Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snackdoolhof en buitenlokaal voor obs De Casembroot

Snackdoolhof en buitenlokaal voor obs De Casembroot

SINT-ANNALAND - Kinderen van de Casembrootschool in Sint-Annaland hebben donderdagmiddag een maquette onthuld van een nieuw stukje schoolplein. Aan de zijkant van de school wordt een stukje grond omgetoverd tot snackdoolhof en buitenlokaal.

Groep 3 van de Casembrootschool heeft, onder leiding van de natuurouders, meegedaan aan de tekenwedstrijd Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen van IVN Zeeland. "Alle scholen in de provincie Zeeland mochten hieraan meedoen en uiteindelijk zouden er 26 winnaars uit de bus komen", vertelt natuurouder Renée Bijl. "Er hebben echter maar 21 scholen aan meegedaan en wij zijn dus één van de gelukkigen." Naast de Casembrootschool hebben ook De Schalm en De Kraal meegedaan. Alle drie hebben ze een cheque van 1500 euro gewonnen.

Maquette

Om aan de kinderen te kunnen laten zien, wat er gaat gebeuren op het schoolplein hebben natuurouders Renée Bijl en Digna van Poortvliet een maquette gemaakt die afgelopen donderdag onthuld werd. Zo komt er een klein voetbalveldje met grote boomstammen, dat ook gebruikt kan worden als buitenlokaal. Er komt iets om in te klimmen, iets om je in te verstoppen én een snackdoolhof. "Nee, daar zijn geen kroketten te krijgen, maar wel snoeptomaatjes, komkommertjes en nog veel meer." Het snackdoolhof wordt een doolhof met her en der wat moestuinbakken, zodat kinderen tijdens het spelen wat tomaatjes kunnen plukken. 

Afgelopen donderdag werd symbolisch een begin gemaakt met het nieuwe stukje schoolplein. Zo werd er alvast een grote boomstam neergezet en de kinderen mochten alvast wat houtsnippers op het veld strooien. "Maar, uiteindelijk moet het voor 31 december officieel klaar zijn", aldus Bijl. 

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

1 dag geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

3 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

4 dagen geleden
Bruno heeft al 45 jaar duikervaring: 'Op plaatsen zoals Tholen doen wij 40 duiken per jaar'

Met zijn 45 jaar duikervaring noemt Bruno Goyvaerts zichzelf ‘een ouwe rakker’. Hij geeft aan zo’n beetje de hele wereld al verkend te hebben. Maar op plaatsen als de Oosterschelde komt hij toch nog wel het meest. “Op dit soort plaatsen doen wij zo’n 30 tot 40 duiken per jaar.”

5 dagen geleden
Proef met wasbare luiers vanaf morgen van start

THOLEN - In Tholen en Reimerswaal start vanaf morgen een proef met wasbare luiers. In beide gemeenten begint een groep jonge ouders met het gebruiken van de herbruikbare luiers. Met de proef willen de gemeenten jonge ouders stimuleren de enorme hoeveelheid luierafval te beperken.

5 dagen geleden
Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: 'Blij met de Zeeuwse gastvrijheid'

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

6 dagen geleden