Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sociëteit Amsterdamsch Studenten Corps beklad met verf

Sociëteit Amsterdamsch Studenten Corps beklad met verf

AMSTERDAM (ANP) - De sociëteit van het Amsterdamsch Studenten Corps in de Warmoesstraat is beklad met witte en roze verf. Ook hingen er posters met teksten, maar die zijn inmiddels weggehaald. Voor het pand in het centrum van Amsterdam is op de stoep in roze verf 'I'll chop ur dicks' te lezen.

De sociëteit zou volgens Het Parool zijn beklad door de actiegroep 'Amsterdamse Sperma Containers'. De krant berichtte maandagochtend dat op posters op het pand teksten stonden zoals "pro-hoeren, anti ballen" en "geen seksisten in onze stad: weg met het corps!".

Tijdens de viering van het lustrum van de studentenvereniging werden vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan. Vrouwen zouden "sperma-emmers" zijn en "niks en niks meer zijn dan een hoer". Mannen zouden "de nekken van vrouwen breken, om hun lul erin te steken". Een bestuurslid van de vereniging zou, naast het doen van eveneens vrouwonvriendelijke uitspraken, de beoogde cultuurverandering bij het corps een façade hebben genoemd en de verenigingsleden zien als verheven boven de samenleving.

Heleen Vos, de voorzitter van de Senaat (dagelijks bestuur) van studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V, liet afgelopen donderdag weten af te treden. De studentenvereniging kondigde na de uitspraken al een onderzoek naar de uitlatingen aan.

Meer uit Binnenland

Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek ingestorte garage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern. Ballast Nedam heeft de parkeergarage in 2008 gebouwd.

1 uur geleden
Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een "dreigende situatie" in een woning aan de Helperzoom in Groningen. Daar ontstond een situatie waarbij de agent zich "genoodzaakt" voelde om te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna.

2 uur geleden
Stichting: liever drinkfles van staal of glas dan van plastic

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Tegengif raadt ouders aan hun kinderen voor onderweg drinkflessen mee te geven van roestvrij staal of glas. De veelvuldig in omloop zijnde herbruikbare plastic drinkflessen zouden volgens de stichting chemicaliën naar de inhoud kunnen lekken, met name nadat ze in de afwasmachine zijn geweest.

3 uur geleden
OVV begint verkennend onderzoek bij ingestorte garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn aan het eind van de ochtend aangekomen bij de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Volgens een woordvoerster zijn drie onderzoekers ter plaatse voor een verkennend onderzoek.

3 uur geleden
Architectenbureau ingestorte parkeergarage geeft geen commentaar

ROTTERDAM (ANP) - Gortemaker Algra Feenstra architects, het architectenbureau achter de zondagavond deels ingestorte parkeergarage van het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, wil niet reageren op het incident. Daarvoor is het volgens een medewerker van het bureau nog te vroeg. Zij verwijst naar Q-Park, die de garage beheert, maar dat bedrijf was maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.

3 uur geleden
Ziekenhuis: maandag alleen spoedeisende hulp in Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - De verpleegafdelingen van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn maandag de hele dag alleen open voor spoedeisende hulp. Dat meldt het ziekenhuis op de website. Een deel van de parkeergarage van het ziekenhuis stortte zondagavond in. De veiligheidsregio concludeerde na onderzoek dat er geen slachtoffers zijn.

8 uur geleden
Vermoedelijk geen slachtoffers ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Vermoedelijk liggen er geen slachtoffers onder het puin van de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

10 uur geleden