Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snelrecht voor relschoppers na voetbalwedstrijd in Nijmegen

Snelrecht voor relschoppers na voetbalwedstrijd in Nijmegen

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie past snelrecht toe op zeven mannen uit Arnhem en Nijmegen die afgelopen zondag werden opgepakt bij de rellen die uitbraken in het Goffertpark in Nijmegen, na de wedstrijd NEC - Vitesse. De zeven verdachten worden woensdag en donderdag op verdenking van openlijk geweld voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het OM wil dat ze vast blijven zitten tot aan de rechtszitting.

In totaal zijn zondag 22 relschoppers opgepakt. De politie sprak eerder van 23 arrestaties, maar daaronder was één aanhouding die niets met de voetbalwedstrijd te maken had. De politie denkt nog veel meer aanhoudingen te gaan doen en bestudeert daarvoor onder andere camerabeelden die in het Goffertpark zijn gemaakt.

Twee hooligans hebben een boete gekregen voor het afsteken van vuurwerk. Dertien arrestanten zijn weer op vrije voeten gesteld, maar moeten merendeels op 30 november voor de politierechter in Zutphen verschijnen. Vier mannen van 20 jaar, een 19-jarige, een 46-jarige en een 47-jarige man, alleen uit Nijmegen, Arnhem en omgeving, zitten nog vast.

Het OM wil met de snelrechtzitting en de zitting bij de politierechter "een krachtig signaal afgeven dat openlijk geweld tegen mensen met een publieke taak of supporters onderling niet wordt getolereerd", aldus een verklaring.

Meer uit Binnenland

Pro-Palestijnse organisaties: geen plannen voor protesten 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse actiegroepen XR Justice Now, Stichting Plant een Olijfboom en het Nederlands Palestina Komitee zijn niet van plan demonstraties te organiseren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. "Waarom zouden we dat doen?" reageert een woordvoerder van XR Justice Now.

16 minuten geleden
NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

UTRECHT (ANP) - NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

23 minuten geleden
Gelderland vraagt advies over verjagen niet-schuwe wolf

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland raadpleegt een wolvendeskundige over het gedrag van een wolf die in de buurt van Ermelo rondloopt en "geen schuw gedrag" vertoont, laat een woordvoerder weten. De provincie gaat mogelijk ingrijpen met een paintballgeweer, door het afschieten van het dier of anderszins. Als de provincie daarvoor kiest, zou dat de eerste keer zijn.

23 minuten geleden
ACOI: Archieven Bijlmervliegramp moeten toegankelijker worden

AMSTERDAM (ANP) - De archieven van de Bijlmervliegramp moeten meer en makkelijker toegankelijk worden. Dat stelt het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) in het vrijdag gepresenteerde adviesrapport 'Geen afgesloten hoofdstuk'. Dat is gemaakt na een unaniem door de Tweede Kamer gesteunde motie van Pieter Omtzigt. ACOI-voorzitter Ineke van Gent overhandigde het rapport vrijdag aan Omtzigt in Amsterdam.

24 minuten geleden
Zaak over Sri Lankaanse adoptie moet over bij ander hof

DEN HAAG (ANP) - De zaak van een vrouw die in 1992 is geadopteerd uit Sri Lanka en die door misstanden niet kon achterhalen wie haar biologische ouders zijn, moet opnieuw. De Hoge Raad bepaalde vrijdag dat een eerdere beslissing van het gerechtshof van Den Haag wordt vernietigd. Het gerechtshof van Amsterdam krijgt de zaak toegewezen voor een nieuwe behandeling.

37 minuten geleden
In heel Groningen vlag uit om einde gaswinning

GRONINGEN (ANP) - In Groningen wappert op veel plekken de provincievlag op de dag dat de wet ingaat die definitief een einde maakt aan de gaswinning uit het Groningenveld. Bij het provinciehuis, de Groningse en Noord-Drentse gemeenten, de waterschappen en de veiligheidsregio hangt de vlag in top.

1 uur geleden
Inez Weski: OM deed mij voorstel kroongetuige te worden

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft Inez Weski voorgesteld kroongetuige dan wel "bijzondere informant met gunsten" te worden, na haar arrestatie vorig jaar april. Dat zegt de voormalig advocate vrijdag in een interview met NRC. Weski zat vorig jaar enkele weken in voorarrest. Zij noemt het gesprek met twee officieren van justitie over mogelijke afspraken "het eigenaardigste" wat ze tijdens haar detentie heeft meegemaakt. Ze heeft het gesprek "na een kwartiertje" beëindigd. Vrijdag verschijnt het boek dat Weski schreef over haar uitzonderlijke lotgevallen sinds haar arrestatie, getiteld Het geluid van de stilte.

1 uur geleden