Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Songfestivalartiesten per boot naar openingsceremonie

Songfestivalartiesten per boot naar openingsceremonie

ROTTERDAM (ANP) - Het Eurovisie Songfestival van 2021 begint zondagavond officieel met de openingsceremonie bij de Cruise Terminal Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug. Rond 18.00 uur melden zich de eerste artiesten op de voor de gelegenheid turquoise gekleurde loper, die volledig overdekt is.

De delegaties worden om beurten per boot afgezet waarna onder anderen uitvoerend producent Sietse Bakker en de Rotterdamse songfestivalwethouder Said Kasmi ze ontvangen. Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb laat zich aan het begin van de ceremonie zien.

Afwezig zijn Australië en Polen. De Australische zangeres Montaigne kon vanwege de coronarestricties in eigen land niet naar Rotterdam afreizen en binnen de Poolse delegatie werd zaterdag een coronabesmetting ontdekt. Daardoor zit nu het gehele Poolse team in quarantaine.

Alle artiesten lopen na aankomst en een interview met presentatoren Koos van Plateringen en Fenna Ramos langs de aanwezige pers. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar minder ruimte aan de loper en er zijn dan ook minder journalisten welkom.

De deelnemers komen vermoedelijk in de startvolgorde van de halve finales de loper op, wat betekent dat Litouwen het spits afbijt. De groep The Roop stapt dinsdag tijdens de eerste halve finale als eerste het podium op.

De ceremonie is live te volgen op het YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival.

Meer uit Binnenland

Fiks meer obesitas dan decennia terug

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar had 16 procent van de 20-plussers in ons land obesitas ofwel ernstig overgewicht, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is drie keer zoveel als zo'n veertig jaar geleden, constateert de organisatie, die voor de zogenoemde GezondheidsenquĂȘte/Leefstijlmonitor samenwerkte met gezondheidsinstituut RIVM.

5 uur geleden
Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

8 uur geleden
Partijleiders PVV, VVD, NSC en BBB in koppels naar informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters praat maandag met de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB. Ze worden in koppeltjes ontvangen, om verder te praten over de mogelijke vorming van een nieuw kabinet.

11 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

12 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

13 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

15 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

15 uur geleden