Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Softwarebedrijf Salesforce onderuit op Wall Street na cijfers

Softwarebedrijf Salesforce onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Salesforce ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het grote Amerikaanse softwareconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan beleggers en analisten hadden verwacht. Het was voor het eerst sinds 2006 dat het bedrijf niet aan de marktverwachtingen wist te voldoen. Ook voorziet Salesforce in het huidige kwartaal de traagste omzetgroei sinds het bestaan van het bedrijf. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd daarop 18 procent lager gezet.

De algehele stemming op Wall Street bleef negatief. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,8 procent lager op 38.120 punten, mede door de koersval van Salesforce. De brede S&P 500-index daalde 0,2 procent tot 5254 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte ook 0,2 procent tot 16.884 punten.

In de VS, waar de inflatie hardnekkiger is dan verwacht, is de onzekerheid over het moment waarop de Federal Reserve begint met het verlagen van de rente de laatste tijd toegenomen. Dat zorgde woensdag al voor stevige verliezen op de beurzen. Beleggers kijken dan ook in spanning uit naar het favoriete inflatiecijfer van de Federal Reserve, dat vrijdag verschijnt. Dat cijfer moet duidelijk maken of de inflatie voldoende is afgekoeld en de centrale bank kan beginnen met het verlagen van de rente.

Foot Locker

Best Buy won 11,2 procent. De elektronicaketen boekte minder omzet dan verwacht. De winst viel wel hoger uit dan voorzien en het bedrijf bevestigde de jaarverwachtingen. Warenhuisketen Kohl's kelderde daarentegen ruim 24 procent, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten.

Foot Locker werd 26 procent meer waard. De verkoper van sportschoenen zag de verkopen afgelopen kwartaal minder sterk afnemen dan gevreesd. Ook de winst viel hoger uit dan voorzien, dankzij hogere gemiddelde verkoopprijzen.

Moderna

Birkenstock steeg 11,4 procent. Het sandalenmerk verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar, na sterke verkopen in het afgelopen kwartaal.

Moderna verloor 0,3 procent. De farmaceut staat volgens mediaberichten op het punt een overeenkomst te sluiten met de Amerikaanse regering voor de financiering van verder onderzoek naar het vogelgriepvaccin van het bedrijf.

De euro was 1,0829 dollar waard, tegen 1,0793 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 78,94 dollar per vat. De prijs van Brentolie daalde 1 procent in waarde tot 82,76 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

2 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

2 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geƫindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

3 uur geleden
Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

5 uur geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

6 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

6 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

7 uur geleden