Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

“Ik ben voedingsdeskundige van huis uit”, vertelt Linsie. “Toen ik tijdens de lockdown veel thuis zat, heb ik de tijd genomen om mijn ontdekkingen uit te werken. Ik was moeder van twee kleine kinderen, Sophie en Fynne. Op een gegeven moment ontstond het idee om het ondernemer- en moederschap te combineren en zo werd ‘Sophini’ geboren. De naam gaf het ook meteen een Italiaans tintje. Met pasta kun je veel kanten op. Ik heb mijn ervaringen benut om verse volle groenten in één houdbaar product te verwerken”.

Nutriënten

Sophini is niet de enige groentepasta op de markt, maar volgens Linsie wel de meest pure. “Veel fabrikanten gebruiken allerlei toevoegingen aan hun producten. Ik werk alleen met verse groenten en voeg daar meel aan toe. Ik vind dat de voedingsindustrie veel eenvoudiger kan werken. Bovendien komen veel mensen nutriënten te kort. Met Sophini hoop ik de voedselketen te veranderen en terug te gaan naar de basis. Bovendien wordt voedselverspilling tegen gegaan omdat ik zo veel mogelijk groenten verwerk die komen van reststromen van telers. Hier zijn we constant naar op zoek. Ik werk vanuit een ideologische grondslag maar wel met een economische insteek. In januari van dit jaar ben ik daarom gaan samenwerken met Jan van Wassenaer, die verantwoordelijk is voor de commerciële zaken. Hij heeft passie voor good food én ervaring in de retail”.

Zorg

Sophyn Greens is als start-up nog volop in ontwikkeling. “We willen volgend jaar starten met het maken van biologische varianten”, vertelt Linsie. “We zijn bezig met het verkennen van lokale variaties, waarbij het graan ook uit Nederland komt. Ook voeren we gesprekken met nationale en internationale bedrijven om onze producten ook daar op de markt te brengen. Daarnaast zijn we druk om te kijken hoe Sophini ingezet kan worden in de productie van kant-en-klare-maaltijden en in het verstrekken van voedsel in de zorg. Hiervoor zijn wij momenteel specifieke producten aan het ontwikkelen. We produceren nu maximaal twee ton per week en dit pand heeft een capaciteit voor tien ton. Het liefst zou ik in de toekomst in een andere fabriek willen opschalen naar een continulijn en dit pand blijven gebruiken voor de productontwikkeling. Maar eerst richten we ons op het afronden van alle certificeringen, zodat we zo snel mogelijk aan de vraag uit de markt kunnen voldoen voor ons (h)eerlijke product”.

Meer uit Reimerswaal

Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

11 uur geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

3 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

3 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

4 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

4 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

5 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

5 dagen geleden