Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SMWO zoekt vrijwillige gezinsmaatjes

SMWO zoekt vrijwillige gezinsmaatjes

Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start 16 september met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

SMWO start de training Gezinsmaatjes voor mensen die op zoek zijn naar zinvol vrijwilligerswerk waarin ze echt iets kunnen betekenen voor kinderen en hun ouders. Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin. De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele.

De trainingen vinden plaats op maandagen vanaf 16 september bij SMWO aan de ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Voorafgaand aan de training wordt er met geïnteresseerden eerst een kennismakingsgesprek gehouden. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen. Hierbij kan gedacht worden aan omgaan met conflicten, feedback en het aangeven van grenzen. Maar de training gaat ook over oplossingsgerichte communicatie en hoe bijvoorbeeld eventuele problemen gesignaleerd kunnen worden.

Na de training kunnen deelnemers als goed opgeleid gezinsmaatje aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun gezinsleven. Tijdens de begeleiding van het gezin, wordt het gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren van SMWO, maar ook door de andere gezinsmaatjes tijdens gezamenlijke intervisie. Gezinsmaatjes moeten daarom rekening houden met een beschikbaarheid van ongeveer 5 uur per week. ‘Iedere ouder is wel eens onzeker’, aldus SMWO. ‘In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. Een gezinsmaatje kan dit steuntje in de rug bieden. Een gezinsmaatje heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Door het werken met gezinnen met andere achtergronden en/of culturen zien vrijwilligers dit werk ook als verrijking van het eigen leven.’  

Wie zich herkent in deze rol kan zich tot en met 31 augustus aanmelden bij SMWO via [email protected] of bellen naar (0113) 277 111. 

Meer uit Beveland

Leuntje en Merien dansen straks op gymzaal Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De gymzaal aan de Van der Baanstraat in Wolphaartsdijk wordt verfraaid met een mural van kunstenaar Jan-Willem Hament met een dansende Leuntje en Merien. 

40 minuten geleden
Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

2 uur geleden
Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

4 uur geleden
Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis.

5 uur geleden
Lunch met film tegen eenzaamheid in Ovezande en Baarland

BAARLAND/OVEZANDE - Iedereen is van harte welkom bij een lunch met dorpsfilm in Ovezande, op 6 oktober, en in Baarland, op 7 oktober. Deze samenkomsten vinden plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

19 uur geleden
Bouw nieuwbouwcomplex Waterstate Lofts begint

GOES - Bij de Westhavendijk in Goes, aan de rand van het stadscentrum, begint donderdag de bouw van Waterstate Lofts. Dit is een complex met 89 hotelappartementen, 14 woonappartementen, een restaurant en winkel.

20 uur geleden
Expo fotoclub brengt duurzaamheid en Goes in beeld

GOES - Difo Goes, de club van enthousiaste hobbyfotografen, opent donderdagmiddag 6 oktober haar expositie ‘Duurzaamheid en Goes’.

1 dag geleden