Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snel internet voor meer Zeeuwen

Snel internet voor meer Zeeuwen

MIDDELBURG - Delta breidt het kabelnetwerk in Zeeland uit. Daarmee worden 3400 adressen zonder snel internet aangesloten.

'Op dit moment zijn deze zogenoemde "witte adressen" beperkt tot internet via een telefoonlijn, een dsl-verbinding', laat Delta weten. 'Mensen die kiezen voor snel internet via de kabel, hoeven niets te betalen voor de aansluiting. Dit is de volgende stap in het waarmaken van onze ambitie voor overal het beste netwerk en iedereen toegang tot snel internet in Zeeland. We hebben ons netwerk een flinke upgrade gegeven, leveren als enige provincie in Nederland snelheden tot 1Gbps, we hebben buitengebieden van snel internet voorzien en nu starten we met het aansluiten van de 3400 huishoudens.'
In de afgelopen 24 maanden heeft Delta gewerkt aan een enorme operatie waarbij op 15.000 plaatsen door Zeeland de netwerkapparatuur is vernieuwd. Sindsdien gebruikt het bedrijf de nieuwste software voor data-verbindingen over de kabel. 'Ook voorzien we de Zeeuwse buitengebieden van snel internet via een unieke vast-draadloos verbinding.'
Delta heeft een glasvezel-coax netwerk. Het hart van het Delta-netwerk in Zeeland bestaat uit glasvezel. Alleen de laatste meters naar de voordeuren is van coax. Met de nieuwste internettechniek DOCSIS 3.1 worden nu internetsnelheden geboden tot 1 Gbps.

Meer uit Beveland

Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

29 minuten geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

38 minuten geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

3 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

5 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

1 dag geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

2 dagen geleden