Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smulders Sisters zijn nu de Bronze Sisters van het BMX'en

Smulders Sisters zijn nu de Bronze Sisters van het BMX'en

TOKIO (ANP) - BMX'ster Laura Smulders had net een treurig verhaal verteld over haar uitschakeling op de Olympische Spelen. Ze hield het kort want zus Merel stond op het punt van start te gaan in de finale. Niet veel later vielen de zussen elkaar in de armen nadat Merel de bronzen medaille had veroverd, dezelfde kleur waarmee Laura na de Spelen van Londen 2012 terugkeerde. Ze gaan in de BMX-wereld nu verder als Bronze Sisters in plaats van de Smulders Sisters. "Dit maakt mijn dag helemaal goed", vertelde de oudste zus, die al jaren geldt als een van de beste BMX'sters van de wereld.

Geluk en pech staan dicht bij elkaar in het BMX'en. Laura Smulders (27) kende donderdag nog een vloeiend optreden in de kwartfinales en vloog er een dag later door een val in de eerste run in de halve finales uit. "Ik had een slechte start, zat in de verdrukking en ging onderuit. Mijn enkel deed zeer, die is nu ook superdik. Ik voelde wel dat er iets mis was, maar met tape erom en pijnstillers ging ik verder. Ik dacht dat het wel kon, maar bij de eerste trap in de tweede run voelde ik meteen dat er geen power meer achter zat. Ik wist meteen dat het 'game over' was", vertelde ze na de halve finales, kort voordat haar zus om de medailles ging rijden. Ze hield het nog net droog.

Wat ze vervolgens zag zorgde voor een totaal andere stemming. Laura Smulders schreeuwde haar zus vooruit en zag haar achter de Britse Bethany Shriever en de Colombiaanse titelverdedigster Mariana Pajón het brons pakken. Er volgden tranen en een innige omhelzing en de conclusie dat haar dag gered was. Zo schoten de emoties alle kanten op, want de vier jaar jongere Merel was juist getergd door de tegenslag van haar zus.

"Toen Laura viel, dacht ik: verdomme, waarom heb ik nou een zus die dit ook doet", vertelde Merel. "Dit levert me stress op, Het maakte me boos haar zo te zien. Ik wilde ook voor haar goed rijden. Ik ben superblij dat ik het om heb kunnen zetten. En in de finale reed ik echt een geweldig rondje."

Meer uit Sport

Verstappen tevreden over nieuwe opzet sprintweekends Formule 1

SHANGHAI (ANP/AFP) - Max Verstappen is tevreden met de nieuwe opzet van de raceweekeinden met een sprintrace. "Er zit nu meer logica in en dat hadden we nodig", zei de drievoudig wereldkampioen tegen aanwezige media bij de Grote Prijs van China in Shanghai.

2 minuten geleden
Wierenner Skjelmose herstelt van ernstige onderkoeling

HOEI (ANP/DPA) - De Deense wielrenner Mattias Skjelmose lijkt geen complicaties te hebben overgehouden aan de zware onderkoeling in de Waalse Pijl. De renner werd tijdens de koers zo bevangen door de regen en de kou, dat hij bibberend de strijd op ongeveer 50 kilometer voor de finish staakte.

51 minuten geleden
Geplaagde Ricciardo 'voelt geen druk' bij RB in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiër in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden.

1 uur geleden
Topman Marko van Red Bull bevestigt gesprekken met Sainz

SHANGHAI (ANP/DPA) - Topman Helmut Marko van het Formule 1-team Red Bull heeft bevestigd dat het team in gesprek is met de Spanjaard Carlos Sainz over een contract. "Maar hij heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi waar wij niet overheen kunnen", zegt hij in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

2 uur geleden
MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

PHILADELPHIA (ANP) - Joel Embiid, vorig seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA (MVP), heeft zijn club Philadelphia 76ers met een vleugje van zijn oude vorm aan een plek in de play-offs geholpen. De 30-jarige vedette maakte tegen Miami Heat 23 punten en was met name in de tweede helft op dreef, toen hij zijn ploeg hielp terugkomen van een achterstand van 13 punten. Uiteindelijk wonnen de 'Sixers' nipt met 105-104.

3 uur geleden
Wielrenster Vollering put vertrouwen uit tweede plek Waalse Pijl

HOEI (ANP) - Demi Vollering greep naast een tweede zege op rij in de Waalse Pijl. De wielrenster van SD Worx - Protime haalde desondanks vertrouwen uit haar manier van rijden en uit haar tweede plaats voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. "Ik voelde me de hele wedstrijd sterk", zei de 27-jarige renster die in de sprint bergop werd geklopt door de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

15 uur geleden
Levenslange schorsing basketballer Porter na overtreden gokregels

TORONTO (ANP/RTR) - Basketballer Jontay Porter van de Toronto Raptors is voor het leven geschorst voor het overtreden van de gokregels, heeft de National Basketball Association (NBA) besloten. De 24-jarige Amerikaan is na een onderzoek van de NBA schuldig bevonden aan het beïnvloeden van wedstrijden en aan gokken.

16 uur geleden