Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sophie heeft meerdere foodtrucks: ‘Ik geniet van alles wat met horeca te maken heeft’

Sophie heeft meerdere foodtrucks: ‘Ik geniet van alles wat met horeca te maken heeft’

THOLEN - Aan huis, op een festival of tijdens een feest; foodtrucks zijn tegenwoordig steeds vaker te zien in het straatbeeld. Ook op Tholen is ‘de foodtruck’ de laatste jaren steeds populairder geworden.Sophie komt oorspronkelijk niet van Tholen. Samen met haar man komt ze vanuit België. Sophie en haar man hebben Tholen ontdekt doordat haar ouders een bootje hadden in de haven van Tholen. De ouders van Sophie waren altijd al ondernemers, zo weet Sophie ook wel hoe ze deze dingen moet aanpakken.

In België had ze een eigen sportschool. Toen ze samen met haar man naar Tholen verhuisde heeft ze haar sportschool verkocht en ging ze in Tholen opzoek naar een andere uitdaging. Naast haar eigen B&B runt Sophie de foodtrucks. Ze heeft 2 oldtimers. Elke truck heeft zijn eigen eigenschappen. Sophie: “In de groene verkoop ik oesters en visplaten. Daar doe ik vooral champagne en wijn beurzen mee”, aldus Sofie. “De rode is een friettruck.” Sophie gaat niet meer naar festivals, maar de foodstoet in Bergen op Zoom doet ze nog altijd elk jaar. 9, 10 en 11 september zal dit festival weer plaatsvinden in Bergen op Zoom. Sophie gaat dan met de truck op locatie om daar fish and chips te verkopen. Daarnaast zijn de trucks ook te huren. Deze worden vooral verhuurd in de omgeving. “Daarbuiten kan ook, maar dat is niet zo handig omdat, je maar 80 kilometer per uur kan.” Voor de champagne- en wijnbeurzen in België maakt Sophie een uitzondering. “Deze duren vaak 5 dagen, dat is wel de moeite”, aldus Sophie. Voor zulke events zet de onderneemster de trucks op transport daar naar toe. Sophie geniet echt van de alles wat met horeca te maken heeft. Ondernemen vindt ze ook erg leuk.

Meer uit Tholen

Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

6 uur geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

9 uur geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

1 dag geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

1 dag geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

2 dagen geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

2 dagen geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

2 dagen geleden