Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Smulders Sisters zijn nu de Bronze Sisters van het BMX'en

Smulders Sisters zijn nu de Bronze Sisters van het BMX'en

TOKIO (ANP) - BMX'ster Laura Smulders had net een treurig verhaal verteld over haar uitschakeling op de Olympische Spelen. Ze hield het kort want zus Merel stond op het punt van start te gaan in de finale. Niet veel later vielen de zussen elkaar in de armen nadat Merel de bronzen medaille had veroverd, dezelfde kleur waarmee Laura na de Spelen van Londen 2012 terugkeerde. Ze gaan in de BMX-wereld nu verder als Bronze Sisters in plaats van de Smulders Sisters. "Dit maakt mijn dag helemaal goed", vertelde de oudste zus, die al jaren geldt als een van de beste BMX'sters van de wereld.

Geluk en pech staan dicht bij elkaar in het BMX'en. Laura Smulders (27) kende donderdag nog een vloeiend optreden in de kwartfinales en vloog er een dag later door een val in de eerste run in de halve finales uit. "Ik had een slechte start, zat in de verdrukking en ging onderuit. Mijn enkel deed zeer, die is nu ook superdik. Ik voelde wel dat er iets mis was, maar met tape erom en pijnstillers ging ik verder. Ik dacht dat het wel kon, maar bij de eerste trap in de tweede run voelde ik meteen dat er geen power meer achter zat. Ik wist meteen dat het 'game over' was", vertelde ze na de halve finales, kort voordat haar zus om de medailles ging rijden. Ze hield het nog net droog.

Wat ze vervolgens zag zorgde voor een totaal andere stemming. Laura Smulders schreeuwde haar zus vooruit en zag haar achter de Britse Bethany Shriever en de Colombiaanse titelverdedigster Mariana Pajón het brons pakken. Er volgden tranen en een innige omhelzing en de conclusie dat haar dag gered was. Zo schoten de emoties alle kanten op, want de vier jaar jongere Merel was juist getergd door de tegenslag van haar zus.

"Toen Laura viel, dacht ik: verdomme, waarom heb ik nou een zus die dit ook doet", vertelde Merel. "Dit levert me stress op, Het maakte me boos haar zo te zien. Ik wilde ook voor haar goed rijden. Ik ben superblij dat ik het om heb kunnen zetten. En in de finale reed ik echt een geweldig rondje."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Favoriet Schloesser als nummer 2 door op WK boogschieten

YANKTON (ANP) - Handboogschutter Mike Schloesser heeft in de kwalificaties bij de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Yankton meteen zijn vorm getoond. De favoriet voor de wereldtitel in de discipline compound zette met 700 punten de tweede score neer. Alleen de Turk Evren Cagiran schoot met 705 punten iets scherper. Als gevolg van zijn hoge ranking stroomt Schloesser in het individuele toernooi door naar de laatste 32 in de knock-outfase.

1 uur geleden
Kickbokser Verhoeven vergelijkt Overeem met oude auto

UTRECHT (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven kan bijna niet wachten totdat hij op 23 oktober in het Gelredome zijn wereldtitel mag verdedigen tegen Alistair Overeem. "Het is een beetje een gevecht tussen een nieuwe en oude auto", zei hij op een persconferentie in Utrecht. "Maar een nieuwe auto is nu eenmaal frisser en sneller en heeft minder kilometers op de teller. Maar voor zijn leeftijd heeft Alistair een geweldige conditie."

10 uur geleden
Volleyballers mogen aan WK 2022 in Rusland meedoen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse volleyballers mogen volgend jaar meedoen aan het WK in Rusland. Oranje heeft van de wereldvolleybalbond FIVB de bevestiging gekregen dat de huidige positie op de wereldranglijst voldoende is voor deelname aan het toernooi dat in de zomer van 2022 in tien Russische steden wordt gehouden (26 augustus - 11 september).

13 uur geleden
Verstappen: er is nog niks verloren door gridstraf

SOTSJI (ANP) - Max Verstappen heeft in de voorbereiding op de GP van Rusland, komende zondag in Sotsji, niet veel zin meer om terug te blikken op de spraakmakende aanrijding met Lewis Hamilton. "Je kunt reflecteren wat je wilt, maar het is belangrijk om vooruit te kijken en te blijven pushen", laat de WK-leider weten.

14 uur geleden
Geurts, Van Pol, Veerman en Visser naar WK turnen

BEEKBERGEN (ANP) - Elze Geurts, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser gaan Nederland vertegenwoordigen bij de WK turnen, half oktober in Japan. Zij hebben zich eerder deze maand laten gelden tijdens twee WK-kwalificatiewedstrijden in Rotterdam.

16 uur geleden
Polman terug in handbalselectie, Abbingh ontbreekt

ARNHEM (ANP) - Handbalster Estavana Polman sluit weer aan bij het Nederlands vrouwenteam in aanloop naar de interlands in oktober tegen Belarus en Griekenland. De vedette van Oranje is weer voldoende hersteld van haar knieblessure. Polman zal voorzichtig opbouwen; ze speelt beide wedstrijden nog niet mee, maar zal wel de trainingen volgen.

17 uur geleden
Marathon Amsterdam gaat definitief door op 17 oktober

AMSTERDAM (ANP) - De marathon van Amsterdam kan definitief doorgaan op 17 oktober. Het stadsbestuur heeft toestemming gegeven om het hardloopevenement in de hoofdstad te organiseren, meldt organisator Le Champion.

18 uur geleden