Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Softwarebedrijf Salesforce onderuit op Wall Street na cijfers

Softwarebedrijf Salesforce onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Salesforce ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het grote Amerikaanse softwareconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan beleggers en analisten hadden verwacht. Het was voor het eerst sinds 2006 dat het bedrijf niet aan de marktverwachtingen wist te voldoen. Ook voorziet Salesforce in het huidige kwartaal de traagste omzetgroei sinds het bestaan van het bedrijf. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd daarop 18 procent lager gezet.

De algehele stemming op Wall Street bleef negatief. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,8 procent lager op 38.120 punten, mede door de koersval van Salesforce. De brede S&P 500-index daalde 0,2 procent tot 5254 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte ook 0,2 procent tot 16.884 punten.

In de VS, waar de inflatie hardnekkiger is dan verwacht, is de onzekerheid over het moment waarop de Federal Reserve begint met het verlagen van de rente de laatste tijd toegenomen. Dat zorgde woensdag al voor stevige verliezen op de beurzen. Beleggers kijken dan ook in spanning uit naar het favoriete inflatiecijfer van de Federal Reserve, dat vrijdag verschijnt. Dat cijfer moet duidelijk maken of de inflatie voldoende is afgekoeld en de centrale bank kan beginnen met het verlagen van de rente.

Foot Locker

Best Buy won 11,2 procent. De elektronicaketen boekte minder omzet dan verwacht. De winst viel wel hoger uit dan voorzien en het bedrijf bevestigde de jaarverwachtingen. Warenhuisketen Kohl's kelderde daarentegen ruim 24 procent, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten.

Foot Locker werd 26 procent meer waard. De verkoper van sportschoenen zag de verkopen afgelopen kwartaal minder sterk afnemen dan gevreesd. Ook de winst viel hoger uit dan voorzien, dankzij hogere gemiddelde verkoopprijzen.

Moderna

Birkenstock steeg 11,4 procent. Het sandalenmerk verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar, na sterke verkopen in het afgelopen kwartaal.

Moderna verloor 0,3 procent. De farmaceut staat volgens mediaberichten op het punt een overeenkomst te sluiten met de Amerikaanse regering voor de financiering van verder onderzoek naar het vogelgriepvaccin van het bedrijf.

De euro was 1,0829 dollar waard, tegen 1,0793 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 78,94 dollar per vat. De prijs van Brentolie daalde 1 procent in waarde tot 82,76 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Grootste koerssprong in meer dan 40 jaar voor maker Post-It

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Het Amerikaanse industrieconcern 3M, bekend van Post-it-notitiebriefjes en Scotch-tape, beleefde vrijdag zijn grootste koerssprong op Wall Street in meer dan veertig jaar. Beleggers zetten het aandeel 23 procent hoger na een sterk kwartaalbericht en een belofte van de dit jaar aangetreden topman om de fabrikant nieuw leven in te blazen. Zeker sinds 1980 heeft 3M niet meer zo'n grote dagwinst laten zien.

5 uur geleden
Gebruikers van X kunnen berichten afschermen van chatbot Grok

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk heeft gebruikers een manier gegeven om te voorkomen dat hun berichten en activiteit op X helpen bij het trainen van zijn chatbot Grok. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf, voorheen bekend als Twitter, vrijdag aangekondigd.

5 uur geleden
Gamingwebsite: staking stemacteurs brengt GTA VI niet in gevaar

NEW YORK (ANP) - De staking onder stemacteurs van videogames heeft geen gevolgen voor de nieuwe versie van Grand Theft Auto (GTA), die voor volgend jaar gepland staat. Volgens gamingwebsite Kotaku geldt de staking alleen voor games die sinds een jaar in ontwikkeling zijn.

9 uur geleden
Hongarije vreest na zomer brandstoftekort zonder Russische olie

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Hongarije krijgt vanaf september te maken met brandstoftekorten als de Russische olieaanvoer niet wordt hersteld. Dat heeft een hoge Hongaarse regeringsfunctionaris vrijdag gezegd.

9 uur geleden
Basic-Fit en Heijmans na cijfers grote winnaars op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Fitnessketen Basic-Fit en bouwconcern Heijmans waren vrijdag de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden opgewekt op de cijfers die de ondernemingen naar buiten brachten en zetten hun aandelen fors hoger. Verlichtingsbedrijf Signify en flitshandelaar Flow Traders kwamen ook met resultaten. Zij stelden juist flink teleur en hun beurskoersen gingen fors omlaag.

10 uur geleden
Inspectie ziet bijna 200 overtredingen flitsbezorgers in 1,5 maand

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft in anderhalve maand tijd meer dan 180 overtredingen geconstateerd bij flitsbezorgers Getir en Flink en een platform waarvan zij gebruikmaakten. Volgens een woordvoerder gaat het om een "opvallend hoog" aantal. In bijna alle gevallen was sprake van illegale arbeid.

10 uur geleden
Storingen in 97 procent computers verholpen, meldt CrowdStrike

AUSTIN (ANP) - Een week nadat een automatische update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike een wereldwijde computerstoring veroorzaakte, is 97 procent van de systemen weer hersteld. Dat meldt CrowdStrike-topman George Kurtz op LinkedIn.

10 uur geleden