Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sophia Mensen in het zonnetje gezet door ‘haar’ PvdA

Sophia Mensen in het zonnetje gezet door ‘haar’ PvdA

MIDDELBURG - Ter gelegenheid aan de 75e verjaardag van de Partij van de Arbeid zijn vorige week in het hele land leden van het eerste uur in het zonnetje gezet. In Middelburg viel die eer te beurt aan Sophia Mensen. Zij werd via een onlineverbinding toegesproken door landelijk partijvoorzitter Nelleke Vedelaar.

De Middelburgse jubilaris kreeg uit handen van kandidaat-Tweede Kamerlid Barbara Oomen en Middelburgs fractievoorzitter Jeroen Louws een speldje en de traditionele rode rozen.

De inmiddels bijna 95-jarige Sofie Mensen werd na de SDAP vanaf de eerste dag lid van de Partij van de Arbeid. Opgevoed in een rood gezin in Hillegersberg kreeg zij het opkomen voor solidariteit en eerlijk delen met de paplepel ingegoten. In haar hele werkzame leven zette ze zich ook voor die idealen in: in het onderwijs, in de vakbond, in de Rooie vrouwen én in de lokale politiek. Mensen was van 1962 tot 1968 gemeenteraadslid in Middelburg voor de PvdA voordat ze vanwege de liefde eind jaren zestig naar Soest verhuisde. Daar speelde toen de Mammoetwet, die moest zorgen dat het onderwijs voor iedereen toegankelijk werd.

Ondanks haar hoge leeftijd is Mensen nog scherp van geest en zeer belangstellend over wat er nu in de politiek speelt. “De enige kwaal die ik heb is mijn leeftijd”, grapt ze. Stemmen ziet zij niet alleen als een burgerrecht, maar ook een burgerplicht. Samen met Barbara Oomen concludeert ze dat er ook in deze tijd nog steeds de zelfde idealen na te streven zijn als tijdens haar politieke jaren. “In Middelburg werd er in de Griffioen en de Stromenwijk gebouwd door corporaties omdat er dringend behoefte was aan huurwoningen, we streden voor gelijke rechten voor de vrouw, voor eerlijke kansen voor jongeren om zich te ontplooien in het onderwijs. Eigenlijk dezelfde zaken als waarvoor de PvdA met Barbara nu weer de bres op kan.”

Meer uit Middelburg

Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

8 uur geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

13 uur geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

13 uur geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

14 uur geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

1 dag geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 dag geleden