Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snackdoolhof en buitenlokaal voor obs De Casembroot

Snackdoolhof en buitenlokaal voor obs De Casembroot

SINT-ANNALAND - Kinderen van de Casembrootschool in Sint-Annaland hebben donderdagmiddag een maquette onthuld van een nieuw stukje schoolplein. Aan de zijkant van de school wordt een stukje grond omgetoverd tot snackdoolhof en buitenlokaal.

Groep 3 van de Casembrootschool heeft, onder leiding van de natuurouders, meegedaan aan de tekenwedstrijd Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen van IVN Zeeland. "Alle scholen in de provincie Zeeland mochten hieraan meedoen en uiteindelijk zouden er 26 winnaars uit de bus komen", vertelt natuurouder Renée Bijl. "Er hebben echter maar 21 scholen aan meegedaan en wij zijn dus één van de gelukkigen." Naast de Casembrootschool hebben ook De Schalm en De Kraal meegedaan. Alle drie hebben ze een cheque van 1500 euro gewonnen.

Maquette

Om aan de kinderen te kunnen laten zien, wat er gaat gebeuren op het schoolplein hebben natuurouders Renée Bijl en Digna van Poortvliet een maquette gemaakt die afgelopen donderdag onthuld werd. Zo komt er een klein voetbalveldje met grote boomstammen, dat ook gebruikt kan worden als buitenlokaal. Er komt iets om in te klimmen, iets om je in te verstoppen én een snackdoolhof. "Nee, daar zijn geen kroketten te krijgen, maar wel snoeptomaatjes, komkommertjes en nog veel meer." Het snackdoolhof wordt een doolhof met her en der wat moestuinbakken, zodat kinderen tijdens het spelen wat tomaatjes kunnen plukken. 

Afgelopen donderdag werd symbolisch een begin gemaakt met het nieuwe stukje schoolplein. Zo werd er alvast een grote boomstam neergezet en de kinderen mochten alvast wat houtsnippers op het veld strooien. "Maar, uiteindelijk moet het voor 31 december officieel klaar zijn", aldus Bijl. 

Meer uit Tholen

Flinke onweersbuien en kans op hagel: Code geel voor vrijdag én zaterdag

ZEELAND - Het KNMI waarschuwt voor hevige onweersbuien die vrijdag en zaterdag over het land trekken. Hierbij kan veel regen vallen en mogelijk ook hagel. Vanaf vrijdagmiddag is daarom code geel van kracht door het hele land.

7 uur geleden
Brullende vrachtwagens voor mensen met beperking tijdens 19e Truckersrit

THOLEN - Op zaterdag 25 mei zal de 19e Truckersrit worden gereden over het eiland Tholen. Tijdens deze rit worden mensen met een beperking in het zonnetje gezet. De rit start bij DAC de Schutse te Oud-Vossemeer rond 12.00 uur. Vrachtwagens staan geparkeerd in de Gankelweg en op de Vogelsangsedijk zodat de wegen toegankelijk blijven voor verkeer. 

9 uur geleden
Brand in pijpleiding voor houtzaagsel bij bedrijf aan Curieweg

THOLEN - Bij een bedrijf aan de Curieweg is donderdagmorgen brand ontstaan. Het vuur brak uit in een pijpleiding die houtmot naar de kachel transporteert. De brandweer rukte met spoed uit, maar de medewerkers van de firma wisten de vlammen zelf onder controle te krijgen.

13 uur geleden
Huizenprijzen op hoogste niveau ooit, record uit 2022 verbroken

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen gaan door het dak. Het record van twee jaar geleden is officieel verbroken. In april 2024 lagen de huizenprijzen voor het eerst hoger dan de vorige piek in juli 2022. Dat blijkt uit de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

15 uur geleden
Het Roosevelt Debat groot succes: 'Prachtig dat Oud-Vossemeer het organiseerde'

OUD-VOSSEMEER - De Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer is zeer tevreden met het verloop van het debat van donderdag. Er was een hoge opkomst, uitstekende sprekers en een levendige discussie. Verrassend waren de studenten die de deels voormalige Tweede Kamerleden af en toe van advies voorzagen. De discussie verliep op basis van stellingen.

1 dag geleden
Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

2 dagen geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

2 dagen geleden