Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

“Ik ben voedingsdeskundige van huis uit”, vertelt Linsie. “Toen ik tijdens de lockdown veel thuis zat, heb ik de tijd genomen om mijn ontdekkingen uit te werken. Ik was moeder van twee kleine kinderen, Sophie en Fynne. Op een gegeven moment ontstond het idee om het ondernemer- en moederschap te combineren en zo werd ‘Sophini’ geboren. De naam gaf het ook meteen een Italiaans tintje. Met pasta kun je veel kanten op. Ik heb mijn ervaringen benut om verse volle groenten in één houdbaar product te verwerken”.

Nutriënten

Sophini is niet de enige groentepasta op de markt, maar volgens Linsie wel de meest pure. “Veel fabrikanten gebruiken allerlei toevoegingen aan hun producten. Ik werk alleen met verse groenten en voeg daar meel aan toe. Ik vind dat de voedingsindustrie veel eenvoudiger kan werken. Bovendien komen veel mensen nutriënten te kort. Met Sophini hoop ik de voedselketen te veranderen en terug te gaan naar de basis. Bovendien wordt voedselverspilling tegen gegaan omdat ik zo veel mogelijk groenten verwerk die komen van reststromen van telers. Hier zijn we constant naar op zoek. Ik werk vanuit een ideologische grondslag maar wel met een economische insteek. In januari van dit jaar ben ik daarom gaan samenwerken met Jan van Wassenaer, die verantwoordelijk is voor de commerciële zaken. Hij heeft passie voor good food én ervaring in de retail”.

Zorg

Sophyn Greens is als start-up nog volop in ontwikkeling. “We willen volgend jaar starten met het maken van biologische varianten”, vertelt Linsie. “We zijn bezig met het verkennen van lokale variaties, waarbij het graan ook uit Nederland komt. Ook voeren we gesprekken met nationale en internationale bedrijven om onze producten ook daar op de markt te brengen. Daarnaast zijn we druk om te kijken hoe Sophini ingezet kan worden in de productie van kant-en-klare-maaltijden en in het verstrekken van voedsel in de zorg. Hiervoor zijn wij momenteel specifieke producten aan het ontwikkelen. We produceren nu maximaal twee ton per week en dit pand heeft een capaciteit voor tien ton. Het liefst zou ik in de toekomst in een andere fabriek willen opschalen naar een continulijn en dit pand blijven gebruiken voor de productontwikkeling. Maar eerst richten we ons op het afronden van alle certificeringen, zodat we zo snel mogelijk aan de vraag uit de markt kunnen voldoen voor ons (h)eerlijke product”.

Meer uit Reimerswaal

Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

1 dag geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

2 dagen geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

2 dagen geleden
Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Hansweert

HANSWEERT - Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

3 dagen geleden
Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

4 dagen geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

5 dagen geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

5 dagen geleden