaar op Witte Donderdag plaats in een Nederlandse stad. Nog nooit was The Passion op Walcheren te aanschouwen. Daar komt echter verandering in. De pas opgerichte stichting Passie van Souburg is momenteel druk bezig met de opzet van een Souburgse variant van The Passion. Deze moet op zondag 5 april 2020 plaatsvinden.

Corrie Marteijn is één van de initiatiefnemers van de Passie van Souburg. ''Ik koester al van kleins af aan de wens om een groot toneelstuk voor Oost-Souburg te schrijven. Daarnaast hoopte ik al een hele tijd dat The Passion een keer naar Zeeland zou komen'', legt Corrie uit. ''Er is in het verleden wel over gesproken om het evenement naar Vlissingen te halen, maar dat is vanwege een tekort aan middelen afgeketst. Ik ben vervolgens mijn verlangen met anderen gaan delen en daar reageerde mensen enthousiast op. Op die manier is het balletje voor de Passie van Souburg gaan rollen.'' Samen met vijf andere vrijwilligers richtte Marteijn in februari van dit jaar de gelijknamige stichting op. ''We kennen elkaar amper, maar hebben allemaal hetzelfde doel met de Passie. Het toneelstuk moet mensen met elkaar verbinden en saamhorigheid creëren'', vertelt Corrie. ''Het thema van de Passie van Souburg is daarom ook 'Samen'. Iedereen is van harte welkom, ongeacht geloofsovertuiging, huidskleur of geslacht.''

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de Souburgse versie van The Passion zijn inmiddels in gang gezet. ''We zijn in de tweede fase beland, zoals we dat noemen. Het gaat nu echt beginnen. Zo zijn twee inwoners van Oost-Souburg druk bezig met het schrijven van het verhaal voor het toneelstuk'', stelt lid van de stichting Ineke van Doormaal. ''Het lijdensverhaal van Jezus Christus gieten ze in een modern jasje. Hoe het er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Het verhaal past in ieder geval wel in deze tijd en bij de regio Walcheren.''

Als locatie voor het opvoeren van het toneelstuk denkt de stichting Passie van Souburg aan de Karolingische Burg in Oost-Souburg. ''Het is een prachtige open ruimte met een groot grasveld. Een betere plek voor de Passie is niet denkbaar'', vindt Van Doormaal. ''Het is echter afwachten of we deze locatie mogen gebruiken. We gaan in september een officiële vergunning aanvragen bij de gemeente. Aan het eind van het jaar weten we dan of we de Passie van Souburg aan de Karolingische Burg mogen opvoeren. Het zou echt fantastisch zijn als dat doorgaat.''

Vrijwilligers

Naast het uitzoeken van een geschikte locatie zijn de leden van de Passie van Souburg momenteel druk bezig met het werven van potentiële acteurs, zangers en figuranten. Naar verwachting zijn er voor die rollen tussen de 20 en 30 mensen nodig. ''Het leukste is natuurlijk als er mensen uit de buurt bereid zijn om hun talenten in te zetten voor de Passie'', stelt Ineke. ''We gaan aan het einde van augustus beginnen met de audities. Het verhaal is dan af, dus dan gaan we kijken wie voor welke rol geschikt is. In ieder geval krijgt iedereen die wil de kans om auditie te doen.'' Om de Passie van Souburg tot een succes te maken, zijn er ook vrijwilligers nodig die bijvoorbeeld helpen bij het opbouwen van het decor of het werven van sponsoren. ''De organisatie van het evenement kost ontzettend veel. Bovendien is het niet mogelijk om het toneelstuk met z'n zessen op te zetten'', vertelt Corrie. ''We hebben daar echt veel hulp bij nodig.''

Aanmelden

De stichting heeft ondanks de vele voorbereidingen goede hoop dat de Passie van Souburg volgend jaar plaatsvindt. ''We gaan er in ieder geval alles aan om dit te realiseren'', besluiten Corrie en Ineke. Wie mee wil doen aan de uitvoering van de Passie of op een andere manier wil helpen, kan zich aanmelden via de website www.passievansouburg.nl. Op die site is ook meer informatie over de stichting te vinden. 

Meer uit Vlissingen

Hulpdiensten redden man uit woning na gaslekkage aan de Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - Meerdere hulpdiensten zijn zaterdagochtend ter plaatse gekomen aan de Van Dishoeckstraat vanwege een melding van een gaslucht. Ten tijde van het incident was er een persoon in de woning die naar buiten is geholpen door de politie.

3 uur geleden
Bestuur Speelstad: "We gaan vooruit en de vijftigste editie van Speelstad komt er dit jaar"

VLISSINGEN - Het heeft erom gespannen of Speelstad Vlissingen dit jaar door kon gaan, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in. De vertrouwde locatie op sportpark Baskensburg kan niet langer gebruikt worden omdat op die plek huisvesting voor arbeidsmigranten gebouwd gaat worden. Het bestuur van speelstad heeft nu Weyevliet op het oog om in ieder geval dit jaar Speelstad te houden. "We hebben als bestuur de knoop doorgehakt dat we ervoor gaan," aldus Kylian Verheul, voorzitter van de Stichting Speelstad Vlissingen. "En laat dan de volwassen mensen maar over de centjes praten."

17 uur geleden
Expositie 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend in Muzeeum

VLISSINGEN - In het Maritiem Muzeeum Zeeland is de tentoonstelling 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend. Deze expositie staat geheel in het teken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Zeeland en belicht zowel het heden als het verleden van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de cruciale rol van de redders, die al twee eeuwen lang klaarstaan bij noodmeldingen op zee.

23 uur geleden
John's Men & Women zaterdag voor het laatst open; Janneke en John de Korte gaan genieten van pensioen

OOST-SOUBURG - Een begrip in Oost-Souburg en daarbuiten houdt op te bestaan. Zaterdag is John's Men & Women voor de allerlaatste keer open. Na bijna veertig jaar zelfstandig ondernemen gaan Janneke (65) en John (67) de Korte genieten van hun pensioen.

1 dag geleden
Zaterdag is er weer Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Paul Elstak, Snelle, Die Ene Sjors en Team Peach zijn slechts enkele namen van de artiesten die zaterdag 25 mei optreden op de derde editie van Festival aan Zee. Organisator Martin Priem meldt dat het festival vergelijkbaar is als de vorige editie, met als verschil dat er een extra creative area is toegevoegd.

1 dag geleden
Ska met Natty Bo in de Piek

Ska met Natty Bo in de Piek

1 dag geleden
Bijzonder concert Vlijt & Friends in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - Vrijdag 24 mei geeft muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg in samenwerking met diverse gasten een concert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Het concert is ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentschap van de Souburgse dirigent Albert-John Vervorst. 

2 dagen geleden