Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Soldaat van Oranje stilgelegd tot corona onder controle is

Soldaat van Oranje stilgelegd tot corona onder controle is

AMSTERDAM (ANP) - De musical Soldaat van Oranje wordt voorlopig stilgelegd. De succesvolste theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis kan pas weer worden gespeeld als er perspectief is op spelen zonder de huidige coronabeperkingen. Dat maakte producent New Productions vrijdag bekend.

"Het virus en de huidige routekaart van de rijksoverheid noodzaken de productie - en de hele culturele sector in binnen- en buitenland - tot vergaande beslissingen", aldus producent Fred Boot. Hij beklemtoont dat de veiligheid en de gezondheid van cast, crew en publiek voorop staan. "De verwachting is dat er voorlopig geen versoepelingen komen die het economisch weer verantwoord maken om de voorstelling te spelen."

De 40 miljoen euro die het kabinet afgelopen dinsdag aankondigde voor de niet-gesubsidieerde theaterproducenten verandert daar niets aan, aldus Boot. "Het telkens opstarten en weer stilleggen van de productie, het keer op keer omboeken van tickets, is noch voor de organisatie, noch voor de medewerkers, noch voor het publiek een situatie die vol te houden is. Door de musical ‘op pauze’ te zetten kunnen de kosten worden beperkt en kan de organisatie overleven."

Tien jaar

De cast en crew van de langstlopende musical zijn deze week geïnformeerd over het besluit. In het theater waren elke avond 150 acteurs en crewleden aan het werk. De producent beklemtoont dat de voorstelling weer wordt opgestart zodra het virus onder controle is en er weer voor volle zalen gespeeld kan en mag worden.

De reguliere ticketverkoop lag al enige tijd stil om voucherhouders voorrang te geven bij het omboeken van hun tickets. De huidige voucher- en tickethouders wordt gevraagd hun (nog te ontvangen) vouchers te behouden totdat zij weer met voorrang nieuwe speeldata kunnen boeken. Dit gaat om tienduizenden mensen. Het publiek wordt ingelicht zodra de nieuwe speelperiode bekend is.

Het is deze vrijdag exact tien jaar geleden dat Soldaat van Oranje in première ging. De voorstelling, die het levensverhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema vertelt, werd sindsdien doorlopend gespeeld voor uitverkochte zalen. De musical werd bijna 2900 keer opgevoerd. Meer dan 3,3 miljoen mensen hebben het stuk inmiddels gezien.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Blanco boek over rechtse politicus Salvini bestseller in Italië

ROME (ANP/DPA) - Een boek over de Italiaanse rechtse oppositieleider Matteo Salvini domineert de bestsellerlijst in Italië, hoewel alle pagina's leeg zijn. Al dagen staat het blanco boek 'Waarom Salvini vertrouwen, respect en bewondering verdient' bovenaan de verkooplijst van de Italiaanse Amazon-website.

19 uur geleden
Memoires Obama onverminderd populair

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van oud-president van de VS Barack Obama is onverminderd populair. Voor de tweede week op rij bezet het boek met de presidentiële memoires de toppositie in de Bestseller 60.

1 dag geleden
Kamer wil weten welke kunst van Oranjes is en welke van het Rijk

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil helderheid welke kunstwerken tot de privécollectie van de koninklijke familie behoren en welke in bezit zijn van het Rijk. Een meerderheid steunde een voorstel van D66.

1 dag geleden
Snelle meest gestreamde artiest van 2020 in Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Snelle mag zichzelf dit jaar de meest gestreamde artiest van Nederland noemen. De zanger liet daarmee Boef, Frenna, Lil' Kleine en Josylvio achter zich. Spotify maakte de lijstjes van dit jaar dinsdag bekend.

2 dagen geleden
Verdachte overvalpoging Fred van Leer aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - Een verdachte van de overvalpoging op Fred van Leer is maandagavond aangehouden, bevestigt het management van de stylist. De politie is nog op zoek naar een tweede dader.

2 dagen geleden
Eurovisie Songfestival zoekt mooiste Nederlandse plekjes

ROTTERDAM (ANP) - Het Eurovisie Songfestival roept Nederland op om de mooiste plekjes van eigen land in te sturen. Met de beste inzendingen worden de korte introductiefilmpjes tussen de liedjes, waarmee de 41 deelnemers worden aangekondigd, in elkaar gezet.

2 dagen geleden
Grote popsterren Zuid-Korea mogen dienstplicht uitstellen

SEOUL (ANP) - Grote Zuid-Koreaanse popsterren mogen hun dienstplicht gaan uitstellen. Het Zuid-Koreaanse parlement heeft een voorstel aangenomen om dat mogelijk te maken nadat K-pop-groep BTS een hit scoorde in de Verenigde Staten met het nummer Dynamite, bericht persbureau Yonhap.

2 dagen geleden