Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SMWO zoekt vrijwillige gezinsmaatjes

SMWO zoekt vrijwillige gezinsmaatjes

Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start 16 september met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

SMWO start de training Gezinsmaatjes voor mensen die op zoek zijn naar zinvol vrijwilligerswerk waarin ze echt iets kunnen betekenen voor kinderen en hun ouders. Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin. De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele.

De trainingen vinden plaats op maandagen vanaf 16 september bij SMWO aan de ’s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes. Voorafgaand aan de training wordt er met geïnteresseerden eerst een kennismakingsgesprek gehouden. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen. Hierbij kan gedacht worden aan omgaan met conflicten, feedback en het aangeven van grenzen. Maar de training gaat ook over oplossingsgerichte communicatie en hoe bijvoorbeeld eventuele problemen gesignaleerd kunnen worden.

Na de training kunnen deelnemers als goed opgeleid gezinsmaatje aan de slag om ouders en kinderen te ondersteunen in hun gezinsleven. Tijdens de begeleiding van het gezin, wordt het gezinsmaatjes niet alleen ondersteund door de coördinatoren van SMWO, maar ook door de andere gezinsmaatjes tijdens gezamenlijke intervisie. Gezinsmaatjes moeten daarom rekening houden met een beschikbaarheid van ongeveer 5 uur per week. ‘Iedere ouder is wel eens onzeker’, aldus SMWO. ‘In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. Een gezinsmaatje kan dit steuntje in de rug bieden. Een gezinsmaatje heeft ervaring met het opgroeien en opvoeden van kinderen, kan goed luisteren en is ondernemend. Door het werken met gezinnen met andere achtergronden en/of culturen zien vrijwilligers dit werk ook als verrijking van het eigen leven.’  

Wie zich herkent in deze rol kan zich tot en met 31 augustus aanmelden bij SMWO via [email protected] of bellen naar (0113) 277 111. 

Meer uit Beveland

Expositie over 165 jaar katholieke kerk in Ovezande

OVEZANDE - In dit jaar waarin Ovezande 700 jaar bestaat, viert de katholieke kerk in het dorp het 165-jarig bestaan. 'Daarmee is de kerk de oudste nog originele katholieke kerk van deze regio', aldus de kerkgemeente, die een expositie organiseert.

4 uur geleden
Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

1 dag geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

1 dag geleden
Family Event Zeeland: feestje voor jong en oud in Goes

GOES - Het ultieme familie-avontuur beleef je tijdens Family Event Zeeland op 2, 3 en 4 mei in de Zeelandhallen Goes. Een Zeeuws feestje voor jong en oud.

1 dag geleden
Jaan Verhage-Aarnoutse uit Goes viert 100e verjaardag en telt haar zegeningen

GOES - Mevrouw Adriana (Jaan) Verhage-Aarnoutse uit Goes is vrijdag honderd jaar geworden. Maandagmiddag ging burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Goes bij haar op felicitatiebezoek in Residence 't Gasthuis.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

2 dagen geleden
Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

2 dagen geleden