Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sonne Straal is de Faamnaam van 2021

Sonne Straal is de Faamnaam van 2021

HILVERSUM (ANP) - De naam Sonne Straal uit Utrecht wordt de opvallendste naam van Nederland geacht en is daarmee de zogenoemde Faamnaam 2021. Deze prijs voor de meeste bijzondere voor- en achternaamcombinatie van Nederland wordt jaarlijks uitgereikt door Radio 538.

Dj's Sander Lantinga en Coen Swijnenberg van De Coen en Sander Show startten de verkiezing drie weken geleden waarna luisteraars konden stemmen op hun favoriete Faamnaam. Ben Boute en Joyce de Roo - Bot eindigden achter Sonne op de tweede en derde plek. Andere namen die meedongen naar de titel waren onder anderen Wil Bierman, Ron de Bil, Bennie Koekoek, Bas Sillen en Coby Potappel - Stroop.

Coen Swijnenberg is tevreden over het verloop van de verkiezing. "Deze editie gaat de geschiedenisboeken in als beste editie ooit. Nog nooit zijn er zoveel geweldige Faamnamen ingezonden en nog nooit is er zoveel gestemd. Meer dan ooit tevoren! En dan een winnares met zo’n mooie, positieve en opbeurende naam, daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn."

De Faamnaam werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Sonne mag zich nu voegen in het rijtje Mette Bus, Mat Ras, Jack Pot, Chris Mus, Kenny Boeijen en Ferry Kuhlman, de eerdere winnaars van de prijs.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Allard Pierson wijdt expositie aan leven Peter van Straaten

AMSTERDAM (ANP) - Het Allard Pierson in Amsterdam opent woensdag een expositie over het leven en werk van tekenaar Peter van Straaten. De cartoonist en schrijver overleed precies vijf jaar geleden. De naam van de tentoonstelling is Misschien valt er wat te lachen.

56 minuten geleden
Programma over Amalia trekt 1,5 miljoen kijkers

HILVERSUM (ANP) - Het programma Amalia 18 jaar van de NPO heeft dinsdagavond 1,5 miljoen kijkers getrokken, blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. In het programma praatte Dionne Stax met mensen die dicht bij de Oranjes staan. Zo vertelde Anky van Grunsven hoe zij prinses Amalia een keer les had gegeven.

1 uur geleden
Apotheose in Formule 1 gratis te zien in heel Nederland

DEN HAAG (ANP) - De apotheose in de Formule 1 is gratis in heel Nederland te bekijken. Rechtenhouder Ziggo maakt de uitzendingen van Ziggo Sport komend weekeinde voor iedereen beschikbaar. In Abu Dhabi wordt zondag de laatste race van het F1-seizoen verreden. Max Verstappen (Red Bull) en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) staan gelijk in de WK-stand en gaan in de Verenigde Arabische Emiraten de ultieme strijd met elkaar aan.

1 uur geleden
Politie roept getuigen overval Lil Kleine weer op zich te melden

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft getuigen van de overval op Lil Kleine begin vorige maand in Rotterdam opnieuw opgeroepen zich te melden. Omdat er nog altijd geen verdachten zijn aangehouden, werden camerabeelden van de roof dinsdagavond getoond in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht.

10 uur geleden
S10 vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Zangeres S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS dinsdag bekendgemaakt.

17 uur geleden
COC kroont NikkieTutorials en Splinter Chabot tot lhbti-rolmodel

AMSTERDAM (ANP) - YouTube-ster Nikkie de Jager en schrijver Splinter Chabot zijn uitgeroepen tot twee van de tien nieuwe rolmodellen van COC Nederland. De onderscheidingen zijn dinsdagmiddag uitgereikt ter ere van het 75-jarig bestaan van de belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap in Nederland. Voor hun rol kreeg het duo de Bob Angelo Sterren van de Toekomst prijs uitgereikt.

17 uur geleden
Blauw Bloed verder zonder presentator in beeld

HILVERSUM (ANP) - Het royaltyprogramma Blauw Bloed gaat volgend jaar zonder presentator verder. Jeroen Snel blijft wel eindredacteur, maar in de uitzending zijn wekelijks alleen reportages over de Oranjes en andere koninklijke families te zien zijn, meldt de EO dinsdag.

1 dag geleden